Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 30 juli 2018

Verslag van Juli

Maandag 2 juli was min of meer de laatste judoles voor de zomervakantie en in die les mochten de kinderen aan hun ouders, broertjes en/of zusjes laten zien wat ze allemaal hadden geleerd in de afgelopen maanden. Aan het einde van die les mochten de leerlingen dan hun slip of band in ontvangst nemen, waarvoor ze een paar weken daarvoor examen hadden gedaan. Jibin had er zin in en je kon ook duidelijk zien dat hij in die afgelopen maanden een hoop had bijgeleerd. Hij deed erg enthousiast mee en werd zelfs door de leraar uitgekozen om een kleine demonstratie te geven. Dit ging er best stevig aan toe en als mama had ik er dan ook wel even moeite mee om niet op de mat de duiken om mijn zoon onder de grote leraar vandaan te trekken. Uiteindelijk liep alles goed af en kreeg hij zijn tweede gele slip en de complimenten van de leraar. Wat waren wij trots op ons mannetje. Voorlopig was dit de laatste les, hoewel er in de vakantie nog wel mogelijkheden zijn om op een andere dag en tijdstip lessen te volgen. Dit heeft eerder niet zo goed uitgepakt voor Jibin, dus dit laten we aan hem voorbij gaan. Na de vakantie pakken we het weer op. 
Zaterdag 7 juli was de verjaardag van oma die we natuurlijk gezellig met het hele gezin hebben gevierd. Een leuke start van de zomervakantie zou ik zo zeggen. Rond 16.00 uur zou oma bij ons zijn en na de felicitaties en het geven van de zelf geschreven kaartjes van de kinderen en de cadeautjes zijn we naar de Financiën gereden, waar mijn zus en haar gezin ook naar toe zouden komen. Om te beginnen zijn we gezellig buiten op het terras gaan zitten waar we wat hebben gedronken en gesnackt. De kinderen zijn vervolgens even in de speeltuin gaan spelen (Jibin met een 2-tal begeleiders) en daarna zijn ze met Nienke erbij met z'n vieren gaan Midgetgolfen. Dit verliep gelukkig zonder onenigheid of gemopper en dit had waarschijnlijk ook te maken met het feit dat Majin aan de winnende hand was en Jibin ook niet veel onder deed voor Jurre en Nienke. Dus al met al een zeer geslaagde activiteit. Toen zij hiermee klaar waren, was inmiddels ook Pjotr gearriveerd, die had moeten werken, en dus konden we aan tafel. We hebben heerlijk buiten kunnen eten en ook al is de Financiën eigenlijk een pannenkoekenrestaurant er waren genoeg andere dingen te kiezen. De groten hebben met z'n allen lekker lang en uitgebreid zitten tafelen en de jeugd is weer lekker de speeltuin in gedoken, waar ik nog wat foto's heb geschoten in de hoop dat er een leuke bij zou zitten die we voor oma kunnen vergroten ( ik heb hierover nog even mijn twijfels). Door het heerlijke weer zijn we best lang blijven hangen en uiteindelijk waren we volgens mij de laatsten die vertrokken.  Wat ons betreft mag oma altijd zo haar verjaardag vieren.  
 

 
Zondag 15 juli was het opnieuw een warme dag. Tot op heden hebben we namelijk niet te klagen wat het weer betreft. We besloten dan ook op de fiets naar San en Ingrid te gaan om daar nog de laatste dingetjes voor de vakantie te bespreken. Even hadden we gedacht om naar de bossen of een speeltuin te gaan, maar uiteindelijk is het gewoon waterpret in de achtertuin geworden. We hadden 2 waterpistolen en waterballonnen meegenomen en aangezien Youri ook nog een waterpistool had hebben de kids zich alle 4 prima vermaakt. Ook wij hebben onze tijd nuttig besteed met het maken van een paklijst onder het genot van een lekker drankje en hapje. We hebben de dag afgesloten met een BBQ en uiteindelijk zijn we om 21.30 uur weer op de fiets gestapt om huiswaarts te keren. Nog even en dan zitten we 2enhalve week met elkaar opgescheept. Als dat maar goed gaat (vast wel).
 
22 juli zijn we weer eens op bezoek gegaan bij onze (voorheen) campingbuurtjes. Nog steeds schijnt het zonnetje voor de derde week op rij volop en dus werd de zwemkleding voor de zekerheid meegenomen. We hadden om 12.00 uur afgesproken, zodat we gelijk aan de koffie met taart konden. Dit is inmiddels een beetje traditie. Na een tijdje heerlijk in de schaduw te hebben gezeten en weer een beetje bijgepraat te zijn, hebben de mannen het visgerei voor de dag gehaald. Dit was al heel lang een wens van Jibin, om een keer te gaan vissen, maar aangezien wij geen hengels, netjes en geduld hiervoor hebben, werd de vraag bij William neergelegd en hij wilde Jibin met alle liefde en plezier meenemen naar het kanaal, waar hij wel vaker een lijntje uitgooit. Igor is wel meegegaan voor de gezelligheid, maar heeft verder niet deelgenomen aan deze activiteit. Wij dames hebben ons met het treintje naar het nieuwe resort laten brengen. Wij wilden daar weleens een kijkje nemen en het toeval wilde dat Majin's (en ook Jibin's) neef Pjotr daar badmeester is bij het zwembad en dus konden de meiden ook nog even zwemmen. Terwijl wij nog even een drankje aan het nuttigen waren op het terras aan de rand van het Safaripark werden de dieren gevoederd en ik moet zeggen, dat is toch wel heel bijzonder zo dicht bij de dieren. Ook kregen we daar een appje van Igor met een foto van onze stoere vent met een vis in zijn handen. Niet zelf gevangen helaas, maar wel knap dat hij de vis vast durfde te houden. Rond half5 waren we weer terug bij de caravan en hebben we gezellig nog wat geborreld. Jibin heeft veelvuldig gebruik gemaakt van de trampoline, de step en daarna ook nog van de Playstation bij gebrek aan kinderen van zijn leeftijd om mee te spelen. Majin en Lisa zijn vooral met muziek bezig geweest. Iets na zessen zijn de heren Chinees gaan halen en hebben we met z'n allen gezellig gegeten. Daarna nog wat natafelen en om 22.00 uur hebben we onze spullen gepakt en heeft William ons naar de slagboom gebracht. De volgende keer nemen we de tent weer eens mee.
 
 
Dinsdag 24 juli was Jibin bij oma, omdat Igor en ik beiden moesten werken. Majin was thuisgebleven, want zij vindt het zo op z'n tijd heerlijk om helemaal haar eigen ding te kunnen doen. Na het werk ben ik naar mijn moeder gegaan en ook Igor en Majin zijn daar naartoe gekomen om lekker onze knieën onder de tafel te schuiven. Ook Jurre was die kant opgekomen en na het eten en uitbuiken zijn we met z'n zessen over de Kermis gelopen. Jibin keek weer zijn ogen uit, zelfs nog meer als andere jaren, en nam alles goed in zich op. In eerste instantie liep hij overal aan voorbij, maar toen hij de grote ballen op het water ontdekte, kwam hij los. Vervolgens wilde hij schieten, slaan op de kop van Jut en daarna mocht hij van oma trekken aan de hendels van de gokautomaten. Draaimolens of achtbanen kunnen ons mannetje niet echt bekoren. Wel had graag nog even op de trampolines willen springen, maar deze stonden helaas niet op het deel van de Kermis waar wij hebben gelopen. Zo rond 22.00 uur zijn we weer richting oma gegaan en na de logeerspullen weer bij elkaar te hebben gezocht zijn we naar huis gegaan. Moe maar voldaan lag ons mannetje uiteindelijk om 23.00 uur in bed.
 
In de laatste week van juli is Jibin's vriendje Joeri van school gezellig komen spelen. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij een nachtje zou komen logeren, maar dit kregen we helaas niet geregeld. Ook zijn onze campingbuurtjes bij ons op de koffie geweest en zijn we een middagje op bezoek geweest bij Jibin's lievelingsnichtje Jennifer. De helft van de vakantie zit erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten