Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 23 juli 2017

De eerste week van de vakantie zit erop

De laatste weken voor de zomervakantie was het voor ons mannetje echt afzien. Buiten het feit dat hij sowieso toe was aan vakantie, was er de laatste weken ook nogal wat onrust op school. Nu is dat altijd wel een beetje aan het einde van het schooljaar, maar de klas van Jibin had ook nog eens te kampen met een juf die de laatste weken ziek thuis kwam te zitten en waar maar geen vervanging voor gevonden kon worden. Het kwam dus weleens voor dat er op een dag 3 verschillende personen voor de klas stonden of dat ze uit nood weer naar de kleuterklas moesten. Alle houvast was helemaal weg en dat had duidelijk zijn weerslag op Jibin. De rekentoets die de laatste week nog werd afgenomen (wie dat heeft bedacht ??) die kon ook gelijk de prullenbak in. Ons mannetje was er echt niet met zijn hoofd bij en hij heeft alleen maar naar zijn blaadje zitten staren. Ik zeg, geeft helemaal niets, wij weten dat jij het kan.

Ook was daar nog het diploma-zwemmen. Zondag 9 juli togen wij met 9 man sterk naar het zwembad. De oma's, mijn zus met haar man en Jurre waren namelijk ook van de partij en wat was Jibin zenuwachtig. Hij was zich zo druk aan het maken en wat wij ook probeerden om hem gerust te stellen, het had geen enkel effect. Gelukkig kon hij zich tijdens het zwemmen een beetje herstellen en uiteindelijk heeft hij alle onderdelen goed af kunnen ronden en mocht hij aan het einde van de middag zijn zwemdiploma B in ontvangst nemen. Wat was hij blij en opgelucht en wat waren wij  super trots op onze kanjer. Zo, dat zit erop en na de vakantie gaan we op zoek naar een andere activiteit.In de laatste week voor de vakantie heeft Majin nog een BBQ-feestje voor haar vriendinnen gegeven. Dit was in plaats van haar verjaardagsfeestje. Majin was namelijk de eerste van het groepje die jarig was en zij dacht dat verjaardagen op de middelbare school niet meer gevierd werden, dus we hebben dat toen voorbij laten gaan. Later bleek dat al die meiden wel hun verjaardagen vierden en overal werd ze uitgenodigd, dus we konden natuurlijk niet achterblijven. Dus als afsluiting van een zeer geslaagd eerste jaar op de middelbare, mocht ze alsnog haar vriendinnen uitnodigen. Op donderdag 6 juli stonden hier 7 meiden op de stoep voor een gezellige BBQ en gezellig was het ondanks de onweersbuien. Er werd gezongen, gedanst en gedart. Dan is het toch wel fijn dat je een overkapping in de tuin hebt staan, want de temperatuur was goed. Igor heeft de meiden voorzien van eten en ik heb voor ons mannetje gezorgd. De avond was zeer geslaagd en het is echt een leuk stel meiden bij elkaar. Jammer dat ze volgend jaar uit elkaar worden gehaald.


Op de laatste schooldag kon dan eindelijk het rapport op worden gehaald en zoals verwacht was er dat een om heel trots op te zijn. Er stonden 2 zevens, 5 achten en 2 negens op. Echt een TOP prestatie.

In de eerste week van de vakantie zijn Rosalie en Youri gezellig een nachtje blijven logeren en dat vond Jibin maar wat leuk. Majin heeft al vaker iemand te logeren gehad, maar met Jibin hadden we dit nog niet gedaan, dus de hoogste tijd om dit een keer uit te proberen.  Gelukkig is het allemaal goed verlopen en ze hebben zich alle vier prima vermaakt. Majin is met Rosalie naar de film 100% Coco geweest en ik heb de mannen mee naar Ballorig genomen. Ook hebben Youri en Jibin nog lekker gezwommen. Het was een geslaagd experiment.Gisteren zijn we redelijk spontaan naar Hilversum gereden. Sem, Jibin's tehuisvriendje, was deze week 7 jaar geworden en naar aanleiding daarvan had ik contact met Marianne en toen kwam het idee om die zaterdag maar gelijk wat af te spreken. Zo gezegd, zo gedaan en om 16:00 uur stonden we bij hen op de stoep. Eerst hebben we lekker in de tuin gezeten en hebben de jongens ontzettend leuk samen gespeeld op de trampoline eerst zonder en daarna met zwaarden (het zijn tenslotte jongens), met Lego en uiteindelijk ook op de tablet. De pubers vermaakten zich natuurlijk met hun mobiel en wij hebben gezellig zitten kletsen. Ook mochten we blijven eten en dat zorgde er uiteindelijk voor dat we pas om 21:15 uur op huis aan gingen, maar niet voordat Jibin een kijkje had mogen nemen in de ambulance van Jan, die die dag piepdienst had. Wat vond hij het interessant. Tegen 22:30 uur waren we thuis en toen had ons mannetje nog niet geslapen. Het begint al een echte nachtbraker te worden. Dit baart me overigens wel zorgen voor de rit naar Italie. Ik hoop toch echt dat hij dan een paar uurtjes kan slapen.

Vandaag 23 juli is het precies een jaar geleden dat we op Schiphol stonden om op het vliegtuig te stappen naar China. Wat zou ik graag weer even teruggaan in de tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten