Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 22 september 2016

Weer helemaal in het normale ritme en een jaartje ouder

De kids gaan inmiddels alweer bijna 3 weken naar school en voor alsnog gaat het met beiden boven verwachting goed. Majin vertrekt elke morgen om 7.40 uur met plezier naar school en met een klein clubje meiden fietsen ze dan naar Berkel Enschot. Het is een ritje van zo'n 25 minuten en ik heb haar er nog geen een keer over horen klagen. De eerste week had ze nog geen huiswerk, maar inmiddels wordt dit wel met regelmaat gegeven. Ook dit maakt ze zonder mopperen en al heel zelfstandig, maar soms is het nog wel lastig plannen met een aantal lange schooldagen. Ze is in ieder geval erg ijverig en dat zien we graag. Deze week hadden ze een proef SO Engels en daarvoor heeft ze gewoon een 9 gehaald. Jammer dat deze niet meetelt.

Ook met Jibin gaat het erg goed op school. De juffen zijn heel tevreden over zijn werkhouding en ook wordt ie met de dag rustiger. Ik heb het idee dat onze reis naar China, maar ook de structuur van groep 3 hem heel erg goed doen. Ook ben ik ervan overtuigd dat er een hele goede overdracht is geweest tussen de kleuterjuf en zijn nieuwe juffen. Jibin heeft het ontzettend naar zijn zin en zegt dagelijks dat hij zo blij is en dat hij het zo leuk vindt in groep 3. Wat is dat heerlijk om te horen.
Ook met zwemmen gaat het steeds beter, want afgelopen zaterdag kreeg hij opnieuw een sticker en hij mag nu door naar groepje 4 en dit is het groepje dat in het grote diepe bad mag zwemmen. Dit is het laatste groepje voor het diplomazwemmen. Wie weet komt het einde nu in zicht.

Inmiddels ben ik ook weer een jaartje ouder geworden en dit hebben we gevierd op zondag 11 september. Het weer zat mee, dus we konden met z'n allen heerlijk buiten zitten. Alle genodigden waren van de partij, dus het was een gezellige drukke boel. Tegen de avond ging de barbecue aan en iedereen bleef gezellig eten. We hebben weer even bij kunnen kletsen met onze campingvrienden die we deze zomer natuurlijk niet hebben gezien, maar ook Tanja en Frank waren van de partij en met hen hebben we het natuurlijk over onze reis gehad. Ook zij waren deze zomer in China en hebben een bezoek gebracht aan het tehuis in Kunming. Hun ervaringen waren vrijwel gelijk aan die van ons en dat is voor beide meiden misschien toch wel enigszins een geruststelling.

Ook zijn we afgelopen zondag met oma naar de Efteling geweest. Dit proberen we er toch wel jaarlijks in te houden en met een steeds groter wordende Jibin, die inmiddels in diverse snelle attracties mag en durft, wordt dat natuurlijk ook steeds leuker. Voor de Bobbaan, Vogelrok en Joris en Draak draait hij zijn hand niet om, maar gelukkig vindt hij de Fata Morgana en het Carnaval Festival ook nog leuk en samen met oma in de oude auto's is natuurlijk helemaal fantastisch. Het schipschommel, de Python en de Baron, heeft hij aan de andere overgelaten. Dit is nog even te veel van het goede voor ons mannetje. Majin twijfelde ook nog even bij de Baron, maar onze held heeft het gedaan en ook nog wel op de voorste rij. Jurre had net voordat ze in de Baron stapten Majin's hartslag gemeten en die was behoorlijk hoog. Wat was ze gespannen, maar wat was ze enthousiast toen ze er eenmaal uitkwam. We hebben de dag afgesloten bij de Mac. Dit was in eerste instantie niet de bedoeling, maar omdat de wachtrij bij de Baron zo lang was, was er geen tijd meer om op het park nog wat te eten. Gelukkig hebben we niemand horen klagen en gingen de frietjes er probleemloos in. Het was een topdag.










Ook hebben we afgelopen weken weer regelmatig een bezoekje gebracht aan het ziekenhuis. Helaas is er nog steeds weinig verandering. We hopen dat ze binnenkort mag starten met de VIN therapie, Een speciale therapie voor jongeren tot 25 jaar die o.a. ten gevolgen van een ongeval zwaar hersenletsel hebben opgelopen. De therapie geeft goede resultaten en hier hebben we toch wel een beetje onze hoop op gevestigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten