Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 27 april 2014

Eindelijk vakantie

Officieel begint morgen pas de vakantie, maar voor MaJin en Jibin was het vrijdag om 14.15 uur toch echt al zover. Wat waren ze er aan toe en ik moet zeggen ze hebben het ook dubbel en dwars verdiend. Jibin heeft afgelopen weken geen dag op school overgeslagen en MaJin heeft het ontzettend druk gehad met typen, huiswerk en ook nog eens haar spreekbeurt over China.
Na de voorjaarsvakantie hebben ze een werkstuk in moeten leveren, waarover ze later in het jaar een spreekbeurt moesten houden. MaJin heeft een tijdje erg getwijfeld over haar onderwerp, maar uiteindelijk had ze toch gekozen voor China. Niet over haar adoptie, maar over het land China. De volgende hoofdstukken heeft ze aan bod laten komen;
* Het land China
* Het eten in China
* De taal en het schrift
* Belangrijke bezienswaardigheden
Voor haar werkstuk had ze al een 9 gekregen en voor haar spreekbeurt wilde ze minimaal hetzelfde halen (haar eigen lat, niet die van ons).
Ze heeft echt ontzettend hard aan haar PowerPoint gewerkt en deed haar uiterste best om de tekst in haar hoofd te krijgen. Daarnaast koos ze zorgvuldig de spulletjes uit die ze in de klas wilde laten zien. Dit waren haar naamstempel en het bewijs dat ze de Chinese muur had beklommen. Als afsluiting van haar spreekbeurt had ze voor iedereen eetstokjes meegenomen en ik had een grote pan plakrijst gekookt en iedereen mocht gaan proberen om met stokjes te eten. Dit was natuurlijk een groot succes en er is heel wat af gekliederd. Al met al was het wel goed voor een 9,5 en daar was ons meisje ontzettend blij mee. Alle zenuwen waren dus helemaal voor niets geweest.

Vrijdag stond in het teken van de Koningsspelen. Beide kids hadden er ontzettend veel zin in en met een lege maag vertrokken ze in gepaste kledij naar school.


Eenmaal op school stond er om te beginnen een lekker ontbijt op ze te wachten en niet veel later begonnen ze aan de recordpoging van de Kanga. Vervolgens werd er een heel parcours aan spelletjes afgelopen  met tussendoor een fruitpauze en een lunchpauze en om 14.00 uur werd deze leuke dag in de klas afgesloten. Om 14.15 uur kon de vakantie beginnen.

Om ze even op adem te laten komen hadden we dit weekend niets gepland en daar hebben de kinderen ook dankbaar gebruik van gemaakt. Lekker uitslapen, met z'n tweeën op de Wii spelen, tentje bouwen en tussendoor nog lekker buitenspelen en een stukje fietsen. Nu maar hopen dat ze weer een beetje zijn opgeladen, want komende dagen gaan we wel wat ondernemen. Hierover later in de week meer.

1 opmerking:

  1. Heerlijk hoor vakantie! Ook hier waren ze daar hard aan toe! Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen