Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 29 mei 2017

Een heerlijk lang weekend

Sinds lange tijd waren we met z'n vieren bijna  4 hele dagen vrij. Voor Igor zeker een unicum. Donderdag hadden we eindelijk weer eens wat afkunnen spreken met de Koekwousen (Karin, Marcel, Ingrid, San, wij en alle kids) en we zouden deze keer de dag doorbrengen in Rotterdam. Om 11:00 uur zijn we eerst naar Karin en Marcel gereden en vandaar uit zijn we naar het Meijersplein gereden, waar we de metro naar Rotterdam Centraal hebben genomen. Eenmaal in de stationshal zijn we eerst naar de Starbucks gelopen waar een aantal van ons een frappuccino hebben genomen en de jongens een donut, want die hadden inmiddels wel trek gekregen. De rest gaf de voorkeur aan een terras. Langs diverse winkels zijn we naar de Lijnbaan gelopen en voordat we het terras hadden bereikt, hadden Fenna en Majin al de eerste aankopen gedaan. De meiden hadden de smaak te pakken en terwijl wij plaatsnamen aan een tafeltje zijn de 3 pubers met geld van de papa's en mama's gaan shoppen. Wij hebben heerlijk in het zonnetje genoten van een glaasje wijn en wat snacks. De volgende stop was de Markthal. Ook dit hebben de meiden aan zich voorbij laten gaan en opnieuw zijn zij verschillende winkels in gedoken. Wij hebben op ons gemak langs alle eetkraampjes gelopen en ik had hier toch een heel andere voorstelling van.




Ik dacht echt meer aan een markt, maar dit waren allemaal hele nette winkeltjes met heel veel lekkernijen. Jammer dat het zo warm was en wij nog een vol dagprogramma hadden, anders hadden we zeker het een en ander meegenomen. Toen wij weer buiten stonden, kwamen niet veel later de meiden ook aangelopen. Echter zonder verdere aankopen. Vervolgens zijn we naar de watertaxi gelopen die ons naar de SS Rotterdam zou brengen. Dit is een Cruise schip dat vast aan de kade ligt en nu fungeert als Hotel. Toen we stonden te wachten op de watertaxi had ik al zo mijn twijfels, want het water was behoorlijk onrustig en eenmaal in de watertaxi werden alle twijfels weggenomen. Eens en nooit meer. Zoals mijn vader altijd zei; De lucht is voor de vogels, het water voor de vissen en ik sta liever met twee voeten op de grond. Voor Youri en Jibin was dit echter het hoogtepunt van de dag en daar doe je het dan toch voor.



Na dit geweldig tochtje, konden we eindelijk weer voet zetten op een soort van vaste bodem. We stapten namelijk gelijk het cruise schip op en natuurlijk hebben we hier even op rondgeneusd. We zijn ook nog even op het bovendek geweest en hier was zelfs een klein zwembad. Jammer genoeg konden we niet even aan een tafeltje plaatsnemen, want dat kon alleen als je van tevoren gereserveerd had. Toch was het leuk om het even te zien.








Hierna zijn we nog een stuk langs het water gelopen richting Rotterdam-Zuid met Marcel als gids en na een behoorlijke tippel en diverse zere voeten (ook door de warmte) zijn we weer in de metro gestapt terug naar het Meijersplein. Als afsluiting zijn we sushi gaan eten in Bergschenhoek. We hadden inmiddels ontzettende trek en de mandjes kroepoek waren dan ook in no-time leeg. We hebben daarna ook nog heerlijk gegeten en uiteindelijk hebben we rond 21:30 uur afscheid van elkaar genomen. Het was een Top-dag en we moeten dit echt weer wat vaker gaan doen.

Vrijdag, zaterdag en zondag hebben we vooral genoten van het heerlijke weer. Lekker veel buiten gezeten en de bbq aangehad. De zomer mag nu echt doorzetten, we hebben de smaak te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten