Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 13 december 2015

December

December is een maand waar ik eigenlijk altijd enorm naar uitkijk, maar eenmaal aanbeland in deze drukke maand kan ik haast niet wachten tot ie weer voorbij is.

Het begint natuurlijk met het feest van de Goedheilig man. Op 3 december wordt dit altijd gevierd met de familie van Igor, voorheen in combinatie met de verjaardag van opa, maar dit jaar voor het eerst zonder opa. De kinderen hebben daar niet echt bij stilgestaan, want die waren te zenuwachtig voor hetgeen wat hen te wachten stond, maar voor ons toch wel een dubbel gevoel. Ook dit jaar zijn Majin en Jibin weer goed verwend, maar gelukkig was het deze keer niet overvloedig. Sinterklaas heeft voor de verandering eens goed naar ons geluisterd.
Vrijdag kwam Sinterklaas langs op school en na hem met liedjes te hebben begroet in het Atrium, stond er bij Jibin in de klas een leuke surprise met voor elk kindje een doosje klei en stiften en bij Majin in de klas stond het natuurlijk vol met zelf geknutselde surprises en daar kon het uitpakken ook beginnen. Beiden hebben een hele leuke dag gehad.
Zaterdag 5 december is Sinterklaas bij ons langs geweest en vanwege zijn volle agenda heeft hij dit gecombineerd met de pakjes die normaal bij de andere oma worden gebracht. Ook nu was er weer voldoende uit te pakken en hebben we genoten van hele gezellige avond met 2 stuiterende kinderen.








Zondag hebben de kids lekker met hun speelgoed gespeeld en hebben we het gewoon rustig aan gedaan. 

Afgelopen week zijn er 5 nieuwe kindjes bij Jibin in de klas begonnen. Dit zorgde er helaas voor dat ons mannetje de rust op school en vervolgens ook thuis nog niet echt kan vinden. Best sneu voor hem, want hij merkt zelf ook wel dat hij erg druk is en daardoor niet goed luistert, maar hij kan er blijkbaar weinig aan doen. Wij proberen hem thuis wel rust en structuur te geven, maar dat valt vervolgens ook niet mee als er dan weer een jarige is. Afgelopen vrijdag is ons meisje alweer 12 jaar geworden. Op die dag kreeg ze ook de uitslag van de afgenomen Drempeltoets ??? Hardop in de klas werd vertelt dat ze hiervoor een Havo-advies had gescoord. Buiten het feit dat we natuurlijk super trots waren op ons meisje, vraag ik mij ook af wat ze na de Kerstvakantie aan schooladvies gaan afgeven. Wij zijn er steeds vanuit gegaan dat ze een Mavo-advies gaat krijgen, mede door de Cito-entree score van vorig jaar die op Mavo/Havo zat en de eerdere Cito's dit schooljaar die Mavo (gemengd/theoretisch) uitwezen. Ze zal zeker wel een grensgeval zijn, maar om nu hardop te zeggen dat ze Havo niveau heeft gescoord en dan straks een Mavo advies afgeven lijkt mij niet heel handig. We wachten het maar af, na de vakantie zullen we het snel weten.

Vrijdag werd ons meisje dus alweer 12 jaar en wat had ze zin in haar verjaardag. Iets na zevenen stonden Jibin en ik al zingend langs haar bed en vol ongeduld nam ze het cadeautje van haar broertje in ontvangst. Wat was ze blij met de aanvulling op haar Sims4 game en zeker omdat ze ook al wist waar ze die binnenkort op zou gaan spelen. Eenmaal aangekleed stond er beneden een sneetje ontbijtkoek met kaarsjes te wachten en ondanks dat ze al 12 wordt, vond ze dat toch wel erg leuk. Ook het cadeau wat zich daaronder bevond werd enthousiast ontvangen. Eindelijk was daar haar eigen laptop.



Na het eten werden snel haar nieuwe Nike's aangetrokken, welke ze van oma had gekregen, en werden de felicitaties gelezen die ze in de vroege ochtend al had ontvangen.


Om 8.15 uur vertrok ze naar school met haar traktaties en vervolgens heeft ze een prima dag gehad.
's Middag heeft ze samen met Jibin een appeltaart gebakken, welke bestemd was voor de oma's die haar natuurlijk wilden komen feliciteren en vervolgens ook gezellig zouden blijven eten. De oma's kwamen ook niet met lege handen ondanks dat ze haar Nike's al had gekregen, was daar ook nog een cadeautje van de oude oma, die voor iedereen nog een envelop had achtergelaten, waarvan een cadeautje kon worden gekocht. Dit is een Onesie geworden. Daarnaast kwam de andere oma met een cadeau van de hele familie. Dit was een Icehockey spel. Dit spel wordt vaak gespeeld als we op een vakantiepark verblijven en ook mijn moeder is daar groot fan van. Logisch dus dat het gelijk gespeeld moest worden.



Natuurlijk hebben ook papa en mama een aantal potjes gespeeld. Ik zeg een zeer geslaagd cadeau.

Zaterdag hebben we haar verjaardag voor familie en vrienden gevierd en wat heeft ze zich vermaakt. Noah, het zusje van Sem, die we kennen van de reis naar Jibin was er ook gezellig met haar broertje en mama en omdat zij het niet al te laat konden maken vanwege Sem, zijn ze gezellig wat vroeger gekomen. We hebben voor het gemak chinees gehaald en samen hebben we, voordat de rest van de visite kwam, lekker gegeten en op ons gemak wat bij gekletst.


Daarna kwamen Liyuan met haar papa, mama en broertje Paseka. Na de reis naar onze meiden hadden wij veelvuldig contact met elkaar, maar door alle drukte is dat een beetje verwatert en zien we elkaar alleen bij een reünie. De laatste tijd echter appt Majin zeer regelmatig met Liyuan en zodoende ontstond het idee om hen ook gezellig uit te nodigen voor haar feestje. Natuurlijk waren ook Fenna en Rosalie van de partij en de meiden hebben zich de hele avond prima vermaakt op Majin's kamer. Ook de rest van de visite, groot en klein, heeft zich goed vermaakt met het Icehockey-spel. De laatsten gingen tegen twaalven weg en voor een kinderfeest is dat een mooie tijd.

Nu nog een week school met nog verschillende nevenactiviteiten en dan lekker 2 weken vakantie. Wat hebben ze er zin in en wat zijn ze er aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten