Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 7 mei 2018

Verslag van April

Zondag 1 april, eerste Paasdag, zijn we naar de Beekse Bergen gereden voor een bezoekje aan onze Campingvrienden William en Elizabeth. Dit jaar zonder tent, ondanks dat dat vorig jaar echt super gezellig was geweest, maar o zo koud. Rond een wat verlate koffietijd arriveerden wij bij hun caravan en natuurlijk pakten we weer gelijk uit met allerlei lekkernijen. Na de koffie zijn de mannen gaan wandelen en is Majin gaan zingen met Lisa en Jibin vermaakte zich in eerste instantie op de trampoline. Na een tijdje had hij het buiten echter wel gezien, want er was verder helemaal niemand te bekennen en dus mocht hij binnen op de Playstation. Tegen tweeen zijn we gaan lunchen en daarna waren de mama's aan de beurt om een verfrissende wandeling te maken. Eenmaal weer terug in de caravan hebben we nog gezellig zitten borrelen en heeft Jibin nog even met Fleur gespeeld. Tegen halfzes zijn we naar oma gereden, want daar zouden we samen met tante Jolanda, ome Mark en Pjotr blijven eten. Natuurlijk had oma een leuk Paaszakje in elkaar geknutseld met deze keer niet teveel chocolade, maar met wat centjes erin en daar zijn ze tegenwoordig ook heel blij mee. Het eieren zoeken was ook altijd wel een groot succes, maar nu oma geen tuin meer heeft is dat een stuk lastiger. Gelukkig hadden we 's ochtends thuis al eitjes verstopt, dus Jibin was toch al aan zijn trekken gekomen. Al met al was het een gezellige dag.

Maandag 2 april, tweede Paasdag, begon met een Paasontbijt waarbij we de moeder van Igor hadden uitgenodigd. Ook deze oma kwam met een Chocolade Paashaas en een kleine geldelijke bijdrage en opnieuw zijn de kids dus weer behoorlijk verwend. Om 10.45 uur hebben we echter alweer afscheid genomen van oma, want om 11.00 uur zouden we richting Amsterdam vertrekken. We hadden hier afgesproken met San, Ingrid, Youri en Rosali. De papa's zouden met de jongens naar het NEMO Museum gaan en de dames zouden een middagje gaan shoppen. Wat ons betreft kan ik vertellen dat we een groot deel van de middag hebben doorgebracht in de Primark, die hier nog niet geopend is en waar Majin en ik nog nooit eerder een voet binnen hadden gezet. Na hier uren te hebben doorgebracht zijn Ingrid en ik vervolgens maar aan de koffie/thee gegaan en zijn de meiden met z'n tweeen nog wat andere winkels ingedoken.


Wat ik van Igor heb gehoord hebben de jongens zich ook goed vermaakt. Ze zijn het lab ingedoken om allerlei proefjes te doen en verder hebben ze ook nog van alles ondernomen en aanschouwd. Ook zij hebben een top middag gehad.Als afsluiting zijn we nog een redelijk chic restaurant ingedoken, waar we lekker maar eigenlijk toch wel veel te duur hebben gegeten, maar ach dat moet een keer kunnen. Ook vandaag hebben we ons prima vermaakt.

14 april hebben we het kinderfeestje van Jibin gevierd. Dit jaar had ik besloten om zij feestje wat later in het jaar te vieren, want ik was wel een beetje klaar met die indoor speelgelegenheden. Ik had al zitten kijken op kinderfeestjes.nl en daar kwam ik "De Speurfactory" tegen. Zij organiseren speurtochten in de bossen bij ons in de buurt in diverse thema's. Mijn keuze viel op Dunne Mike en de cactusbroers. Een 2 uur durende speurtocht op zoek naar het gestolen goud. Op voorhand had ik uitnodigen in het betreffende thema toe gemaild gekregen met daarbij een brief van Dunne Mike gericht aan de jarige, Jibin dus, om hem om hulp te vragen. Deze brief zou voor het feestje begon aan alle hulp sheriff 's voorgelezen moeten worden. Zaterdag om 13.30 uur stonden de eerste hulpsheriff 's aan de deur. In totaal had Jibin de hulp ingeroepen van 8 vriendjes en vriendinnetjes. Wij hadden de hulp ingeroepen van tante Carmen, zij maakte tenslotte ook al deel uit van het eerste deel van zijn verjaardag, zijn surprise party, en zij vond het ook leuk om hiervan deel uit te maken. Bij binnenkomst zijn onder genot van wat drinken en wat lekkers de cadeautjes uitgepakt en daarna heb ik de brief van Dunne Mike voorgelezen. Uit die brief bleek dat in het Amerikaanse stadje Zakota 5 broers een bank hadden beroofd en daar een 3-tal goudklompjes hadden gestolen. Uit onderzoek bleek dat die broers ergens in de bossen bij ons in de buurt waren gezien en Dunne Mike kon de hulp van Jibin en zijn hulpsheriff 's dus goed gebruiken. Iets na tweeen zijn we dan ook in de auto gestapt en zijn we naar de Rooverse Leij gereden. Hier kregen we de laatste aanwijzingen en iets na half3 konden we op pad. Jibin las de instructies voor en zijn hulpsheriff 's volgend deze op. Onderweg waren er diverse leuke opdrachten en halverwege was er ook nog even tijd om wat te drinken en te snacken. Uiteindelijk na ruim 2 uur hadden we de goudklompjes gevonden en hadden de kids hun taak goed volbracht. De organisatie was dan ook super trots op deze speurneuzen en dit werd beloond met nog een beker ranja en wat lekkers uit de snoeppot. Tegen vijven zijn we naar de Mac gereden, waar we deze heerlijke middag hebben afgesloten. Om half7 was iedereen weer thuis en konden we terugkijken op een Topfeestje. Dit mede dankzij het prachtige weer.

20 April, de vrijdag voor de meivakantie had Jibin op school de Koningsspelen. Dit was een gezellige ochtend met verschillende spelletjes.  Om 12.00 uur werden de Koningsspelen afgesloten en begon voor Jibin de meivakantie. Majin had een gewone schooldag en haar vakantie begon om half3. De eerste week was vooral bedoeld om even op adem te komen en gezellig bij oma te logeren, maar de tweede week zullen we in Denemarken verblijven, waar we een bezoekje aan Legoland gaan brengen. Hierover meer in het mei-verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten