Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 18 mei 2014

Weer wat nieuwtjes

De eerste van de 9 weken zit er alweer op.
Net als anders moesten we met z'n allen wel weer even in het ritme komen, maar halverwege de week zaten we er alweer aardig in.
Donderdag had Jibin zelfs zo de smaak te pakken, dat hij voor het eerst met een vriendje wilde afspreken. Jibin had al wel 2 keer bij dit vriendje tussen de middag een boterham gegeten en omgekeerd had Anton hier ook al een keer gegeten, maar nu wilde hij echt na school afspreken. Voorheen heeft Jibin hier nooit om gemaald en aangezien wij het naar school gaan en nu ook de zwemles al druk genoeg vinden, hebben we hem hier ook nooit toe aangezet. Nu begon hij er zelf over en wij vonden het dan ook prima. Om 15.30 uur ging Anton met ons mee naar huis en ik moet zeggen ik was erg benieuwd hoe het zou uitpakken. Ik had verwacht dat ze samen naar de speelkamer zouden gaan om vervolgens afzonderlijk van elkaar te gaan spelen, maar niets was minder waar. Ze hebben echt samen gespeeld. Eerst met de playmobil en daarna met de trein. Ik had de deur beneden open gelaten, zodat ik bij eventuele onenigheid op tijd zou kunnen ingrijpen, maar dit was volkomen overbodig. Ze hebben echt heel leuk ruim een uur met elkaar gespeeld en toen de vader van Anton, Anton kwam ophalen kreeg Jibin gelijk een uitnodiging om volgende keer daar te komen spelen. We zullen zien hoe dat gaat uitpakken.

Afgelopen zaterdag vertrok ik samen met MaJin om 9.00 uur richting het zwembad voor haar 8ste les voor het C-diploma. Toen MaJin op 6-jarige leeftijd haar A- en B- diploma haalde, was ze er wel even klaar mee en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het toen ook wel heel erg pittig vond voor ons toen nog kleine meisje. Nu blijkt het dus echt een makkie voor ons meisje te zijn, want na een leskaart mag ze komende zondag al afzwemmen. Ons meisje is hier super blij mee, want ze gaat niet echt met heel veel plezier naar de zwemles. Wel vindt ze het super leuk om op woensdagmiddag met haar vriendinnen te gaan zwemmen, maar zwemles is een ander verhaal. Gelukkig is dat na volgende week dus voorbij. Hiermee is onze gang naar het zwembad voorlopig nog niet voorbij, want ons mannetje zal nog wel even bezig zijn. Gelukkig gaat hij wel met veel plezier en heel trots vertelde hij zaterdag dat hij pionnetjes van de bodem kon pakken door helemaal onder water te gaan. Voorheen viste hij ze met zijn voet naar boven (heel slim), maar nu doet hij het dus keurig zoals het hoort. Ook durft hij nu op zijn rug te drijven, wat hij eerst nog een beetje eng vond. Het gaat dus de goede kant op.

Verder hebben we dit weekend genoten van fantastisch zomerweer. De kids hebben heerlijk buiten gespeeld. We hebben zaterdagavond gezellig zitten bakplaten en opnieuw heeft Jibin bij zijn zus op de kamer gelogeerd. Zondag opnieuw lekker naar buiten en omdat we verder geen plannen hadden hebben we het zwembadje opgezet.
Echt tijd om op te warmen kreeg het badje niet, want al snel zaten ze er allebei in. Eerst alleen met de voeten, maar al snel waren ze helemaal nat. Blijkbaar kon de kou ze niet echt deren en ze hadden de grootste lol.


's Middags kregen we ineens een telefoontje van onze vrienden Ingrid en San of we zin hadden die avond bij hen te komen bbqen. Nou daar hadden we wel oren na en om 16.00 uur zouden ze dan ook bij ons zijn om vervolgens samen richting hun huis te fietsen. Als vanouds hebben we weer heerlijk gegeten en gezellig gekletst en ook de kinderen hadden het prima naar hun zin met z'n vieren. Ze hebben echt heel leuk met elkaar gespeeld en dat geeft vertrouwen in de toekomst als we samen een rootsreis naar China willen maken. Tussen de meiden zit het al lang goed, maar Youri en Jibin hadden nog niet zo'n klik. Toch merken we dat het tussen die twee ook steeds beter gaat en dat is fijn om te zien. Om 19.15 uur zijn we weer op de fiets gestapt en naar huis gegaan. Gelijk bij thuiskomst ons mannetje in bed gestopt, want eigenlijk was het weer veel te laat voor hem. MaJin is niet veel later gegaan. Op naar een nieuwe week met daarin het juffenfeest voor Jibin en natuurlijk diplomazwemmen voor MaJin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten