Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 14 september 2017

Er was er een jarig ........... en nog meer

De kids gaan alweer bijna 3 weken naar school en tot nu toe gaat het allemaal gesmeerd. Bij Majin beginnen de SO's en de proefwerken nu te komen en bij Jibin valt vooral op dat hij ineens de creatieve kant op gaat. Zijn tekenschrift op school is al voor de helft gevuld (en dat na nog geen 3 weken) en ook thuis doet hij niets liever dan bouwen met zijn Lego en daarmee maakt hij de mooiste creaties. Ik vind dat heerlijk om te zien. Wat een fantasie heeft dat mannetje.

En slechts 3 weken nadat we zijn teruggekomen uit Italie, is de volgende zomervakantie al geboekt. We hadden al besloten om het komende jaar opnieuw met Ingrid, San en de kids op vakantie te gaan en zo'n andere halve week geleden waren we bij elkaar om te brainstormen over welk land het zou kunnen gaan worden en wat voor soort accommodatie onze voorkeur zou hebben. Ingrid had tal van reisgidsen gehaald en ik had het internet al af zitten speuren om ideeen op te doen. Bij dat speuren had ik een prive huis in Kroatië gezien met eigen zwembad en op loopafstand van een toeristische stad en de zee. Nadeel was wel dat er nog maar 2 weken te boeken waren, de rest van de zomerperiode zat dat huis al vol. We hebben er met z'n allen dan ook niet lang over na hoeven denken en we hebben die 2 weken gelijk maar vastgelegd. Dat was dus zo geregeld en de kids hebben er nu al zin in (en wij ook).

Afgelopen weekend zijn we lekker met zijn viertje weg geweest. Dit ter eren van mijn 50ste verjaardag. Niet echt een dag waar ik heel erg naar uit keek en ik was dan ook niet van plan om een feestje te geven. Vrijdag om 16:15 uur zijn we richting Emmen gereden, waar we een hoteltje in het nabij gelegen Wezup hadden geboekt. Het was erg druk onderweg en de verwachting was dat we pas rond half acht aan zouden komen, dus we besloten onderweg maar wat te eten. Dan ligt het bij ons voor de hand dat de eerste stop bij de Mac is. Hier hebben we lekker frietjes en burgers zitten eten en vervolgens hebben we onze reis voortgezet en om 20:30 uur konden wij inchecken in het hotel. Hier hadden we een keurige 4-persoonskamer met wifi, dus de kids doken gelijk op bed met hun tablet/mobiel en Igor en ik zijn nog even naar beneden gegaan om wat te drinken in de hotelbar. Tegen tienen waren we weer boven en hebben we Jibin in bed gelegd. Wij hebben in het donker nog even op onze telefoons gezeten, maar dit werkte niet voor ons mannetje, dus om elf uur lag iedereen op een oor.

Zaterdag was dan echt de dag aangebroken dat ik als Sarah verder door het leven ga. Jibin was al erg vroeg wakker, maar hij had nog even niet in de gaten wat voor dag het was, dus dat hebben we ook nog even zo gelaten. Op zijn tablet heeft hij zich nog ruim een uur vermaakt, zodat wij nog even verder konden doezelen. Toen was het moment daar, dat ik werd toegezongen door mijn man en gelijk waren de kids wakker. Eerst mocht ik het cadeautje van Jibin uitpakken. Dit was een geurflesje met stokjes, die je in de kamer (of badkamer) kan zetten en die dan een heerlijke geur verspreid. Dit had hij zelf uitgekozen in de Rituals winkel. Daarna het cadeau van Majin, dit was ook een heerlijk Rituals pakket met douche-olie, doucheschuim en bodylotion en scrub. Toen het cadeau van Igor, een prachtige ring (maar dat wist ik natuurlijk al) en tot slot een verrassing van onze BB vrienden. In het geniep had Elizabeth met Igor de afgelopen weken app contact gehad en zij hadden iets in elkaar geknutseld voor deze speciale dag. Namelijk een schijt aan mijn leeftijd taart. Een taart opgebouwd uit ik weet niet hoeveel rollen toiletpapier met daarin kaarsjes en als toefje een potje dagcreme voor de 50+ huid. De taart was versiert met toepasselijk lint en een feestmuts. Super leuke verrassing, waar ze veel werk in hebben gestoken.


Na deze feestelijkheden zijn we ons gaan aankleden en zijn we gaan ontbijten. Het was geen heel uitgebreid ontbijt, maar wel lekker dat alles al klaarstaat en je alleen je bord hoeft vol te laden. We hebben best lang zitten tafelen, want het weer was niet al te best. Het idee was eigen om naar Wildlands te gaan, maar Het Gevangenis museum leek ons meer geschikt voor deze regenachtige dag en dan zouden we zondag wel naar Wildlands gaan. Zo gezegd, zo gedaan en om 11:00 uur zijn we richting Veenhuizen gereden, waar we zo'n 3 kwartier later aankwamen. Het was er behoorlijk druk, want er was ook een hele grote groep van het Rode Kruis. Dit laatste was wel een beetje jammer, want het was lastig om overal op je gemak even te kijken. Toch vond ik het erg leuk en met een speurtocht voor de kids was het voor hen ook heel interessant. Ook hebben we de rondleiding door de Rode Pannen gedaan en die was helemaal geweldig. Wat een fantastische gids en wat kon hij leuk vertellen. Hij betrok de kinderen er heel erg bij en ook zij hebben heel erg genoten van de tocht door de gevangenis die tot nog voor "kort" in gebruik was. Dit was echt het hoogtepunt van de dag.


Tegen vieren zijn we weer terug naar het hotel gereden, waar we een korte pauze hebben genomen om vervolgens naar een Italiaans restaurant te rijden, waar we heerlijk hebben gegeten en waar het personeel super vriendelijk was. Rond 21.30 uur waren we terug in het hotel. Ik kan niet anders zeggen dat ik een TOP verjaardag heb gehad.

Zondag waren we met z'n allen iets na achten wakker en zijn we ons klaar gaan maken voor het ontbijt. Dit was niet heel veel uitgebreider dan de dag ervoor, maar onze buikjes waren weer voldoende gevuld om er weer op uit te gaan. Nu stond dus Wildlands op het programma. Na ons te hebben uitgecheckt zijn we naar Emmen gereden. We begonnen de dag in de Jungola. Je komt dan gelijk in de Vlindertempel en meteen werden de camera's in gereedheid gebracht. Ik ben natuurlijk altijd al wel van het fotograferen, maar ook Majin had al snel de smaak te pakken en ze heeft prachtige foto's gemaakt.Toen we onze weg voortzette kwamen we langs de olifanten, vervolgens de vogels die ons om de oren vlogen, de Maki's en andere soorten apen en dat allemaal in een soort van jungle met prachtige bloemen en planten . Ook hebben we een tochtje gemaakt op de Rimbula River.
 
 
Na alles in de Jungola te hebben gezien hebben we een korte pauze gehouden en vervolgens zijn we de Serenga in gegaan. Hier hebben we o.a. de leeuwen, nijlpaarden, zebra's, giraffen en kamelen gezien, maar ook de wat kleinere stokstaartjes en de naakte molratten, waar we enorm om hebben gelachen, maar ook wel mee te doen hadden, omdat ze het stijle en gladde buizenstelsel niet door kwamen. Bij de Bavianen arena was het voedertijd en ook de kids mochten de apen wat eten geven. Wat zijn die beesten gehaaid en slim. Grappig om te zien.Via de ontspoorde trein zijn we weer naar het beginpunt gelopen om vervolgens de laatste wereld te bezoeken; Nortica. Bij binnenkomst zagen we gelijk de zeerobben die heerlijk in het zonnetje lagen te luieren. Niet veel verder kwamen we bij het zeeleeuwentheater, waar op dat moment net een show begon. Hier zijn we natuurlijk gelijk naar binnen gegaan. Jibin heeft hier ontzettend van zitten genieten, wij vonden hem wat flauw. Eenmaal weer buiten het theater had ons mannetje het gehad, hij was moe en wilde een ijsje. Wij dachten dat we het ongeveer allemaal wel gezien hadden, maar helaas hadden we toch nog even het hoekje om moeten gaan, want dan hadden we ook nog de ijsberen en de pinguïns gezien. Jammer dus. Terug bij het beginpunt hebben we een ijsje en een klein souvenirtje (ik kan het niet laten) gekocht en zijn we daarna naar de auto gelopen. Het was inmiddels 16:15 uur en we hadden nog een rit van ruim 2 uur voor de boeg.Beide kids hebben gedurende de rit heerlijk liggen slapen en bij thuiskomst waren ze weer voldoende opgeladen om nog wat te eten. Als afsluiting zijn we Chinees gaan halen en uiteindelijk lag ons mannetje er om 21:00 uur in en kijk ik terug op een heerlijk verjaardagsweekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten