Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 24 oktober 2016

En dan is het alweer vakantie

Gisteren vrijdag 21 oktober begon voor de kinderen de Herfstvakantie en ze hebben hem dubbel en dwars verdiend. Ons meisje heeft het fantastisch gedaan deze eerste periode en haalt vrijwel allemaal achten en negens en ook ons mannetje doet het keurig op school. Hij kan zich redelijk goed concentreren, blijft goed op zijn stoeltje zitten (iets wat in groep 2 nog steeds erg lastig was) en is de vrolijkheid zelf. Heerlijk om beide kids zo goed bezig te zien.

Toen deze vakantie eraan kwam hebben we gevraagd wat ze graag wilden doen. Tenslotte vonden ze onze reis naar China niet echt een vakantie en ik snap wel wat ze daarmee bedoelen. Vrijwel elke ochtend liep die wekker (te vroeg) af. De keren dat we in een zwembad hebben gelegen is op een hand te tellen en ze hebben ook veel tijd door moeten brengen op vliegvelden en treinstations, dus dat voelt niet helemaal als zomervakantie. Heel eensgezinds riepen ze dan ook dat ze naar een huisje wilden; Landal of Centerparcs. Zo gezegd, zo gedaan en gisteren zijn we dan ook aangekomen op Landal Stroombroek in de Achterhoek. Later als gehoopt, want de rit die normaal 1.20 uur zou duren, duurde helaas zo'n 3.00 uur. Wat was het druk op de weg. Eenmaal in het huisje ben ik de tassen en kisten uit gaan pakken en is Igor frietjes gaan halen, want we hadden inmiddels wel trek gekregen. We hebben lekker in het huisje gegeten en daarna hebben we ons op de bank genesteld en hebben we naar de Voice gekeken. Jibin is natuurlijk eerder naar bed gegaan en ook daar heeft hij dan absoluut geen moeite mee.

Jammer genoeg was het zaterdagmorgen wel weer vroeg dag, want ons mannetje melde zich al om 6.15 uur. Majin heeft hem nog stil proberen te houden met de TV, maar ook dat werkte niet echt, dus Igor is met hem in de kamer gaan zitten en heeft hem zijn tablet gegeven. Hierdoor kon Majin nog even slapen en ook ik mocht nog even lekker blijven liggen. Om 8.30 uur zaten we aan tafel met verse broodjes en hebben we op ons gemak ontbeten. Daarna nog even cocoonen in het huisje en uiteindelijk zijn we iets na elven richting het centrumgebouw gelopen. In eerste instantie zijn we naar de indoorspeelplaats gelopen, maar die bleek toch echt voor de wat kleinere kinderen te zijn ( niet goed ingeschat op de foto's), dus zijn we gaan midgetgolfen, want tenslotte was het droog. Ondanks dat het niet echt een spectaculaire baan was, hebben we ons prima vermaakt. Bij de laatste 3 banen, waren onze handen toch wel erg koud geworden, dus snel het spelletje afgemaakt en terug naar ons huisje voor een heerlijke kom soep. Daarna weer lekker even luieren om vervolgens rond half 4 nog even te gaan zwemmen. Met z'n vieren, want ook ik heb mij in mijn badkleding gehesen en ben het water in gegaan. Na een uurtje gedobberd te hebben, heerlijk warm gedoucht en terug om opnieuw een hapje te eten. Pasta deze keer. De kids vinden het echt heerlijk om met z'n vieren op zo'n beperkt oppervlakte te verblijven. Dat vonden ze van de caravan ook zo fijn. Gezellig met z'n vieren op elkaars lip. De avond hebben we dan ook opnieuw relaxed op de bank doorgebracht.



Zondagochtend een iets latere start, want ons mannetje liet deze keer "pas" na zevenen van zich horen. Opnieuw de kids even achter hun schermpjes gezet, zodat wij nog wat na konden doezelen. Vervolgens weer lekker ontbeten en daarna hebben we met z'n vieren een spelletje zitten spelen. Tegen twaalven zijn we even naar buiten gegaan. Er ligt een groot meer op het park en daar zijn we omheen gewandeld. Onderweg kwamen we verschillende speeltoestellen tegen, dus dat was een leuke afwisseling. Het zonnetje scheen heerlijk en toen we halverwege een Beach club tegenkwamen zijn we daar lekker even op het terras gaan zitten. Met een cappuccino en een warme appelstrudel was het goed toeven. Tegen tweeën waren we terug in ons huisje en hebben we opnieuw wat gegeten. Daarna even lekker bankhangen en om 16.45 uur zijn we opnieuw richting het centrumgebouw gelopen, want om 17.00 uur hadden we een bowlingbaan besproken. Met de zijkanten omhoog voor de kids en de goten open voor ons, was het nog een spannend potje. Igor won de eerste ronde met Majin op zijn hielen en de tweede ronde was voor Majin met Jibin als tweede. Het was super gezellig zonder gemopper en onenigheid. Na deze sportieve bezigheid zijn we een hapje gaan eten in het restaurant. Uiteindelijk waren we rond 20.00 uur weer terug in ons huisje. Nog een avondje knus op de bank en dan zit het weekendje er weer op.





Vanmorgen (maandag) kwam Jibin dan eindelijk in het vakantieritme. Pas na 7.30 uur liet hij van zich horen en dit was prima. Tenslotte moesten we op tijd het huisje verlaten, want het weekend zat er helaas alweer op. Na te hebben ontbeten en de spullen in de auto te hebben gezet zijn we iets na tienen nog even een kopje koffie gaan drinken in het restaurant op het park en hebben we bedacht hoe we het weekend zouden gaan afsluiten. Al eerder had ik gezien dat er een Huifkarcentrum in de buurt was, maar het was een beetje afhankelijk van het weer of we dit zouden gaan doen. Na weeronline te hebben geraadpleegd, besloten we om het er toch op te wagen. Rond 11.30 uur kwamen we aan bij het centrum en kregen we paard Mira toegewezen. Ook werden de kneepjes van het mennen uitgelegd en na een contract te hebben getekend konden we op weg met de huifkar, met z'n viertjes zonder verdere begeleiding. We hadden een fotoroute meegekregen en als we de plaatjes goed zouden volgen zou de rit zo'n 2 uur moeten duren. Gelukkig kende Mira de weg zelf ook op haar hoefje, dus dit ging helemaal goed. Onderweg hebben we allemaal een keer de teugels overgenomen en zo nu en dan liep een van ons een stuk naast Mira mee. Al met al een hele leuke ervaring, alleen jammer dat Majin toch enigszins allergie's is voor paarden. Tegen het einde van de tocht kreeg ze behoorlijk last van haar ogen en begon ze te snotteren, dus het was goed dat het ritje niet veel langer meer duurde. Uiteindelijk waren we tegen 14.00 uur terug en zijn we in de auto gestapt en op huis aangegaan. Om 15.30 uur reden we de auto op de oprit en konden we terugkijken op een ontzettend leuk weekend.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten