Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 1 maart 2016

Inmiddels alweer 2 weken verder

Majin heeft vorige week haar eerste rapport van dit schooljaar gekregen. Tot voorheen kregen ze 3 rapporten per jaar, maar dat is teruggebracht naar 2 rapporten. Net als andere jaren had ze weer prachtige cijfers en zijn we weer reuze trots op ons meisje. Jibin krijgt pas zijn eerste rapport aan het einde van groep 2, maar we konden het toch niet laten om even bij zijn juf te informeren hoe het nu met hem gaat. Ook bij kleuters worden er al allerlei toetsen afgenomen en deze waren hem allemaal goed afgegaan. Hij kan zich nog steeds moeilijk concentreren en is nog steeds erg bewegelijk in de klas, maar hij zit nu echt wel op het niveau om straks met gemak over te gaan naar groep 3. De onrust blijft nog wel een puntje, maar wie weet dat de structuur in groep 3 hem toch meer rust en duidelijkheid geeft.

Ook wij merken op dit moment dat ons mannetje niet helemaal zichzelf is. Ook thuis is hij erg druk en met regelmaat boos, iets wat hij voorheen vrijwel nooit was. Nu is Igor afgelopen 2 maanden regelmatig thuis geweest, door gebrek aan werk en dan verdwijnt ook een beetje de vaste structuur in huis. We hopen dan ook dat, nu Igor komende maanden weer vol aan de bak moet, de regelmaat en rust weer terugkeert. We zullen het gaan zien. Waarschijnlijk speelt zijn verjaardag ook nog wel een rol hierin, want over 10 dagen is ons mannetje jarig en dit haalt hij elke dag wel een keer aan.

Afgelopen zaterdag zijn onze Chengdu reisgenoten weer gezellig op visite geweest. Noah en Majin hebben we amper gezien, want die hebben bijna de hele middag op Majin's kamer doorgebracht. De jongens hebben zowel boven als beneden gespeeld. Ze hadden de laser schietgeweren uit Disney ontdekt en daarmee hebben ze ons hoorntjes dol gemaakt. Op een gegeven moment zijn de papa's met de jongens maar even naar het parkje bij ons in de buurt gereden, waar ze lekker even hebben kunnen uitwaaien. Eenmaal terug wilden ze beiden op de Wii. Dit ging niet helemaal zonder slag of stoot, dus na een tijdje zijn we maar lekker frietjes gaan gebakken en hebben we met z'n allen gegeten. De jongens waren ook moe, dus om 19.30 uur hebben we afscheid van elkaar genomen en hebben wij ons mannetje lekker in bed gelegd.

Zondag zijn wij met z'n vieren en Jalissa en haar mama op de fiets gestapt om de route naar de toekomstige school van de dames uit te stippelen. De school ligt in een naast gelegen dorp en die route fietsen we eigenlijk nooit. Op de heenweg hadden we flink wind tegen, maar uiteindelijk stonden we een half uur later voor de school en dat terwijl we een stukje verkeerd waren gefietst. Terug hebben we er 25 minuten over gedaan. De meiden vonden het niet tegenvallen, dus niets weerhoud ons ervan om volgende week dinsdag Majin in te gaan schrijven op 't Ruiven. Wij zijn in ieder geval erg blij met haar keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten