Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 16 november 2015

Continu rooster

Inmiddels hebben de kids er alweer 2 weken school op zitten. Na de herfstvakantie zijn ze begonnen met een continu rooster wat betekent dat ze elke dag 10 minuten eerder beginnen, gezellig met z'n allen in de klas lunchen en vervolgens om 14.50 uur uit zijn. Ik had verwacht dat ze er beiden erg aan zouden moeten wennen, omdat wij in de luxe positie zijn dat de kinderen voorheen nooit over hebben hoeven blijven, maar niets is minder waar. Jibin vind het helemaal gezellig en vindt het zelfs wel lekker dat ie nu een keer minder op en neer hoeft naar huis. Majin vindt het alleen jammer dat er nu minder tosti's en andere warme dingen gegeten kunnen worden, maar het is niet anders.

Vorige week is ook het Sinterklaas journaal weer begonnen. Een spannende tijd breekt weer aan. Op televisie zijn al die Pieten zo leuk en grappig, maar wat is het toch anders als ze ineens voor je neus staan. Dit hebben we gisteren mogen ervaren. Net als andere jaren zijn we met San, Ingrid en de kids Sinterklaas en zijn Pieten gaan inhalen. Jibin kon niet wachten en wat was hij blij dat zaterdag het laatste kruisje op zijn aftelblad gezet kon worden. Mooi op tijd stonden we deze keer langs de kant van de weg en al snel lieten de eerste Pieten zich zien. Youri vond het prachtig en zijn capuchon raakte al snel gevuld met pepernoten, maar ons mannetje sloeg alles af. Hij dook steeds achter onze rug als er alleen al een Piet naar hem keek. Eenmaal bij papa in de nek ontdooide hij langzaam en durfde hij de pepernoten aan te nemen.




Ook Majin heeft genoten van de intocht ondanks dat ze zich er eigenlijk veel te groot voor voelt. Wie weet kan ze over een paar jaar wel een steentje bijdragen. De eerste vuurdoop heeft ze al gehad.


En de middag kon niet meer stuk toen Sinterklaas ook nog eens voor onze neus stil bleef staan. Alle tijd dus om hem de hand te schudden en ...... nog een keer de hand te schudden.


Na de intocht zijn we een cafeetje in gedoken, waar ook een aantal Zwarte Pieten rondliepen. In eerste instantie bekeek Jibin alles van een afstandje, maar langzaam kwam hij los en durfde hij zelfs bij Zwarte Piet op schoot te zitten. Rosalie en Majin hadden het na een drankje wel gezien en zijn met z'n tweeën de stad in gegaan.





Om half 5 zijn we naar Happy Italy gelopen en hebben daar gezellig gegeten. Uiteindelijk waren we om 7 uur thuis en natuurlijk mocht er toen een schoentje worden gezet. Vanmorgen was ons mannetje als eerste beneden en gelukkig werd hij niet teleurgesteld. Zijn eerste schoencadeautje was een mini scheetkussen. Iets wat hij eigenlijk helemaal niet nodig heeft, maar toch leuk om te krijgen. Ook Majin had zo'n zelfde pakje in haar schoen en ook zij heeft zich daar vandaag prima mee vermaakt.
Het liefst had hij vanavond opnieuw zijn schoentje gezet, maar hier wachten we mee tot woensdag. Twee keer per week vind ik meer dan genoeg.

Oh ja, Majin heeft er vanavond bij haar broertje nog een tand uitgetrokken. Hij had zo'n last van zijn wiebeltand, waardoor hij zelf aan Majin had gevraagd of zij hem er uit wilde trekken. Hij mist er nu 4, dus hoogste tijd voor een van de andere tanden om door te komen. Het eten wordt zo wel heel lastig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten