Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 16 april 2015

Nog even ploeteren

Inmiddels heeft ons meisje de helft van de Cito-entree toetsen erop zitten en eerlijk is eerlijk ik ben toch wel benieuwd hoe ze zich hier doorheen heeft geslagen. Elke dag informeren wij wel even hoe het is gegaan, maar het antwoord is altijd kort en summier. We gaan er dan ook niet verder op in en wachten maar rustig af. We denken dat ze straks een VMBO advies gaat krijgen en dat is wat ons betreft prima. Zelf had ze echter iets anders voor ogen (HAVO) en we proberen haar dan ook ervan te overtuigen dat als je iets heel graag wil en je daar je uiterste best voor doet, je het uiteindelijk toch wel zal bereiken ook al is het dan misschien met een omweg. En volgens mij kan ze zich hier inmiddels wel in vinden.

Gelukkig heeft ze tussendoor wel wat afleiding gehad, want afgelopen zondag was de jaarlijkse dansvoorstelling van het Factorium en hier had ze ontzettend veel zin in. De zaterdag ervoor was de generale en omdat we dan toch in de stad moesten zijn hebben we dit samen met oma maar gecombineerd met shoppen. Het was nodig, want Majin is het afgelopen jaar flink gegroeid en niets van haar zomerspullen paste nog en dit gold ook voor ons mannetje. Bij de eerste winkel, Cool Cat, was het gelijk raak en werd er al groots ingeslagen. Vervolgens nog wat bijpassende schoenen scoren en ons meisje was zo goed als klaar. Tijd om een hapje te gaan eten, zodat Majin niet met lege maag hoefde te dansen. Na het eten zijn we gelijk naar het Factorium gelopen en niet veel later arriveerde daar Igor met vriendin/ dansmaatje Laura en Jibin. Na snel even wat spullen te hebben geshowd, zijn de meiden naar de zaal gegaan en zijn oma en ik weer terug naar de stad gegaan om vervolgens onze slag te slaan voor Jibin. Ook dit is gelukt.

Zondag werd Majin al om 9.00 uur opgehaald door de moeder van Laura, want om 9.30 uur moesten ze aanwezig zijn. Er zouden 2 voorstellingen zijn een om 11.00 uur en een om 13.00 uur. Voor deze laatste hadden wij kaartjes, zodat wij na de voorstelling ons meisje gelijk weer mee naar huis konden nemen. Ook nu was oma van de partij, net als vroeger. Toen miste oma ook geen enkele dansvoorstelling van mij en nu dus geen enkele van haar enige kleindochter. De groep van Majin was als derde aan de beurt en als een van de weinige hadden zij een heerlijk up-tempo nummer. Het zag er super leuk uit en ik weet dat ze er ontzettend veel lol in had, maar helaas was dit niet altijd goed zichtbaar. Ik vermoed dat dit toch wel te maken had met de spanning en een beugel die je niet altijd aan iedereen wil laten zien.





Al met al was het een hele leuke, goed georganiseerde voorstelling, waar zowel dansers als publiek ontzettend van hebben genoten.

Zondagmiddag hebben we verder niets meer ondernomen en zijn we gewoon lekker lui geweest.

Met ons mannetje gaat het op dit moment ook weer erg lekker. Hij spreekt regelmatig af en inmiddels met meerdere kinderen. Hij luistert goed en hij is erg van de knuffels en de kusjes. Wij zijn dan ook nog steeds erg blij met ons besluit om toch al redelijk vroeg in het schooljaar aan te geven dat wij het een goede keus vinden om Jibin nog een jaar extra te laten kleuteren. De juffen leggen nu ook niet onnodig druk op ons mannetje. De ene keer doet hij gewoon mee met de dingen van groep 2, maar als zij merken dat zijn concentratie ver te zoeken is of hij zit even niet lekker in zijn vel, dan mag hij er zijn eigen draai aan geven. Blijkbaar werkt dit voor nu goed en hebben we weer een blij mannetje in huis die het niet erg vindt om naar school te gaan. Je ziet hem op allerlei gebied enorme sprongen maken.

UPDATE; Majin is vandaag geslaagd voor het landelijke verkeersexamen voor groep 7. Ze had slechts 2 foutjes en hiermee behoorde ze tot de 2 beste van de klas. Super trots op haar en zij zelf ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten