Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 3 april 2016

De Paasdagen

Pasen begon voor de kids met het Paasontbijt op school. Met croissantjes, een mini eierkoek en een geschilderd ei togen ze naar school. Gezellig werd er plaatsgenomen aan de grote gedekte tafel en zeg zelf, dat eet een stuk gezelliger dan thuis aan de ontbijttafel.



Na het ontbijt gingen de kleuters zich klaarmaken voor de Sponsorloop. De hele school ging vandaag lopen voor het goede doel Kika. Afgelopen week waren ze familie langs gegaan voor sponsorgeld en nu moesten ze het waarmaken. De kleuters moesten om 10.00 uur 10 minuten lang rondjes rennen in het park naast de school. Verder gedurende de ochtend de middenbouw 15 minuten en de bovenbouw (Majin dus) 20 minuten. Ze hadden er allemaal zin in en toen de Paashaas eenmaal het startsein had gegeven stoven de kleuters met z'n allen weg. Jibin ging als een speer en had al snel zijn eerste stempel te pakken.



Hij liep rondje na rondje en uiteindelijk heeft hij 6 stempels gescoord. Wat een kanjer, maar moe dat hij was. En hij had zweet.



Om 11.40 uur was Majin aan de beurt en opnieuw stond moeders aan de kant om haar sportieve dochter aan te moedigen. Ook Majin ging voortvarend van start, maar halverwege werd er toch op zijn tijd wel eens wandelpauze ingelast en ze was daarin zeker niet de enige. Gezellig werd er dan even bij gekletst met vriendinnen om er vervolgens weer vol voor te gaan.






Uiteindelijk haalde ons meisje 10 stempels, maar daarbij moet ik wel zeggen dat de bovenbouw ook grotere ronden moesten lopen. Iets na twaalven waren ze klaar en na een bekertje drinken, wat ze allemaal wel verdiend hadden, ging iedereen weer terug naar de klas. Om 14.50 uur kon dan eindelijk het lange weekend beginnen en daar keken ze allebei enorm naar uit.

Deze keer niet naar de Camping zoals andere jaren, maar gewoon een paar dagen lekker thuis (en een dagje logeren bij oma).

Zaterdag was het voor Jibin weer tijd voor de zwemles. Alweer bijna een jaar zit ie in groepje 2 en ook al doet hij (meestal) super goed zijn best, hij lijkt de laatste kneepjes niet onder de knie te krijgen. Gelukkig is hij niet de enige en heb ik inmiddels leuk contact met een van de moeders van een jongetje dat ook al ruim een jaar in dit groepje zit. Wij komen de zaterdagochtend wel door, zo ook afgelopen zaterdag. Staan we de jongens na de les al kletsend bij de douches op te wachten, komen ze beiden met een briefje naar buiten. Yesssssssssss ze mogen door naar groepje 3. Helaas zwemmen ze nu niet meer op dezelfde tijd, waardoor ik mijn vertier ook kwijt ben. Dan maar hopen dat hij iets sneller door dit groepje gaat komen.

Zondag zijn we weer als vanouds bij oma Paaseieren gaan zoeken. Om 12.00 uur kwamen wij daar aan en op dat moment waren mijn zus en haar gezin (met aanhang) al aanwezig. Er was amper tijd voor een kop koffie, want ons mannetje stond ongeduldig te wachten met zijn mandje, om de zoektocht te starten. En hoe groot de rest ook mag zijn, ook zij konden de drang om fanatiek mee te zoeken niet bedwingen, dus binnen de kortste keren werd het huis helemaal doorzocht.




Ook buiten lagen er nog wat eitjes verstopt, dus ook daar nog even de tuin door gespit. De buit was weer enorm, maar dat kunnen we altijd wel aan oma overlaten. Uiteindelijk werden de eieren eerlijk verdeeld en hadden we 5 blije koppies.





Na het eieren zoeken was het tijd voor de lunch. Er werd allerlei lekkers op tafel gezet en een halfuurtje later zaten we met z'n tienen rond de tafel. Ook hier had oma weer goed voor gezorgd. Het was heerlijk en zoals altijd veel te veel.

Na het eten zijn de kids naar buiten gegaan en hebben wij de tafel afgeruimd. Er is lekker gevoetbald.




Tot slot hebben we onder het genot van nog een kopje koffie en de kids wat anders, binnen nog wat zitten chillen en uiteindelijk zijn we rond 15.30 uur naar huis gegaan. Het was een gezellige eerste Paasdag.



Tweede Paasdag op ons gemak met z'n viertjes ontbeten. Daarna hebben we het lekker rustig aan gedaan en zijn we een aantal moestuintjes gaan verpotten. Het idee was om 's avonds naar Happy Italy te gaan, maar Majin en Jibin gaven er de voorkeur aan om lekker thuis een pizza te eten. Hebben wij weer. Dus toch maar even boodschappen gedaan en uiteindelijk op de bank voor de televisie gegeten. Moet eigenlijk ook gewoon kunnen. Kortom 4 gezellige maar ook relaxte dagen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten