Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 3 januari 2019

En dan zit 2018 er alweer op

5 December. Ook al gelooft Jibin inmiddels niet meer in het feit dat Sinterklaas elk jaar voor de cadeautjes zorgt, dat neemt niet weg dat wij wel gewoon pakjesavond vieren. Ook dit jaar hebben we dit samen gedaan met de oma's en mijn zus en haar gezin en ook nu weer heb ik er een avondvullend programma van gemaakt. Om 19.30 uur zijn we begonnen met koffie/thee met wat lekkers erbij en vervolgens heeft Jibin het gedicht voorgelezen, dat in zijn schoen was achtergelaten. Hierin stond dat de Sint op zoek was naar nog wat hulppieten en dat deze aan een aantal eisen moesten voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. De reden dat de Sint nog op zoek was naar extra hulp was, omdat de Sint zelf wat vergeetachtig wordt en ook niet meer wist waar hij alle pakjes had gelaten. De avond bestond dus uit het zoeken naar alle cadeautjes en het uitvoeren van verschillende opdrachten en niet alleen Jibin genoot hier met volle tuigen van ook zijn zus en grote neven deden enthousiast mee. Het was dus opnieuw een geslaagde avond met 4 blije kids.
 
Op 11 december 15 jaar geleden werd er in China ergens een heel mooi en bijzonder meisje geboren. Een jaar later zaten we vol ongeduld te wachten op het moment dat we eindelijk naar China mochten afreizen om dit meisje in onze armen te sluiten, wetende dat we haar eerste verjaardag helaas nog niet samen konden vieren. Gelukkig kunnen we dit inmiddels al wel 14 jaar doen. Majin had aangegeven dat ze voor haar verjaardag graag appeltaart op bed wilde. Die appeltaart heeft ze gekregen, maar niet op bed. Met z'n vieren hebben we ontbeten met taart en mocht ze het cadeautje van haar broer uitpakken. Hij had voor haar een Hot Hugs gekocht, een knuffel met daarin een pittenzak die je warm kan maken in de magnetron. Heerlijk voor onze koukleum. Van ons had ze een oor-piercing gekregen. Klinkt heftig, maar is gewoon een oorbel die door het kraakbeen wordt geprikt. Dit wilde ze al een tijdje, maar nu zijn wij eindelijk overstag gegaan. Helaas was dit ook gewoon een schooldag en om 8.00 uur zat ze al op de fiets. 's Avonds kwamen de oma's nog gezellig eten. Van de ene oma had ze een trui van Calvin Klein en een trui van Fila gekregen (hoezo verwend) en van de andere oma heeft ze geld gekregen, waar ze zelf iets van kan kopen. Het feestje voor familie en vrienden vieren we 23 december als ook Igor jarig is.
 
16 december was Majin haar China dag. Die dag vieren wij het heugelijke feit dat wij eindelijk een gezin mochten worden. Nu dit in het weekend viel dachten wij leuk iets te gaan ondernemen met z'n vieren, maar Majin wilde gewoon lekker luieren en dan s' avonds lekker gaan wokken. Het was haar dag, dus dit hebben we dan ook gedaan.
 
Maandag 17 december mocht Jibin weer laten zien wat hij de afgelopen maanden had geleerd bij Judo. Een paar weken geleden had hij een examen af moeten leggen waarvoor hij geslaagd was en vandaag mochten de ouders, broers en zussen komen kijken en werden er aan het einde van de les de nieuwe banden met diploma's uitgereikt. Wat ik erg leuk vond om te zien is dat hij er echt lol in heeft en ook dat hij ontzettend goed zijn best doet met het gewenste resultaat als gevolg. Met trots nam hij zijn wit-geel gestreepte band met bijbehorend diploma in ontvangst. Op naar de gele band.
 

 
 
Vrijdag 21 december begon de Kerstvakantie. Hier waren beide kids erg aan toe. Na het kerstontbijt op school en nog een kerstviering in het Atrium, mocht Jibin om 12:00 uur vakantie gaan vieren. Ook Majin hoefde maar een halve dag naar school, maar zij hadden geen kerstviering, maar zij moesten langs deuren om voedsel in te zamelen voor de voedselbank. Een hele mooie gedachte, maar als je overal op social media leest van de Kerstgala's en Kerstdiner's dan is het best zuur, vooral omdat het ook nog eens de hele ochtend ontzettend heeft geregend, waardoor ze om 12:30 uur volledig doorweekt thuiskwam. Ze is gelijk onder de douche gestapt om het weer een beetje warm te krijgen. Om het begin van de vakantie toch een beetje leuk in te luiden is ze nog wel samen met een vriendin naar de schaatsbaan gegaan.
 
Zondag 23 december hebben we de verjaardagen van Majin en Igor gevierd. Dit was weer een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Eerste kerstdag hebben we het rustig aan gedaan, want Igor en ik zouden tweede kerstdag naar Hongarije vertrekken voor de overdracht van ons huis aldaar, dus dat werd samen met oma lekker gourmetten. De kids hebben we laten kiezen of ze met ons mee wilden gaan of dat ze liever 5 dagen bij oma gingen logeren en beiden gaven de voorkeur aan het laatste en dat snap ik ook wel. Het zou ook niet echt een vakantie worden. Oma was dan ook op eerste kerstdag bij ons en zou bij ons blijven slapen, zodat wij 's nachts om 4:30 uur konden vertrekken. Tweede kerstdag zijn Majin en Jibin samen met oma naar mijn zus en haar gezin gegaan. Hier hebben zij een gezellige middag en avond gehad. Tegen 22:30 uur heeft mijn zus oma met de kids naar huis gebracht en hier hebben ze de overige 4 dagen doorgebracht. De kinderen, vooral Jibin want Majin trok een beetje haar eigen plan, zijn door oma prima vermaakt. Donderdag is oma met Jibin een rondje door de stad gaan lopen en hebben ze samen oliebollen gegeten, terwijl Majin met Rosalie aan het shoppen is geweest. Vrijdag hebben ze een bioscoopje gepakt en zijn ze bij de Mac gaan eten. Zaterdag is oma met Jibin naar het Natuurmuseum geweest, terwijl Majin samen met Ingrid en San naar Bergschenhoek is gereden voor de verjaardag van Fenna. Zondag hebben ze lekker op de bank liggen chillen en 's avonds stonden wij alweer voor de deur en zat het logeren er al weer op. Beide hadden ons niet gemist, maar dat snap ik ook wel en is toch ook wel fijn om te horen. Hierdoor hoeven wij ons ook niet schuldig te voelen. Ook wij hebben ons prima vermaakt in Hongarije en we naast de zakelijke afhandeling hebben we ook nog wel wat leuke dingen gedaan. O.a. een oude Burcht bezocht en we zijn naar Boedapest gereden. Wat een stad is dat.
 


 
Oud en nieuw hebben we als vanouds door gebracht met Ingrid en San met de kinderen, maar deze keer waren mijn zus en Mark ook aangeschoven en na twaalven kwamen ook de moeder, zus met vriend en broer en schoonzus van Igor ook nog even nieuwjaar wensen. Het was een heel gezellige avond en net als 4 jaar gelden hebben we geproost op een mooie reis die we, zoals het er nu voorstaat, volgend jaar weer gaan maken. We zijn namelijk van plan om in 2020 weer met z'n achten naar China te gaan en dat betekent dat we in de loop van dit jaar weer langzaam aan plannen hiervoor mogen gaan maken.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten