Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 1 juli 2014

30 juni

Afgelopen vrijdag had MaJin opnieuw een slaapfeestje. Deze keer van haar vriendin Laura. Om 17.00 uur werden ze verwacht en ook nu mochten ze al snel aan tafel plaatsnemen, waar ze deze keer pizza hebben gegeten. Hoe kan het ook anders, want de vader van Laura is Italiaans. Daarna kwam er een visagiste die de meiden professioneel op heeft gemaakt. Geheel opgetut hebben ze daarna zitten loomen en is er ook nog gedanst. Met name door Laura, Jalissa en MaJin. Om 23.00 uur vond de moeder van Laura het de hoogste tijd om klaar te maken voor bed, waar de dames nog gezellig een uur mochten kletsen. Iets na twaalven was het stil en sliepen de meiden.
's Morgens werden ze om 8.00 uur een voor een wakker en al snel werden de elastiekjes weer tevoorschijn gehaald en werden er weer tal van armbanden en sleutelhangers gecreeerd. Uiteindelijk heeft er nog een laat ontbijt plaatsgevonden en om 12.30 uur was het feestje afgelopen. Opnieuw weer erg geslaagd, maar ook ontzettend vermoeiend. De rest van het weekend hebben we het dan ook lekker rustig aan gedaan. Nog twee weken afzien en dan zit het schooljaar er eindelijk op en oh, wat zijn ze toe aan vakantie.

Ook heeft zich deze week iets heel bijzonders voor gedaan. Ik ben lid van een besloten facebook groep Adoptie uit China en daar plaatste iemand een reactie onder een bericht, waar gelijk mijn oog op viel. Een moeder schreef hierin dat zij in september 2012 in Chengdu waren geweest om hun zoon op te halen. Slechts een maand ( en later zou blijken slechts 8 dagen) na ons. Ik kon het niet laten om hierop te reageren en te vragen, waar hun zoon precies vandaan kwam. Wat bleek hun zoon kwam ook uit Yibin en was slechts 5 maanden ouder dan Jibin. Toen ik op haar naam klikt kwam haar foto met haar zoontje naar boven en dacht een bekend koppie te zien. Ik stuurde haar dan ook een persoonlijk bericht met daarin mijn vermoeden en al snel stuurden we foto's over en weer waarop Jibin samen met hun zoon stond. Dit waren foto's die we 2 jaar geleden vanuit het tehuis hadden meegekregen en blijkbaar hadden de jongens dus echt bij elkaar gezeten. Wij hadden totaal wel zo'n 30 foto's waar ze samen, soms innig omarmd, opstonden en zij zo'n 40. Toen ik Jibin de foto liet zien, waar hij samen met Yan ( zo heet het jongetje) opstaat, reageerde hij gelijk enthousiast. Dit was zijn vriendje in China. Ook Yan reageerde enthousiast op de foto en herkende Jibin gelijk van de foto. We hebben dan ook gelijk de koe bij de horens gepakt en een datum geprikt. Woensdag 23 juli gaan de jongens elkaar na bijna  2 jaar weer ontmoeten. We zijn erg benieuwd hoe ze daarop gaan reageren.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig verhaal, dankzij internet is de wereld af en toe heel klein.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat bijzonder !
    Ik hoop dat de jongens weer net zulke dikke vrienden 'worden' als dat ze in het tehuis waren, want als je op zoveel foto's samen staat kan het niet anders dan dat ze dat waren.Ik wens jullie, maar vooral Jibin en Yan, een heel fijne dag de 23e.

    Marian, Oosterhout

    BeantwoordenVerwijderen