Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 9 april 2015

Onze Paasdagen

Afgelopen donderdag hadden de kids een paasontbijt op school. Jibin vond dit eigenlijk niks, want ontbijten doe je tenslotte gewoon lekker thuis met je papa, mama en zus. Toch heeft hij uiteindelijk goed meegedaan ("min of meer "omgekocht" met chocolade eieren op zijn bord) en heeft hij een leuke ochtend gehad. "s Middags mochten ze film kijken en spelletjes doen, dus opnieuw erg gezellig. Om 15.30 uur begon het lange Paasweekend en wat hadden we daar zin in. Tenslotte zou dit het eerste weekend zijn dat we weer naar de camping zouden gaan. Afgelopen 2 weken zijn we wel een paar keer op en neer gereden om alvast een hoop spullen over te brengen, maar nu was het echt zover en met de nodige kleding en proviand reden wij vrijdagmiddag tegen vieren richting ons tweede huisje. Bij aankomst ben ik begonnen met alles een plekje te geven. Igor is in het ketelhok en onder de caravan gekropen, want we bleken geen warm water te hebben en de kids zijn samen ons tuintje gaan harken. Deze lag vol met takken en bladeren en ze zijn hier uiteindelijk toch een hele poos mee bezig geweest. Vervolgens hebben we lekker in de caravan gegeten, waar het inmiddels zeer aangenaam van temperatuur was en daarna duurde het niet lang voordat ons mannetje lekker naar bed wilde om daar een filmpje te kijken. Dit kan thuis niet en hij vindt dit toch wel erg gezellig. Majin is nog even naar haar vriendin Lisa gelopen, want ook zij waren net aangekomen en  na bijna een half jaar vonden ze het toch wel erg leuk om elkaar weer te zien. Een prima start van het Paasweekend.

Zaterdagochtend hebben we lekker op ons gemak en ieder op een eigen plekje zitten ontbijten. Voor een keer moet dit kunnen. Iets na tienen vertrok Igor met Jibin huiswaarts voor de zwemles en daarna is Jibin even naar oma gegaan voor een bordje verse soep terwijl papa even weg moest voor een offerte voor een klus. Majin heeft Lisa opgezocht en ik ben in de tussentijd de speelkamer een beetje gaan opruimen. Igor is hier nog aan het klussen, maar dit weekend wilde ik de kamer zodanig opgeruimd hebben dat de kids hier lekker konden spelen. Toen de mannen eenmaal weer thuis waren heeft Jibin gelijk gebruik gemaakt van de opgeruimde kamer en heeft daar lekker zitten spelen met SuperSand en playmobil. Majin was inmiddels met Lisa gaan zwemmen en Igor en ik hebben gezellig bij Jibin in de speelkamer gezeten. Later op de middag kwam de nieuwe buurman met 3 kinderen en ook daar heeft Jibin heel even mee gespeeld. Opnieuw een jongetje van ongeveer Jibin's leeftijd, dus dat gaat vast goedkomen. Wat later dan gepland hebben we gegeten en daarna zijn zowel Jibin als Majin in de caravan gebleven.

Eerste Paasdag. Echt uitslapen zat er niet in, maar met een tablet in de hand heeft ons mannetje zich best een tijdje rustig gehouden. Rond negen uur zijn we begonnen met het klaarmaken van het Paasontbijt en ook de kids hebben daarbij geholpen.


De tafel werd gevuld met geklutste eieren, salades, gebakken broodjes en croissantjes.


We hebben heerlijk zitten tafelen en wat is het toch knus in onze caravan. Nadat alle broodjes op waren en de boel was opgeruimd, zijn Igor en Majin zich snel gaan klaarmaken zodat ze buiten de eieren konden gaan verstoppen. Jibin en ik hebben het rustig aan gedaan, want anders zou Jibin zien waar alles verstopt werd. Ongeveer tegelijk waren we klaar en de zoektocht kon beginnen. De eerste eieren waren zo gevonden, maar dit waren dan ook de makkelijke. De laatste eieren/ kippetjes waren wat beter verstopt en het duurde dan ook eventjes voordat die gevonden waren. Wat is het toch leuk om lekker te speuren zowel voor klein als groot.






Toen eenmaal alle eieren/kippetjes waren gevonden, mocht er natuurlijk ook van gesnoept worden. Aan Majin is chocolade niet echt besteed, maar Jibin is echt een chocolademonster. De hele buit is dan ook voor ons mannetje. Majin maken we blijer met dropkrijtjes en zure ballen.


Na het speuren is ons mannetje lekker gaan springen op de trampoline en gaan stunten op de glijbaan. Dit onder toeziend oog van papa en mama, die heerlijk op de veranda een kopje koffie zaten te drinken. Majin was alweer gevlogen. Niet veel later kwam ons oude buurjongetje, die bij opa en oma op bezoek was, langs om met Jibin te spelen . De twee jongens hebben zich prima vermaakt met bellenblaas, de radio bestuurbare auto en de step.


Tegen vieren hebben we de camping even verlaten om op verjaardagsvisite te gaan bij ons petekind Jennifer. Aangezien ik zo slim was geweest om de tablets te vergeten en er verder geen kinderen  waren, was Jennifer zo lief om beide kids mee te nemen naar een nabij gelegen speeltuintje. Hier hebben ze zich toch wel een uurtje vermaakt en tegen zevenen zijn we weer teruggegaan naar ons vakantiestekje. Jibin is gelijk naar bed gegaan met een filmpje en Majin heeft haar vriendin nog even opgezocht. Wat een heerlijke eerste Paasdag.

Tweede Paasdag, opnieuw een uitgebreid ontbijtje. Daarna weer lekker spelen en vervolgens naar het zwembad. ' s Middags hebben we nog in de caravan gegeten, maar daarna ben ik gaan ruimen en pakken, want we hadden besloten om niet te laat naar huis te gaan, want voor Majin staan er 3 weken Cito- entreetoetsen voor de deur. Voordat we in de auto zijn gestapt nog even bij onze campingbuurtjes langs en toen op naar huis.


Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Dit smaakt zeker naar meer, maar helaas is dit niet komend weekend. Majin heeft zondag een dansvoorstelling, waarvoor zaterdag generale repetitie, dus helaas geen camping voor ons.

1 opmerking:

  1. Je ziet wel Marlou dat je niet ver hoeft te gaan om te genieten.Als
    de kinderen het na hun zin hebben dan hebben de ouders het ook.
    Geniet met volle teugen van jullie tweede huisje. Gr. tante Margriet.

    BeantwoordenVerwijderen