Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 24 juni 2015

Even graven in mij geheugen

Wat hebben we de afgelopen tijd allemaal gedaan? Het is even graven, maar langzaam komt het weer naar boven. Sowieso hebben we de afgelopen weken regelmatig een bezoekje gebracht aan mijn oma van 99 jaar. Ze was helaas bedlegerig geraakt en het vermoeden was dat ze ook niet meer uit bed zou komen. Majin en Jibin zijn laatst ook nog even mee geweest, maar Majin vond het toch wel eng om "oude" oma zo te zien. Ik snap dit wel, want zo kennen ze oma helemaal niet. Jibin vond het ook wel vreemd, maar die is een stuk jonger en kijkt er ander tegenaan. En ook al voelde oma zich niet goed, de kids bleven altijd van harte welkom.

Vorige week zondag zijn we als afleiding maar eens naar Speelland gegaan. Omdat we een vaste jaarplaats hebben op de Beekse Bergen, mogen we hier gratis naar toe. Gek genoeg maken we daar maar heel weinig gebruik van, dus hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Het weer was wat wisselvallig, maar het zag er niet naar uit dat het zou gaan regenen, dus prima weer om daar te vertoeven. Bij binnenkomst schoten de kids gelijk naar de waterspuiten en daarna zijn ze gaan klimmen.





Jibin heeft samen met papa in een bootje gezeten en daarna heeft hij het parcours met de ligfiets onveilig gemaakt. Majin wordt langzaamaan een beetje groot voor dat soort dingen, maar die kan hier straks in de zomer lekker gaan zwemmen met haar vriendinnen . In principe hadden we dat vandaag ook nog wel kunnen doen, want inmiddels was de zon goed doorgekomen, maar we hadden helaas geen zwemspullen bij ons. De rest van de middag hebben de kids zich vermaakt met klimmen, klauteren en springen.



Maandag zijn de kids weer gewoon naar school gegaan en langzaam beginnen we toch wel af te tellen naar de zomervakantie. Maar eerst het schoolreisje. Gelukkig had ik die middag alle spullen voor dit uitje al klaargelegd, want maandag iets voor zeven uur 's avonds werd ik door mijn zus gebeld met het verdrietige nieuws dat oma was overleden. Natuurlijk hadden we er al wel rekening mee gehouden, maar als het bericht dan komt valt het toch wel zwaar. Samen met mijn zus zijn we gelijk naar het appartement van oma gereden, waar op dat moment ook mijn moeder en mijn oom waren. Met z'n allen hebben we die avond afscheid van oma genomen, die op een prachtig lang leven kan terugkijken. Pas rond middernacht was ik thuis.


Dinsdagmorgen was Majin al vroeg beneden en dat terwijl ons mannetje nog lekker in bed lag te relaxen. Toen hij eenmaal doorhad dat vandaag het schoolreisje naar Toverland op het programma stond, was ook hij niet meer te houden en al snel zaten we aan het ontbijt en binnen no-time waren ze aangekleed. Jibin zijn reispilletje gegeven en toen op naar school. De samenkomst was in de klas en van daaruit gingen ze per klas naar de bus. Wat hadden ze er allemaal zin in.






Om 9.30 uur heb ik de stoet met bussen uitgezwaaid en daar gingen ze. Ik geloof dat ik het spannender vond dan de kids. Helaas zijn er weinig foto's, maar van wat ik heb begrepen is het een zeer geslaagde dag geweest en hebben beide kids zich kostelijk vermaakt. Jibin is nog wel even kwijt geweest, want hij  had het in zijn hoofd gehaald om te gaan klimmen, terwijl andere iets zaten te drinken o.i.d., maar gelukkig is Toverland toch redelijk overzichtelijk dus ze hadden hem snel gevonden. Om 15.45 uur moesten ze weer verzamelen en om 17.00 uur kwamen de bussen weer keurig op tijd aan op school. Met een big smile en nog volle rugzak stapten ze uit. Ze hadden amper tijd gehad om tussendoor wat te snacken, snoepen of te drinken en mij is door de kids dan ook op het hart gedrukt dat ik volgende keer niet meer zoveel mee mag geven en dat had ik al helemaal niet gedaan. 's Avonds waren ze aardig afgebrand, dus ze lagen er op tijd in.

De daarop volgende dagen waren enigszins hectisch. In verband met regeldingen voor de uitvaart, was ik 's avonds een paar keer weg. Ook had ik mijn werkdag omgegooid, waardoor de kids woensdagmiddag naar tante Jolanda "moesten" en dan was daar zaterdag de crematie. Het was een emotionele week die helemaal anders liep dan normaal en dat had zijn weerslag op Jibin. Zodra de veiligheid van het vertrouwde wegvalt, trekt hij zich terug in zijn eigen wereldje en luistert hij heel slecht en is hij ook erg druk. Waarschijnlijk weet hij zich dan geen houding te geven. Op zich is het ook niet zo heel vreemd dat hij angstig wordt, want 3 naaste familieleden in anderhalf jaar verliezen is nogal wat.

Zondag zijn we dan ook wat leuks gaan doen. Gewoon even lekker weg. We hadden besloten de oma's mee te vragen, want voor hen is dit ook een beetje een rare dag. In eerste instantie dachten we aan bowlen of midgetgolfen, maar uiteindelijk is het het Dinosaurus(oertijd) museum geworden. Jibin was helemaal enthousiast toen hij het filmpje op youtube zag, dus succes gegarandeerd. Tegen half drie kwamen wij aan en we werden al verwelkomd door een giga Dino.


Natuurlijk hebben we ook nu een speurtocht bij de entreekaartjes gekocht, want dat maakt het toch net iets leuker en er zat een kleine verrassing aan vast. Samen met oma speurde Majin naar de oplossingen, Jibin had geen tijd voor zijn speurtocht, die wist niet waar hij kijken moest. De skeletten waren reuze interessant, maar de bewegende dinosaurussen waren voor ons mannetje toch net iets te spannend. Onze stoere man wist niet hoe snel hij hier voorbij moest rennen en dit had hij nog wel gezien op het filmpje van youtube. Toen zei hij nog dat het robot dinosaurussen waren. Gelukkig raakte hij er na enige tijd aan gewend en heeft ook hij ontzettend genoten van alles wat er te zien was.









Na binnen en buiten alles te hebben verkend, hebben we de middag afgesloten in de speeltuin.




Om 17.00 uur ging het museum dicht en zijn we weer op huis aangegaan. Natuurlijk moest er nog wel gegeten worden en dit hebben we gezellig bij de Family Wok gedaan. Oma trakteerde. Kortom het was een heerlijke zondag en gelukkig voor Igor ook een hele gezellige Vaderdag met de nodige zelfgemaakte knutsels en gedichtjes en daarnaast nog een 3dvdBox van zijn favoriete serie Baantjer.

Afgelopen dagen hebben we de draad weer opgepakt en rust en regelmaat ingevoerd. Gelijk merk je het verschil bij ons mannetje. Laten we hopen dat we dit in ieder geval tot aan de vakantie vol kunnen houden. De groepsindeling voor volgend schooljaar is inmiddels ook bekend. Zoals bekent doet Jibin groep 2 nog een keer over en volgend jaar heeft hij tot grote blijdschap van ons nog maar een juf en wel zijn lievelings juf juf Eva. Majin gaat naar groep 8 en krijgt meneer Olcay en juf Stephanie. Ook zij heeft er ontzettend veel zin in.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten