Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 31 januari 2018

Januariverslag

En dan is de eerste maand van 2018 alweer voorbij.

Nadat we de eerste week van de kerstvakantie er lekker tussenuit zijn geweest, hebben we het de tweede week een stuk rustiger aan gedaan. Net als elk jaar hebben we het jaar 2017 met onze beste vrienden afgesloten en hebben we samen 2018 ingeluid. Het was een lange zeer gezellige avond, waarbij we zijn gestart met Chinese Hotpot. Daarna lekker borrelen voor de TV en de kids die zich vermaakten met hun tablets en mobiel. Tussen de buien door is er vuurwerk afgestoken en ze worden daar steeds stoerder in, ook al praten we nog steeds over kindervuurwerk. Niet mega spectaculair dus. Ook na de champagne en de knallen hebben we nog gezellig zitten kletsen, maar om 02:30 uur hielden we het voor gezien. Majin bleef gezellig bij Rosalie logeren, maar Jibin hebben we mee naar huis genomen. Lekker in zijn eigen bed. De volgende dag hebben we met z'n allen gebruncht en zijn we familie een gelukkig nieuwjaar gaan wensen. Het nieuwe jaar is weer begonnen en ook dit jaar gaan we weer met z'n achten op vakantie. Deze keer niet naar China, dat staat voor 2020 weer op de agenda, maar naar KroatiĆ«.

De kerstvakantie hebben we afgesloten met een bezoekje aan het Spoorweg Museum samen met Yan en zijn papa en mama. Rond 12:00 uur hadden we afgesproken, maar dat had nog wel wat voeten in  aarde, want de parkeerplaats was vol en we werden terug Utrecht ingestuurd. Wij hadden geluk en vonden al snel een plekje in een steegje, maar de papa en mama van Yan belanden uiteindelijk op Hoog Caterijnen. Uiteindelijk iets na 12:30 uur waren we met z'n allen binnen.

We zijn de tour begonnen met een wandeling door de koninklijke treinen en daarna zijn we de grote hal ingelopen. Eerst even een broodje gegeten en toen verder de hal in langs diverse bezienswaardigheden. Ook nu hebben we de audio-tour gedaan waar gedurende de wandeling werd vertelt over het ontstaan van de eerste trein. Nieuw was het gedeelte met interactieve spelletjes. Dit vonden de jongens super interessant. Ook de theatervoorstelling was een leuke afwisseling en marshmallows rooster boven een vuurkorf was ook een zeer geslaagd. We hebben er een leuke middag gehad, maar volgende keer spreken we weer eens af in een indoor speelhal. Nu was er gewoon te veel te zien om echt tijd samen door te brengen en ook de papa's en mama's hebben niet heel uitgebreid kunnen kletsen. Toch was het een leuke afsluiten van de vakantie, die compleet gemaakt werd met een bezoekje aan de Mac. Majin was thuis gebleven met Rosalie. Zij hadden ook een heerlijke dag gehad.


18 januari, de dag van de meest heftige storm die ik me kan herinneren in Nederland,  hadden we opnieuw een afspraak met een specialiste ADHD. We hebben uitgebreid gesproken over wat ADHD nu precies inhoudt en wat o.a. de kenmerken zijn. Fijn was dat ze Jibin ook heel erg bij het gesprek betrok, want tenslotte ging het ook over hem. Het was zeer verhelderend en we konden gelijk beginnen met medicatie. Deze gebruiken we nu bijna 2 weken en ik kan niet echt zeggen dat ik er heel blij van wordt. Van de juf begrijp ik wel dat het op zich wel redelijk gaat met zijn werkjes, maar ze had het idee dat de LTO 3 beter bij Jibin werkte. Eerlijk gezegd heb ik dat idee ook, maar Jibin denkt daar anders over. Hij zegt dat hij zich nu beter kan concentreren, maar dat hij nog wel steeds een stuiterballetje is. Daarnaast geeft hij aan dat hij zich fijner voelt en dat vind ik misschien nog wel het belangrijkste. Morgen heb ik een belafspraak met de kinderarts om onze bevindingen te bespreken en ik hoop dat zij met iets kan komen waar we allemaal blij van worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten