Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 23 september 2014

De tijd vliegt

De kinderen hebben er inmiddels de helft van het eerste schoolblok van 8 weken opzitten en het vakantie gevoel is nu echt helemaal verdwenen. MaJin heeft het aardig druk met huiswerk maken en toetsen afleggen en Jibin heeft nog steeds niet heel veel zin om 's morgens naar school te gaan. Ik hoop dat dit nog een keer overgaat, want hij moet tenslotte nog zo lang.
Afgelopen woensdag hadden we een gezellig ontspannen middagje. Terwijl MaJin met een aantal vriendinnen naar het zwembad was hebben Jibin en ik buiten een potje flessenvoetbal gedaan. Flessen vullen met water en dan proberen de fles van je tegenstander om te schieten. Van wie de fles het eerst leeg is, die heeft verloren. Helaas ging het spelelement zo goed als verloren, want ons mannetje maakte het niet uit welke fles er om ging als er maar een omging.




Toen MaJin thuiskwam heeft zij ook nog even meegespeeld en binnen no-time was het een heus waterballet. Dolle pret dus.

Afgelopen vrijdag hebben we opa uitgestrooid. Een dag waar ik toch weer behoorlijk tegenop zag en dat hebben de kids ook wel gemerkt. Bij dit gebeuren was ook de hele familie en tal van vrienden aanwezig, omdat dit tevens de dag was dat opa en oma 50 jaar getrouwd zouden zijn. Er is dan ook heel bewust voor deze dag gekozen, omdat op die manier opa er toch een beetje bij zou zijn. Na het uitstrooien hebben de 4 kleinkinderen een ballon met een berichtje voor opa opgelaten en ik weet zeker dat ze bij opa zijn aangekomen. Hierna zijn  we naar de Financiën gereden, waar we met z'n allen wat hebben gegeten en gedronken en de kids lekker konden spelen.




Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een moeilijke, maar toch ook heel bijzondere dag. We hebben er in ieder geval een goed gevoel aan over gehouden.

Zaterdag moest Jibin weer zwemmen en was het tevens kijkles. We hebben kunnen zien dat ons mannetje al heel watervrij is en zich al aardig kan voortbewegen in het water zonder drijfmiddelen, maar helaas vertikt hij het om 10 tellen op zijn rug te drijven en dit is eigenlijk een vereiste om over te gaan naar het volgende groepje. De juffrouw heeft echter aangegeven dat ze toch al is begonnen met de beenslag en als hij dit een beetje wil oppakken, mag hij toch door. We wachten het maar af. Tenslotte hebben wij de diploma's A B en C afgekocht, dus wij hebben geen haast.
's Middags zijn we naar de verjaardag naar MaJin's vriendin Rosalie geweest. Samen met Fenna hebben ze zich met z'n drieën prima vermaakt. Helaas kunnen we dit niet zeggen van Jibin. Hij en Youri lijken niet echt een klik te hebben met elkaar. Het is niet zo dat ze ruzie maken, maar ze hebben ook geen behoefte om met elkaar te spelen. Dit is wederzijds. Misschien over een paar jaar, als het leeftijdsverschil van 16 maanden minder zwaar gaat wegen. Zou leuk zijn, want tenslotte zijn we nog steeds van plan om over 2 jaar samen naar China te gaan.
Iets na achten zijn wij naar huis gegaan en hebben we snel het logeerbed op MaJin's kamer gezet, want Jibin wilde weer erg graag bij zijn zus logeren.

Zondag zijn we naar de oude oma gegaan. Ik vind het belangrijk dat we hier toch met enige regelmaat naar toe gaan, want nu kan het tenminste nog. Eenmaal weer thuis hebben lekker allemaal ons eigen ding gedaan en voordat we het wisten zat het weekend er alweer op.

Gisteren had Jibin afgesproken met zijn nieuwe vriendje Yoeri van groep 1. Hiermee kan hij het erg goed vinden, dus ik hoop dat hiermee het naar school gaan ook weer wat leuker wordt.
MaJin had vandaag de auditie voor de Stelaertshoeve Got Talent. Samen met haar vriendin Laura deden ze een hiphop dans. In de klas waren er in totaal 6 acts en de kinderen moesten met z'n allen kiezen welke act er naar de finale op vrijdag 3 oktober mocht. Wat waren Laura en MaJin gelukkig toen zij het overgrote deel van de stemmen kregen. Zij gaan dus met z'n tweeen hun klas vertegenwoordigen in de finale. Nu maar hopen dat ik voor die middag nog vrij kan regelen, maar dat zal lastig worden op vrijdag. We gaan het in ieder geval proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten