Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 16 juni 2014

Avond4daagse en Vaderdag

Vorige week heeft MaJin meegelopen in de avond4daagse. Jibin hadden we hier niet voor opgegeven, want buiten het feit dat het dan elke avond veel te laat voor hem zou worden, zie ik ons mannetje ook geen 4 avonden 5 km lopen. En om eerlijk te zijn zie ik ons ook geen 4 avonden een buggy vooruit duwen en die kant zou het zeker op gaan.
Igor is dan ook de eerste 3 avonden met ons meisje meegegaan en ik ben bij ons mannetje gebleven. Net als andere jaren liep ook Rosalie mee en de meiden trokken dan ook elke avond hun eigen plan. De laatst avond zijn Jibin en ik wel meegegaan, want ons mannetje wilde natuurlijk ook een snoepketting scoren. Zoals verwacht was Jibin amper de buggy uit te slaan, maar neem hem dat eens kwalijk na een drukke week op school. Uiteindelijk hebben we hem met moeite uit de buggy gekregen toen we in de buurt kwamen van oma, tante Jolanda en neef Jurre en stralend nam hij daar de kettingen in ontvangst alsof hij ze dubbel en dwars had verdiend. Beide kids hingen in no time vol en de snoeppotten zijn voor komend jaar weer gevuld.




Nu konden we helemaal niet meer van hem verwachten dat hij nog een stap zou zetten, dus samen met San ben ik met Jibin alvast naar hun huis gegaan en is Igor samen met MaJin naar de finish gelopen waar ze haar 4de medaille in ontvangst mocht nemen. Ook zij zijn daarna naar het huis van Ingrid en San gekomen waar we vervolgens snel alle spulletjes bij elkaar hebben gepakt en naar huis zijn gegaan. Tenslotte stond de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het programma en daar wilde Igor niets van missen. Rosalie is gezellig met ons mee gegaan en samen hebben de meiden met Igor naar de wedstrijd gekeken en fanatiek dat ze waren.

Zondag was het Vaderdag. De eerste keer zonder mijn vader en dat komt toch weer even heel hard aan. Ondanks dit gemis zouden we er toch een leuke dag van gaan maken, want voor Igor was het natuurlijk ook Vaderdag. Beide kids hadden weer goed hun best gedaan op school en Jibin had een bloempotje met zijn foto geknutseld en MaJin had een loom sleutelhanger gemaakt. Na een uitgebreid ontbijt beneden ( Igor wilde geen ontbijt op bed) zijn we ons gaan klaarmaken, want om 10.30 uur zouden we oma gaan ophalen om vervolgens naar Apenheul te rijden. We hadden hiervoor nog 4 kaartjes liggen en deze wilden we niet laten verlopen. Iets voor twaalven liepen we het prachtige park in en niet veel later stonden we bij de ingang van Apenheul. Na nog een kaartje te hebben gekocht en alle tassen en ritsen te hebben gecontroleerd zijn we doorgelopen en al snel zagen we de eerste aapjes. Iedereen vloog er zowat op af, maar door rustig te blijven staan had Jibin al snel twee aapjes in zijn nek.


MaJin had dit ook graag gewild, maar het was zo druk en de aapjes werden behoorlijk opgejaagd door een aantal kleine kinderen, waardoor dit helaas niet lukte. Op ons gemak zijn we verder gelopen en wat is het toch een mooi park. We hebben echt genoten van de dieren, de speeltuinen en de gehele omgeving. Het weer was ook nog eens zeer aangenaam en van tijd tot tijd hebben we heerlijk op een terrasje kunnen zitten. Ook oma had het prima naar haar zin en daar waren wij ook erg blij om.







Rond 16.30 uur waren we weer bij de uitgang, waar de kinderen van oma nog een knuffelaapje mochten uitkiezen en daarna zijn we naar de auto gelopen om vervolgens huiswaarts te keren. Onderweg hebben we nog wel een stop gemaakt bij de Mac, want tenslotte moest er nog wel wat gegeten worden en om 19.00 uur hebben we oma thuis afgezet en zijn we nog even naar de ouders van Igor gegaan. Hier zijn we niet heel lang gebleven, want de kinderen hadden het duidelijk gehad en werden enigszins opstandig. Eenmaal thuis lagen ze dan ook snel op een oor.

Al met al toch een zeer geslaagde Vaderdag ondanks de wat moeilijke start.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten