Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 1 april 2015

Jibin's kinderfeest

Vorige week woensdag was het zover, Jibin had 6 van zijn klasgenootjes uitgenodigd om samen met hem zijn verjaardag nog eens dunnetjes over te doen. Om 14.30 uur werden alle kindjes bij Speelparadijs Ballorig verwacht en dus stonden wij ruim voor die tijd als ontvangstcomité op de jongens en meisjes te wachten. Om 14.30 uur druppelden ze een voor een binnen en toen de laatste was gearriveerd hebben we iedereen weer bij elkaar getrommeld en mocht Jibin de cadeautjes uitpakken. We hebben toen gelijk de kannen ranja en de taart laten komen, want nu hadden we toch iedereen aan tafel.


Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, de bekers zo goed als leeg waren gedronken en de aardbeien en slagroom van de taart waren gegeten, stoven de kids alle kanten op.



Ik zag gelijk een groot verschil met vorig jaar. Toen speelde Jibin nog veel alleen, maar nu was het of met z'n allen of in kleine groepjes. Echt heel leuk om te zien. Vooral Yoeri en Jibin waren onafscheidelijk. In Yoeri heeft ons mannetje echt zijn maatje gevonden. Naast de trampolines en het grote klimtoestel was ook het interactieve digitale vloerspel een schot in de reus. Jibin en Yoeri hebben zich ook hier kostelijk vermaakt.



Om 17.00 uur hebben we de kids weer allemaal bij elkaar geroepen en was het tijd voor frietjes, pannenkoeken of poffertjes. MaJin was inmiddels ook gearriveerd en kon gelijk aanschuiven. Zij was, zoals elke woensdagmiddag eerst met haar vriendinnen gaan zwemmen. Ik had haar die keuze gelaten, omdat ik heus wel snap dat een hele middag tussen de kleuters voor haar niet zo leuk is.


Na het eten is er voor de jarige job nog gezongen bij de verjaardagsstoel en vervolgens hadden ze nog ongeveer driekwartier om de zojuist tot hen genomen calorieën weer te verbranden. MaJin bekommerde zich om de 4-jarige Evy, die haar vriendinnetje Lisa moest missen, omdat die eerder was opgehaald voor de zwemles en Jibin en Yoeri maakten Ballorig onveilig door het hele gebouw door te crossen op een stel driewielers.



Om 17.45 uur druppelden de ouders binnen om hun grut weer op te halen en om ze zover te krijgen om hun shirts, sokken en schoenen weer aan te komen trekken, hebben we ze gelokt met een ijsje. Zo te horen hadden ze het allemaal erg naar hun zin gehad, want ze hadden nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Ik zeg, feestje geslaagd.
Moe maar voldaan vertrokken we iets na zessen naar huis en Jibin is die avond als een blok in slaap gevallen.

Donderdag hadden we het 10-minuten gesprek voor Majin en zoals verwacht ook nu weer alleen lovende woorden over ons meisje. Ze is een hele harde werkster. Heeft altijd haar taakbrieven en huiswerk af. Ze is geen haantje de voorste, maar wel een hele lieve en gezellige meid. Ze heeft veel vriendinnen en ook naar de juf wordt ze steeds opener. Ondanks dat ons meisje niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling staat, heeft ze haar spreekbeurt heel overtuigend gebracht. Super knap van haar. Rekenen en spelling van werkwoorden blijven nog wel aandachtspunten, maar ook hierin gaat ze vooruit. Trots verlieten wij na 10 minuten het klaslokaal. Wat een kanjer is het toch.

Afgelopen zondag kwamen onze Chengdu-reisgenoten langs om gezellig ons tripje naar Disney voor te bespreken. Binnenkort gaan we namelijk met z'n achten naar DisneyLand Parijs en niets is leuker om al wat voorpret te hebben. De meiden hebben alle attracties op de tablet zitten bekijken om te zien waar ze allemaal in durven en de jongens hebben gewoon gezellig met elkaar gespeeld. Zij zien daar wel waar ze allemaal in mogen. Wij, de papa's en mama's hebben ook een hele gezellige middag gehad en ook wij zien daar wel waar we verplicht mee in moeten en wat op vrijwillige basis gaat. We hebben er in ieder geval met z'n allen erg veel zin in.

Nu eerst de Paasdagen. Laten we hopen dat het weer een beetje bijdraait.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten