Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 30 november 2015

Logeetje, voorlichting VO en 40 minuten gesprek

Inmiddels alweer 2 weken geleden kwam Jibin trots de school uitgelopen met logeeraap Louie op zijn arm. Als je een hele week goed je best hebt gedaan mag Louie komen logeren en blijkbaar had ons mannetje het die week erg goed gedaan. Eerst mocht Louie mee naar oma, lekker frietjes eten en de volgende dag mocht ie mee naar de andere oma voor een bordje soep. En hij had ook nog eens geluk dat we dat weekend een feestje hadden van Youri die 8 jaar werd en tot laat in de avond heeft hij gezellig mee gefeest. 's Zondags was dan ook een pyjama dag, want van al die drukte moet je wel weer even bijkomen. Majin, oma en ik zijn die dag naar de stad gegaan voor nog wat 5 december inkopen en natuurlijk om een glimp van Marco Borsato op te vangen. Die was die dag in de Mediamarkt om zijn nieuwe CD te signeren en als je er dan toch bent, wil je natuurlijk ook een foto. Majin schaamde zich dood voor haar mama, maar we hebben best een aantal leuke foto's kunnen knippen.



Ook hebben we afgelopen week de voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs bijgewoond. We hadden 3 scholen aangekruist waar we graag wat meer over wilden weten en van alle drie hebben we  hun verhaal aangehoord. Ik moet zeggen, het is er niet makkelijker op geworden, want elke school had wel wat. Waarschijnlijk zullen we na de opendagen in januari een beter beeld krijgen en wordt de keuze wat makkelijker. Uiteindelijk gaat het er toch om waar ons meisje zich het prettigst bij voelt en niet waar wij de voorkeur aan geven. Hoewel een beetje inspraak hebben we natuurlijk wel.

Afgelopen woensdag brachten Jibin en ik een bezoekje aan de GGD. Meten, wegen en andere opdrachtjes om te kijken hoe ons mannetje zich ontwikkeld. Hij ziet goed en ook zijn oren werken prima ???? en ook volgt hij met zijn lengte keurig de lijn. Helaas was hij wel wat te zwaar en dit komt niet door het vele eten of snoepen, want dat doet hij helemaal niet. Nu heeft hij gewoon een grove bouw, maar we gaan het toch nog meer in de gaten houden. Wie weet is er wel iets met zijn stofwisseling. Om dit uit te kunnen sluiten wordt hij over een half jaar nogmaals opgeroepen om te kijken of hij nog verder van de lijn afwijkt. Verder deed hij alle opdrachtjes keurig, maar zou hij iets meer kunnen tekenen of kleuren, voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Tja, en dat is nu net iets waar hij helemaal niet om geeft. Ik zet de bak Lego wel beneden.

Tenslotte hadden we nog een 20-minuten gesprek met de Juf van Jibin, wat uiteindelijk 40 minuten zijn geworden. We waren de laatste, dus geen boze gezichten na ons. Ons mannetje doet het super goed en gaat lekker mee met de rest van groep 2. Hij heeft behoorlijke stappen gemaakt ten opzichten van vorig jaar. Hij kan zich al veel beter concentreren op zijn werkjes en helpt ook regelmatig andere kinderen mee. Hij heeft duidelijk voorkeur voor bepaalde kinderen en heel voorzichtig worden er vriendschappen gesloten. Hij hecht nog wel heel erg aan een vaste structuur en als het plots anders gaat, vindt hij dat nog wel moeilijk. Gelukkig heeft hij een juf die zich wil verdiepen in zijn achtergrond en daar dus goed mee om kan gaan. Inmiddels is er ook een wiebelkussen voor hem aangeschaft om te kijken of hij wat beter op zijn stoel kan blijven zitten, want dat is nog wel een puntje. Verder gaat het erg goed en gaat hij met veel plezier naar school en daar gaat het uiteindelijk toch allemaal om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten