Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 31 augustus 2015

En we zijn weer begonnen ......

Vandaag is Majin begonnen aan haar laatste basisschooljaar en Jibin aan zijn laatste kleuterjaar. Na 6 toch wel heerlijke weken hadden ze er ook wel weer zin in.

Voordat dit moment echter aanbrak, hebben we nog een hele rustige week gehad, waarin Igor en ik elkaar zo'n beetje hebben afgewisseld met werken, zodat de kids lekker thuis konden blijven. Dit hadden ze ook wel nodig.
Om de vakantie toch feestelijk af te sluiten zijn we zondag met Ingrid, San, Rosalie en Youri naar de Efteling gegaan. Elk jaar gaan we minimaal een keer met hen naar dit park en aangezien 1 september hun abonnementen aflopen, was dit de ideale dag. We hadden afgesproken dat zij ons kwamen ophalen en met z'n achten zijn we om 10.00 uur naar Kaatsheuvel gereden. De sfeer zat er al gelijk goed in, want we zagen ons met z'n allen al in hun auto richting KroatiĆ« rijden. Gelukkig stonden er geen files en in no time stonden we op de parkeerplaats. Tijd om de kofferbak leeg te halen en daar kwam een hoop uit. Zoals gewoonlijk hadden we allebei weer van alles meegenomen, dus aan eten en drinken geen gebrek.


Eenmaal binnen hebben we een plan van aanpak gemaakt en dit betekende dat Ingrid met Youri naar Joris en de Draak zou gaan, Rosalie en Majin gingen naar de Python, ik ben met Jibin naar de oude auto's gelopen en de heren hebben op en strategisch punt een plekje op een terras gezocht. De wachttijden waren op dat moment nog te behappen en zo had een ieder tenminste een ding gedaan wat ze het liefst wilden. Jibin en ik waren als eerste uit de auto's waardoor we ook nog een rondje in Jonas en de Walvis hebben gemaakt.



Terwijl wij hier in zaten kwamen Rosalie en Majin terug, die vervolgens met z'n tweetjes verder zijn gegaan en niet veel later waren ook Ingrid en Youri terug. Na een kleine koffiepauze zijn we met de jongens richting het plein van het Carnaval Festival gelopen, waar we de meiden weer zouden treffen. Voordat we hier echter aankwamen wilden de jongens samen in de traptreintjes en ook al doen de foto's anders vermoeden, Jibin heeft heel hard mee getrapt.



Na deze inspanning zijn we richting het plein gelopen, maar middels een telefoontje kregen we te horen dat de meiden hier niet meer waren en vervolgens hebben we bij de bootjes afgesproken. Hierin hebben we op ons gemak zitten lunchen. Helaas niet met z'n allen in een bootje, maar vier aan vier. Uitgerust en voldaan stapten we ruim 20 minuten later weer uit het bootje. De lunch werd afgesloten met een ijsje, want daar waren de temperaturen wel naar en vervolgens zijn de kids het doolhof in gegaan. Lekker expres nat worden.






Alleen Jibin was zo verstandig om slechts een beetje nat te worden, want de andere 3 konden we uitwringen nadat ze uit het doolhof kwamen. Eenmaal een beetje opgedroogd zijn de meiden naar de Vogelrok gelopen en zijn wij het Carnaval Festifal ingegaan. Daarna zijn we naar het Anton Pieckplein gegaan en terwijl de kids zich vermaakten in de zweefmolen, rups en draaimolen, hebben wij gezellig in ons prive tuintje wat gesnackt.


Nadat de buikjes weer gevuld waren zijn we naar de Droomvlucht gelopen, maar aangezien daar de wachttijd bijna een uur was, besloten we een keer met het treintje rond te gaan. Iets wat we volgens mij al jaren niet meer gedaan hebben. Eenmaal weer terug bij het beginstation was de wachtrij bij de Droomvlucht nog net zo lang, dus besloten we via het Sprookjesbos naar de Fatamorgana te lopen.
Hier konden we redelijk doorlopen en al snel zaten we met z'n allen in een boot. Jibin vond het deze keer niet meer zo spannend en heeft alles goed in zich opgenomen. Vorig jaar zat hij nog onder de bank verstopt.




Daarna zijn de meiden nog een keer met Ingrid, Youri en Igor in de rij voor de Python gaan staan terwijl San en ik een tafeltje uit hebben gezocht voor ons diner. We hebben de hele buggy uitgeladen en vervolgens hebben we genoten van ons tapas / sushi buffet met een glaasje Prosecco erbij. Iets na zevenen waren we voldaan en waren we de wespen beu, dus hebben we de boel opgeruimd en zijn we nogmaals naar de Droomvlucht gelopen in de hoop dat de rij nu een stuk minder lang zou zijn. En ja hoor, we konden gelijk doorlopen en omdat het zo leuk was, zijn we gewoon nog een keer gegaan. Dit was een mooie afsluiting van een hele gezellige dag. Tegen achten hebben we het park verlaten en zijn we keurig afgezet door ons gezelschap. Na snel nog even wat te hebben gedronken hebben we de kids in bed gelegd, want tenslotte is de vakantie nu echt voorbij.

Vanmorgen zowel Majin als Jibin wakker moeten maken. Gelukkig verliep het verder soepel en zonder problemen waren we op tijd op school. Eerst hebben we Majin naar haar nieuwe klas gebracht en vervolgens heb ik Jibin naar de klas gebracht. Hij nam keurig plaats op het bankje (blijft dat staan in de klas ??) en bleef ook redelijk goed zitten terwijl andere kinderen behoorlijk druk voor hem stonden te springen en dansen. Volgens mij is de dag bij beide goed verlopen en Jibin is zelfs al gelijk gaan spelen bij zijn ander vriendje Joeri, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij een prima jaar gaat krijgen. Ook Majin was erg enthousiast, want vanmiddag mochten ze al met de hele klas naar de bieb en over 3 weken gaan ze naar Amsterdam, naar het Rijksmuseum. Leuk vooruitzicht dus. Helaas was er ook al gelijk huiswerk, maar zonder mokken is ze daar vandaag al aan begonnen.

Nog een nieuwtje, de caravan is al verkocht. Vrijdagavond werden we gebeld, zaterdag zijn die personen komen kijken en zaterdag vroeg in de avond werden we gebeld en deden ze een bod, waar we geen nee tegen konden zeggen. Het een en ander moet nog wel afgewikkeld worden via de Beekse Bergen, maar ik verwacht dat de overdracht binnen een paar weken plaats zal vinden. Slik, toch ook wel weer een raar idee. Ondanks dat we er goed over na hebben gedacht, zullen we hem ook wel gaan missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten