Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 25 september 2011

Dagje Openlucht Museum

Gisteren, zaterdag, hebben we 's ochtends rustig aan gedaan om vervolgens rond 12.30 uur bij opa en oma een heerlijk bordje verse groentesoep te eten. Daar kwam toevallig ter sprake, dat opa zijn vaderdagcadeau mocht verzilveren. Dit was een dagje Openlucht Museum in Arnhem en iedereen die daar zin in had mocht mee (op eigen kosten). Nu heeft MaJin bij het vallen van het woordje museum daar wel oren naar, dus wij besloten in ieder geval mee te gaan. Ook de zussen van Igor, zwager en MaJin's favoriete nichtje zouden van de partij zijn, dus dat zou een gezellige boel worden. Na de soep en broodje zijn we naar huis gegaan om daar onze handen maar eens flink uit de mouwen te steken. De voortuin moest weer eens goed onderhanden worden genomen en MaJin was zo lief om mij daarbij te helpen. Er is heel wat onkruid verwijderd en ook heeft MaJin een volle emmer met bladeren en noten uit de tun gehaald, dus die ziet er inmiddels een stuk beter uit. Tussendoor heeft MaJin ons ook nog eens voorzien van drinken, dus ze heeft echt goed haar best gedaan. Na ruim anderhalf uur hield onze harde werkster het voor gezien. Ze is toen met papa naar de stad gefietst om even op een terrasje wat te drinken (had ze wel verdiend) en ik ben nog even doorgegaan in de tuin. s'Avonds heeft MaJin samen met papa nog heerlijk gekookt en daarna ben ik met onze dochter nog lekker gaan tutten op de badkamer. Dus eigenlijk hebben we niet veel bijzonders gedaan, maar toch was het een topdag.

Vandaag om 9.30 uur waren we allemaal (11 pers.) aanwezig. Met 3 auto's zijn we richting Arnhem vertrokken en om 11.00 uur reden wij de parkeerplaats op (na een kleine omweg). De zus van Igor, Odette, had inmiddels al kaartjes gekocht, dus wij hoefden hiervoor niet meer in de rij te staan. Eenmaal binnen zijn we gelijk in de tram gestapt, om vervolgens bij de eerste halte alweer uit te stappen. Hier begon de speurtocht, die natuurlijk niet mocht ontbreken. MaJin was helemaal enthousiast en wist niet waar ze moest kijken.


Al vrij in het begin kwamen we bij de arbeidershuisjes die tot voor kort nog bij ons in de stad te zien waren. De inrichting riep allerlei herinneringen op en dat deed toch wel een beetje pijn, als je je beseft dat je in een museum loopt.


MaJin vond de bedstee en de ouderwetse kooktoestellen ook erg interessant en het viel haar op dat de mensen vroeger toch wel erg klein waren.


Na een korte pauze hebben we onder anderen nog een plaggenhut bezichtigd, hebben we een kijkje genomen in een oude school en in een wasserette.


Inmiddels was het 14.00 uur en hadden we met z'n allen toch wel trek gekregen. Snel zijn we toen opzoek gegaan naar een gelegenheid waar we frietjes konden eten en die was snel gevonden. Helaas duurde het wat langer voordat we de puntzak met heerlijke frietjes in onze handen hadden. Ze zeggen wel dat de mensen vroeger harder moesten werken dan nu, maar hier lag het tempo toch niet zo heel erg hoog. Nadat onze buiken gevuld waren zijn we nog naar het Zaanse pleintje geweest, waar allerlei ouderwetse winkeltjes te bezichten waren. De snoepwinkel werd als eerste bezocht en daarna de bakkerij en vervolgens het Chinese restaurant. MaJin wilde daarna nog naar het vissershuisje, terwijl de andere het wel gezien hadden.


Om 16.30 uur zijn we op ons gemak richting de uitgang gelopen en uiteindelijk waren we om 17.45 uur weer thuis. Ik moet zeggen het was een onverwacht leuke oer Hollandse dag.


Mocht iemand trouwens een reactie willen plaatsen, dit schijnt nog al een probleem te zijn. Sheila kwam echter met de oplossing. Als je bij reageer als ... anoniem aanklikt dan lukt het wel. Dan wel graag je naam onder het berichtje zetten, anders wordt het wel heel erg anoniem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten