Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 9 april 2018

Verslag van Maart

Maart stond in het teken van Jibin's 9de verjaardag. Ons mannetje keek hier al zo'n 364 dagen naar uit en zijn grootste wens was een Surprise Party. Ik had hem al vertelt dat zoiets heel lastig is als je nog thuis bij je papa en mama woont, want dan kan er niemand stiekem naar binnenkomen. Natuurlijk had ik al wel een maniertje gevonden om dit voor elkaar te krijgen, dus er was hierover in de weken voorafgaand al druk contact met familie en vrienden over de app. Het plan was om op de dag dat Jibin jarig was, en dat was zaterdag 10 maart, met ons viertjes op pad te gaan en pas na het avondeten thuis te komen, waar dan vervolgens het huis vol zou zitten met familie en vrienden. Tegen Jibin hadden we gezegd dat we zijn feestje op zondag zouden vieren en dat klonk natuurlijk erg geloofwaardig. Jibin vond het een super leuk idee en het uitje werd het Corpus Museum in Leiden. Jibin vindt het menselijk lichaam reuze interessant en dit Museum sprak hem dan ook heel erg aan. Tante Carmen wilde hier ook al een tijdje naar toe en zij is dan ook gezellig met ons mee gegaan. Toch nog visite op je echte verjaardag is altijd leuk.

Zaterdag 10 maart om 7:30 uur werd ons mannetje wakker. We hebben hem toegezongen en hebben hem zijn cadeautjes gegeven en toen zijn we op ons gemak gaan ontbijten. Papa is nog even gaan werken en heeft vervolgens de taarten opgehaald, die hij ongezien in de kelder heeft gezet. De overige boodschappen had ik al gedaan, dus Jibin kon nog niets vermoeden. Tegen elven hebben we gezellig koffie gedronken met een tompouce erbij, want tenslotte was het toch wel feest. Om 12:00 uur kwam Tante Carmen met een cadeautje en ook dat was een schot in de roos. Het was namelijk een dokterskoffer en hoe toepasselijk was dat. Na even uitgebreid gekeken te hebben wat er allemaal in zat is het koffertje mee in de auto gegaan en konden we op weg naar Leiden.
Rond 13:30 uur kwamen we aan bij Corpus en zijn we eerst in het restaurant een broodje gaan eten en hebben we boven wat rondgekeken.Om 15:15 uur moesten we beneden verzamelen voor de audio-tour. Met een koptelefoon en een audiokastje om ons nek zijn we vervolgens via de knie het menselijk lichaam in gegaan om vervolgens via de hersenen er we weer uit te gegaan. De route ging langs alle organen en zintuigen en met regelmaat kregen we ook nog een 3D bril op om zo de bloedlichaampjes en de longblaasjes beter te kunnen ervaren. Jibin was de jongste van de groep en iedereen was verbaasd hoe geintereseerd en enthousiast hij was. Na de audio-tour hebben we de interactieve route terug naar beneden genomen en daar hebben we nog van alles kunnen doen.


Rond 17:15 uur zijn we met een hele blije jarige job in de auto gestapt en zijn we richting huis gereden. Natuurlijk hebben we nog wel een tussenstop gemaakt bij Jibin's lievelingsrestaurant de McDonalds en hebben daar onze tijd vol gemaakt, totdat we naar huis konden. Bij de Mac hebben we nog even ongezien zitten appen met het thuisfront en om 19:20 uur was het zover, wij konden gaan. Bij het inrijden van onze straat nog even een berichtje gestuurd dat we er aankwamen en toen was het moment daar.

Jibin ging voor ons uit en hij was nog zo vol van de dag dat hij gelukkig niet opmerkte dat de hele kapstok vol hing met jassen. Ook merkte hij niet dat wij maar wat stonden te treuzelen in de gang om hem als eerste naar binnen te laten gaan en eindelijk pakte hij de klink in zijn handen en deed hij de kamerdeur open.  SURPRISE ............ Er knalde 2 party-poppers uit elkaar en overal lag confetti en riep iedereen gefeliciteerd. Wat schrok ons mannetje, maar wat vond hij het geweldig. Eindelijk dan toch zijn surprise-party. Majin had alles gefilmd met haar telefoon en we hebben er dan ook een erg leuk filmpje aan overgehouden. Na de eerste schrik volgden de felicitaties en de cadeautjes. Het voordeel van een surprise-party is dat iedereen er gelijk  is en de verjaardagstaart meteen aangesneden kan worden. Het feestje kon nu echt beginnen en het werd een geslaagde avond. Ons mannetje heeft echt genoten van zijn verjaardag en dit valt niet snel meer te evenaren. Binnenkort volgt zijn kinderfeestje.

Maandag 12 maart mocht hij trakteren op school en heeft hij in geuren en kleuren over zijn verjaardag verteld. Helaas mag ik daar niet meer bij zijn. Dit is alleen maar in de kleutergroepen.

Zondag 18 maart had Majin haar jaarlijkse dansvoorstelling bij het Factorium. Igor, Jibin en ik zouden naar de voorstelling van 16:00 uur gaan en beide oma's naar die van 18:00 uur. Omdat Majin al om 14:30 uur bij het Factorium moest zijn, zijn wij daarna met de moeder van Igor gelijk naar mijn moeder doorgereden, wat vlakbij het Factorium is. Jibin klaagde dat hij zich niet lekker voelde en dit werd er tijdens de koffie niet beter op. Uiteindelijk hebben we besloten Jibin bij de oma's te laten, terwijl wij naar de eerste voorstelling gingen. Na de voorstelling hebben wij de oma's afgewisseld en zijn wij bij ons mannetje gebleven terwijl de oma's van de voorstelling mochten genieten. Ons meisje heeft het super goed gedaan en gelukkig is er ook dit jaar weer een dvd gemaakt, zodat ons mannetje thuis toch nog naar zijn zus kijken. Zo leuk om te zien dat Majin nog steeds zo van het dansen kan genieten.

Ook kreeg Majin half maart haar tweede rapport mee naar huis. Wat had ze weer een geweldige punten. Bij bijna elk vak was ze omhoog gegaan en ook tijdens het 10-minuten gesprek werd ze helemaal opgehemeld door haar mentor. Zo trots op ons meisje die er ook heel hard voor werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten