Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 22 november 2017

En dan zijn we aanbeland in de tijd van Sinterklaas en nog meer gezelligheid

We zijn inmiddels ruim 4 weken verder en er is op dit moment best wel wat gaande. We zijn ons al jaren bewust van het feit dat Jibin een druk/ bewegelijk mannetje is en de term ADHD is best al weleens in ons opgekomen, maar niet ieder kind is nu eenmaal hetzelfde en het ene kind is drukker dan het andere, dus nog niets om ons zorgen over te maken. Misschien is hij gewoon heel enthousiast en vrolijk en daar is helemaal niets mis mee. In groep 3 is het ook allemaal goed verlopen en we hebben steeds gezegd, zolang school er niet onder lijdt zal het gewoon bij ons mannetje horen. Een paar weken geleden kregen we echter te horen, dat hij niet meer aan werken toekomt en zich niet op zijn taken kan concentreren. Hij staart wel naar zijn papier, maar er is continu iets wat hem van zijn werk afleid, waardoor hij vaak een leeg blad inlevert. Tijd om tot actie over te gaan en de afspraak met de huisarts was snel gemaakt. Vorige week hebben we daar ons verhaal gedaan en de huisarts heeft vervolgens voor Jibin een verwijzing naar de kinderarts aangevraagd. Afgelopen woensdag kregen we een hele vragenlijst en ook een vragenlijst voor school. Zodra we deze beiden teruggestuurd hebben, kunnen we een telefoontje verwachten voor een intake. Helaas werkt school op dit moment niet helemaal mee, want vorige week heeft er bijna iedere dag iemand anders voor de klas gestaan i.v.m. ziekte van diverse leerkrachten en ook vandaag stond zijn vaste juf niet voor de klas. Heel vervelend voor iemand die het op dit moment toch al zwaar heeft op school. We hebben voor nu al wel iets op natuurlijke basis, wat hem wat rust in zijn hoofd zou moeten geven en volgens Jibin helpt het ook wel een beetje, maar helaas kan ik dit niet terugkoppelen met school, want elke keer heeft hij dus iemand anders, dus geen vergelijking. Ik hoop toch echt dat we deze week de vragenlijsten nog kunnen terugsturen, zodat het treintje weer kan gaan rijden. Ik vind het zo sneu voor ons mannetje, want hij doet echt wel zijn best, maar het lukt hem gewoon niet en hij is slim genoeg, dus het is niet dat hij de stof niet aankan. Laten we hopen dat we snel verder kunnen in dit traject. Om na een schoolweek even wat stoom af te kunnen blazen, gaat ons mannetje op zaterdag lekker naar de Judo en leuk dat hij dat vindt.

Vandaag 22 november eindelijk weer zijn vertrouwde juf voor de klas en van haar kregen we de bevestiging dat de pilletjes die hij nu krijgt LTO3 toch wel iets bij hem doen. Hij moest vandaag een lijst met 25 woorden maken en dit heeft hij helemaal uit zichzelf, zonder extra sturing van zijn juf keurig gemaakt. Wat heerlijk om te horen. Ook mailde zij de vragenlijst vanmiddag naar ons terug en ook daar hele mooie woorden op. Het balletje kan weer gaan rollen, wij zijn blij.

Vorige week zondag 12 november hadden we weer eens afgesproken met de reisgroep van Jibin. Iets wat we elk jaar rond deze tijd doen. Ruim 5 jaar geleden zijn we met 8 stellen afgereisd en sinds die reis komen we meestal met 6 gezinnen bij elkaar. Een gezin heeft in het begin al laten weten geen behoefte te hebben aan een jaarlijks weerzien en een ander gezin heeft 3 jaar in Thailand gewoond. Via Facebook zijn we met dit laatste gezin weer in contact gekomen en inmiddels zijn zij weer terug in Nederland en konden zij dit jaar ook weer van de partij zijn. Helaas moest een ander gezin afhaken wegens ziekte, dus opnieuw waren we met 6 gezinnen. Net als vorig jaar zouden we bij elkaar komen bij KidzCity in Utrecht. De jongens kunnen zich daar prima vermaken met alle speeltoestellen, botsauto's en lasergamen en de oudere zussen hadden er wifi, dus zij hadden voldoende aan hun mobiel. Wij ouders hebben weer gezellig zitten kletsen en wat is het toch heerlijk dat je maar een half woord nodig hebt om elkaar te begrijpen. Ook was het erg leuk om te horen dat verschillende gezinnen ook plannen aan het maken zijn voor een reis naar China en natuurlijk heb ik onze ervaringen met hen uitgewisseld. Samen met Jan, Marianne, Noah en Sem hebben wij de dag afgesloten met frietjes en zoals altijd kunnen we weer terugkijken op een hele gezellige dag.





En dan is dit weekend ook nog eens Sinterklaas in ons kikkerlandje aangekomen. Wat een feest. Zoals alle voorgaande jaren, sinds Majin bij ons is, hebben wij de Sint verwelkomt samen met San, Ingrid, Rosalie en Youri. We hadden afgesproken bij oma, want die woont midden in de stad aan het plein waar de Sint met zijn gevolg langs zou komen en tevens een korte pauze zou houden. Tegen de tijd dat de stoet voorbij zou komen zijn Ingrid en ik alvast naar beneden gegaan en de rest is nog even boven gebleven. Bij de eerste klanken van de fanfare zijn ook de oudere mannen naar beneden gekomen, maar ons mannetje bleef boven bij oma, net als de meiden. Hij had prima uitzicht vanaf het balkon en had blijkbaar geen behoefte om de Goed Heiligman en zijn zwarte pieten van dichtbij te zien. Daar stonden wij dan, zonder kids. Toch maar wat foto's gemaakt om de sfeer een beetje vast te leggen en daar hadden wij het zo druk mee, dat we Sinterklaas zelf helemaal hebben gemist. Het moet niet gekker worden.






Nadat het hele gezelschap weer was vertrokken zijn wij weer naar boven gegaan en zijn de jonge meiden samen gaan shoppen. I.p.v. een kroegje in te duiken wat normaal gesproken op het programma staat zijn we bij mijn moeder wat blijven drinken en als afsluiting zijn we naar Ibiza gegaan  .............. om daar heerlijk een hapje te eten. Dat was namelijk vorig jaar erg goed bevallen. Kortom weer een TOP zondag.
Voor het slapen gaan moest er natuurlijk nog wel schoen worden gezet en daarbij is uit volle borst gezongen, dus het was geen verassing dat er de volgende ochtend wat in lag. Een gezellige tijd is weer aangebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten