Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 4 juli 2017

De tijd gaat zo snel

Inmiddels is het alweer juli en moet ik even graven naar wat er de afgelopen weken allemaal is gebeurd, wat de moeite waard is om hier te vermelden.

Om te beginnen heeft Jibin de brief meegekregen, waarin staat dat hij komende zondag 9 juli mag afzwemmen voor zijn B. Heerlijk dat dit nog voor de vakantie mag. Voor het C-diploma haken we af. In principe hebben we AB en C afgekocht, maar na 3enhalf jaar ben ik het wel zat om wekelijks naar het zwembad te gaan en B is meer dan dat ik zelf heb, dus ik vind het prima. Tijd om iets anders op te gaan pakken, maar wat dat weet ie nog niet. Hij heeft het over Karate/Judo, maar ook over Streetdance. Na de vakantie zullen we eens op wat plaatsen gaan kijken.

Dan was daar natuurlijk het schoolreisje. Dit jaar zou deze naar de Efteling gaan en ik mocht mee als begeleiding. In totaal  had ik 4 kids in mijn groepje natuurlijk Jibin en zijn beste vriend Joeri en 2 "gezellige" meiden. Op zich goed te doen 4 kids, maar je zit natuurlijk altijd met het risico dat de een iets wil wat de ander niet durft, dus zoals ook geadviseerd ben ik samen met de vader van Thomas door het park gelopen. Samen hadden we de verantwoordelijkheid over 8 kids. Eenmaal binnen hebben we meteen de eerste drink en snackpauze gehouden en hebben we een soort van plan proberen te maken. Het was die dag ruim over de 30 graden, dus er moest goed gedronken worden en lange wachtrijen vol in de zon moesten ook een beetje vermeden worden. Het was al snel duidelijk dat wij niet de enige school waren die daar op schoolreisje was en er liep dan ook volop jeugd. De eerste stop was bij de Fata Morgana. Lekker overdekt en geen lange wachtrij. Helaas al ik gelijk al iemand die niet wilde, maar met mijn overredingskracht is ze uiteindelijk toch mee in het bootje gestapt en leuk dat ze het vond. De tweede attractie die op het wenslijstje van een aantal kids stond was de Bobbaan. Ook nu durfde niet iedereen hierin, dus even splitsen. Eerst ging de vader van Thomas met 3 kids en daarna zou ik gaan met 3 andere. Helaas was er een defect toen ik met Daan, Elena en Jibin in de rij stond en aangezien de rij al behoorlijk lang was en we niet wisten hoe lang het oponthoud ging duren zijn we toch maar weer uit de rij gegaan. Een grote teleurstelling voor deze 3, maar het was niet anders. Vervolgens zijn we naar de Droomvlucht gelopen, welke heel hoog op het verlanglijstje van de meiden stond en doordat hier amper een rij stond zijn we hier gelijk 2 keer in gegaan. Toen op naar de Vogelrok en Carnavalfestival. Onderweg hebben we nog even een korte lunchpauze gehouden, waardoor de rugzakken aardig leeg raakten. Inmiddels moesten we ook al een beetje op de tijd gaan letten, want zo'n dag is eigenlijk veel te kort als je pas na 10:30 uur aankomt in het park en al om 16:00 uur moet verzamelen op het plein bij de uitgang. Om een beetje af te koelen hebben we de kids het Doolhof in gestuurd, waar je je flink nat kan laten spuiten. Bij de Piranja was het namelijk veel te druk, dus deze hebben we aan ons voorbij laten gaan. We zijn de dag geeindigd bij de PandaDroom. Eigenlijk hadden we hier geen tijd meer voor, maar voor ons gevoel hadden we zo weinig kunnen doen, dat de we de gok maar hebben genomen. Een beetje te laat kwamen we uiteindelijk weer bij de bussen aan, maar al met al was het wel heel leuk geweest. Nu is het weer 2 jaar wachten.









Dinsdag 27 juni was het alweer 5 jaar gelden dat we het telefoontje kregen dat er een heel lief jongetje, genaamd Yang Jialin in China  woonde, die wij vanaf dat moment onze zoon, broertje, mochten noemen. Op dat nieuws hadden we zolang zitten wachten en wat waren we gelukkig met dit fantastische nieuws. Ik heb dit ook aan Jibin vertelt en vervolgens kreeg iedereen te horen wat voor speciale dag het wel niet was. Zo lief

Ook heeft Jibin deze week mogen oefenen in groep 4 en heeft hij zijn rapport mee naar huis gekregen. Wat zijn we trots op ons mannetje, want hij heeft het dit jaar heel goed gedaan. We merken ook thuis dat hij dit jaar hele grote stappen heeft gemaakt en ons kleine mannetje is inmiddels een hele grote jongen geworden. Nog 2 weken en dan heeft hij eindelijk vakantie en daar kijkt hij wel heel erg naar uit.

Majin heeft morgen het laatste proefwerk van de proefwerkweek en dan begint haar vakantie eigenlijk al een beetje. Er staat alleen nog een Mentordag met als afsluiting een BBQ op het programma en dan nog boeken inleveren en rapport ophalen. Ook op haar kunnen we eigenlijk alleen maar heel trots zijn. Ook al heeft zij haar rapport nog niet mee naar huis gekregen en zijn nog niet al haar punten bekend. Haar gemiddelde voor alle vakken was zo goed, dat het niet anders kan dat ook zij met prachtig rapport gaat thuiskomen. Wat heeft ze genoten van dit schooljaar en wat heeft ze hard gewerkt. Jammer genoeg blijven ze volgend schooljaar niet met de hele klas bij elkaar en dat vindt ze wel heel jammer. Ze hadden zo'n gezellig vriendinnengroepje, waarmee ze het ene feestje na het andere hadden, en dat groepje wordt nu opgesplitst. Ik hoop dat ze goed contact met elkaar blijven houden in de pauzes en na schooltijd, want dit heeft er mede wel voor gezorgd dat ze met veel plezier naar school ging.

Het aftellen is begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten