Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 4 april 2019

Verslag van maart

1 maart was het carnavalsfeest op school. Aangezien er verder hier geen carnaval wordt gevierd, moest Jibin het doen met zijn Ridderpak van vorig jaar. Het feest werd dit jaar ook niet in het nabij gelegen zalencomplex gevierd, maar in het vernieuwde Atrium van de school zelf. Het feest begon in de ochtend met een optocht door de wijk, wat erg leuk was opgezet en werd afgesloten met hossen en feesten in het Atrium. Jibin had het prima naar zijn zin gehad, maar voor hem is dit ook genoeg. Majin is zondagavond met een aantal vriendinnen gaan carnavallen, maar een avond is voor haar ook voldoende. Het voordeel van carnaval is wel dat ze een week vakantie hebben en daar is volop van genoten.



De eerste dag zijn we laat in de middag richting Hilversum vertrokken voor een bezoekje aan onze reisgenoten van augustus 2012. Sem en Jibin kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Natuurlijk speelt de leeftijd hierin een rol. De hele middag en avond hebben ze samen doorgebracht. Eerst lekker buiten op de trampoline en daarna binnen samen op een scherm. Ook deze keer moesten de meiden wel weer even aan elkaar wennen. Zal ook wel te maken hebben met de leeftijd. De papa's en mama's hebben gezellig zitten kletsen over hun aankomende reis naar China. Ik hoop dat dit voor hen net zo'n mooie ervaring wordt als dat het 3 jaar geleden voor ons was. Tegen 23.00 uur zijn we in de auto gestapt, dus daarmee kan wel gezegd worden dat het een gezellig bezoekje was.



Zondag 10 maart, de dag dat ons mannetje een tiener is geworden. Opnieuw een dag waar hij enorm naar uitkeek. Het liefst had hij weer een surprise party gehad net als vorig jaar, maar ik wist niet hoe ik dat dit jaar zou moeten aanpakken, dus ik heb hem eerlijk verteld dat het dat niet ging worden. 's Morgens hebben wij hem toegezongen in een goed versierde woonkamer, waar zijn grote wens al op hem stond te wachten. Eindelijk was daar zijn eigen laptop die hij al heel lang wilde hebben. Majin had een DS spelletje voor hem gekocht en daar was hij ook ontzettend blij mee. Na een gezamenlijk ontbijt hebben we ons op ons gemak aangekleed en na de koffie zijn we naar Jump XL gereden. Omdat ik toch iets speciaals op zijn verjaardag zelf wilde doen, mocht hij een activiteit voor die ochtend kiezen en dit werd dus trampoline springen. Majin kan zich hier ook nog prima vermaken en samen hadden ze de grootste lol. We hadden gekozen voor anderhalf uur en die hebben ze ook helemaal volgemaakt. Bezweet namen we ons mannetje mee naar huis ( nadat we een tussenstop hadden gemaakt bij de MacDrive) waar we hem vervolgens onder de douche hebben gezet. 's Middag kwamen familie en vrienden onze tiener feliciteren en ook al was het dan geen surprise party, ons mannetje heeft een super verjaardag gehad. Zijn kinderfeestje houdt hij nog even tegoed. Daarvoor wachten we op beter weer.









Woensdag 13 maart had Jibin zijn eerst van 6 gitaarlessen op school. Met Sinterklaas heeft hij een gitaar gekregen, omdat hij al een hele tijd muziek wil maken. Niet veel later kreeg hij op school een flyer mee, waarop stond dat hij zich voor 6 proeflessen kon inschrijven en dat hebben we dus gelijk gedaan. Het is een les van een half uur met een stuk of 8 kinderen en ik heb het idee dat hij het heel leuk vind. Na de meivakantie stopt de gitaarles op school, maar waarschijnlijk hebben we al iemand gevonden die hem prive-les wil geven. Ik ben benieuwd hoe lang hij dat vol gaat houden. Ik vind het wel erg leuk als ze een instrument kunnen bespelen. Majin heeft een keyboard waar ze zo nu en dan op speelt. Zij heeft geen les, maar leert het zichzelf aan met online-lessen.
Woensdagmiddag ging Jibin's beste vriend Joeri weer mee naar ons, zoals bijna elke woensdag. Deze keer heb ik de jongens voor mij aan het werk gezet, want ik had namelijk modellen nodig om onze zelfgemaakte T-shirts te kunnen promoten. Beide jongens waren hier heel enthousiast over en het heeft hele leuke foto's opgeleverd. Zij doen de tekst op de shirts echt eer aan. Zo heerlijk om te zien.





Zondag 24 maart had Majin met een vriendin afgesproken om samen te gaan chillen, dus we hadden die middag alleen ons mannetje om ons heen. Aangezien het heerlijk weer was besloten we lekker naar de bossen  te gaan. Jibin geeft altijd wel aan dat hij niet van wandelen houdt, maar als hij eenmaal in de bossen loopt geniet hij toch met volle teugen. Na ruim een uur te hebben gelopen, zijn we een terrasje opgedoken en hebben we hem verwend met een ijsje. Na deze onderbreking zijn we terug gegaan naar de auto, wat ook nog wel een stukje lopen was en zijn we naar huis gereden. Tegen zessen was ook Majin weer thuis en hebben we lekker pizza gegeten. Kortom een heerlijke zondag, ook al vond Jibin het wel vreemd dat we zonder zijn zus naar de bossen zijn gegaan. Ik denk dat dat in de toekomst nog wel wat vaker gaat gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten