Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 11 april 2016

Top weekend en spetterend optreden

Vorig weekend hebben we het reuze naar ons zin gehad.

Zaterdags hadden we afgesproken met Yan, het vriendje van Jibin uit China, met zijn papa en mama. Deze keer zouden we elkaar ontmoeten in het Openlucht Museum in Arnhem. Na de zwemles hebben we snel wat broodjes gesmeerd en wat drinken in de tas gestopt en zijn we in de auto gestapt. De weersverwachtingen waren goed, dus de winterjassen werden thuisgelaten. Gelukkig hadden we voor de zekerheid wel vesten meegenomen en die bleken, achteraf gezien, toch wel goed van pas te komen.
Om 12.00 uur stonden wij op het parkeerterrein en op dat moment kregen we een berichtje van Karin dat zij iets later zouden zijn, omdat Yan onderweg niet lekker was geworden. Dit is eigenlijk iets waar wij meestal mee te maken hebben, maar bij Jibin was het gelukkig goed gegaan (m.b.v. Primatour). Tijdens het wachten hebben wij maar vast een broodje gegeten en voor dat we er erg in hadden reden Yan en zijn papa en mama het parkeerterrein. Op ons gemak zijn we richting de ingang gelopen en kon de wandeling door de tijd beginnen. De eerste stop vonden de jongens gelijk al erg interessant. In een oude boerderij zat namelijk een spinster.



De jongens keken hun ogen uit en vroegen haar de oren van het hoofd. Vervolgens zijn we langs nog een aantal oude boerderijen gelopen en natuurlijk de plaggenhut. We kregen inmiddels een goed beeld van hoe de mensen vroeger geleefd, gewerkt en gewoond hebben. Natuurlijk werd er onderweg ook gespeeld en geklommen.



Na een tijdje kwamen we aan bij de Zaanstreek (volgens mij) met molens en het oude dorpsplein. Hier hebben we een bezoek gebracht aan het Chinees restaurant, het snoepwinkeltje en daarna hebben de kids zich vermaakt met de ouderwetse fietsen en soort van skelters.






Na een poosje zijn we richting het tramstation gelopen en hebben we de tram gepakt naar een ander deel van het park. Dit vonden Jibin en Yan prachtig en als het aan hen had gelegen hadden we nog wel een paar rondjes extra gemaakt.



Bij de kaasmakerij zijn we uitgestapt en daarna zijn we op verzoek van de kids richting de speeltuin gelopen. Voor ons even tijd om lekker op het terras te zitten, want inmiddels was het zonnetje een beetje doorgebroken. Tegen half vijf hebben we nog een klein gedeelte van het Park bekeken en wel een oud schoolgebouw, waar ze nog met een griffel hebben geschreven, de arbeidershuisjes uit Tilburg en een dokterspraktijk. Jibin was niet gecharmeerd van de poppen die in sommige huisjes waren geplaatst en die hield het op een bepaald moment voor gezien, net als zijn zus.



Inmiddels was het bijna vijf uur en dus tijd om naar de uitgang te lopen. We hebben nog even overwogen om samen ergens een hapje te gaan eten, maar de jongens waren moe en het leek ons een beter idee om op een gezellig moment afscheid te nemen. Volgende keer gaan we 's middags gewoon uitgebreid lunchen.  Onderweg hebben we nog een stop gemaakt bij de Mac Donalds en uiteindelijk waren we iets na zevenen thuis. Al met al een topdag.

Zondag hadden we afgesproken met San en Ingrid. We hadden niet echt concrete plannen, maar wel de intentie om wat actiefs te gaan doen. Helaas kwam van die plannen maar weinig terecht en zijn we bij hen in de achtertuin beland. De meiden hadden hier geen probleem mee en die hebben zich de hele middag op Rosalie's kamer teruggetrokken. De jongens hebben lekker buiten gespeeld en vermaakten zich prima met wat waterballonen. 's Avonds hebben we voor het eerst de barbecue aangestoken en hebben we lekker buiten zitten eten. Dit zal vast niet de laatste keer zijn geweest.

Afgelopen weekend had MaJin haar jaarlijkse dansvoorstelling. Zaterdag was de generale repetitie en we hebben gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de koffers op te halen die ik afgelopen donderdag met oma in de stad had gekocht. China here we come .....
Zondag had Majin 2 voorstellingen, een om 16.00 uur en een om 18.00 uur en voor die laatste hadden wij kaartjes gekocht. De groep van Majin was als eerste aan de beurt en wat een spetterende opening.





Doordat ik druk was met fotograferen heb ik helaas de helft van de dans gemist, dus dat wordt de dvd bestellen. Ook Jibin heeft genoten van de voorstelling of in ieder geval een groot deel daarvan en dat liet hij luid en duidelijk horen. Hij vond het heeeeeeeeeeel wild. Zelf overweegt hij nu ook op dansen te gaan, maar dan moet hij wel wat groter zijn, zegt hij.

Komende week moet ons meisje auditie doen voor een rol in de eindmusical. Ik ben erg benieuwd hoe ze het gaat doen. Ze heeft in ieder geval niet voor een hoofdrol gekozen. Ons meisje houdt er nu eenmaal niet van om helemaal op de voorgrond te staan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten