Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 3 september 2014

Eerste week school

De eerste week school zit er alweer ruimschoots op en ik kan niet anders zeggen dat deze voorspoedig is verlopen. Ze hadden er in eerste instantie niet heel veel zin in, maar het feit dat ze hun vriendjes en vriendinnen weer zouden zien maakte het toch een stuk aantrekkelijker.

MaJin begon de eerste dagen gelijk met een aantal toetsen, waarschijnlijk voor de juf om te zien wat het niveau van een ieder was en ook Jibin heeft keurig zijn werkjes gemaakt. Het viel zijn juffen meteen op dat hij hele sprongen had gemaakt in de vakantie. Niet alleen lichamelijk, want ze vonden hem ook groot geworden, maar ook in zijn werken. Hij had zichzelf heel mooi geschilderd met alles erop en eraan. Hij had een heel mooi bouwwerk gemaakt, iets waar hij vorig jaar nog maar weinig geduld voor had en thuis heeft hij heel netjes zijn naam nageschreven. Ik moet ook zeggen, Jibin vindt het helemaal stoer en interessant dat hij nu oudste kleuter is en is waarschijnlijk daardoor ook meer gemotiveerd.
Voor MaJin is nu een pittig jaar begonnen met meer huiswerk en de Cito-entreetoets, die mede een beeld moet geven van wat de goede schoolkeuze na groep 8 zal zijn. Om eerlijk te zijn heb ik nog geen flauw idee, maar eigenlijk maakt het ook helemaal niets uit. We volgen het advies van school en de wensen van MaJin.

Langzaam aan begint ook heel voorzichtig het afspreken weer en ik hoop dat Jibin zijn blik een beetje gaat verbreden. Hij heeft tot nu toe (vorig schooljaar meegerekend) slechts afgesproken met een vriendje en dat vriendje wijst hem ook geregeld af, dus een of twee vriendjes meer zou het voor Jibin een stuk makkelijker maken.

We hebben de eerste schoolweek weer afgesloten met een weekend op de camping en opnieuw hebben de kids en wij hiervan genoten.

1 opmerking:

  1. Marlou van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak
    er een mooie dag van. Dikke kus voor jullie allemaal.

    Groetjes Ome Peter en Tante Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen