Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

woensdag 12 november 2014

Vriendje Yan op bezoek

Na de ontmoeting afgelopen zomer met Jibin's tehuisvriendje Yan, hebben we met de ouders van Yan afgesproken regelmatig contact te houden. Hoe bijzonder is het tenslotte om hier in Nederland, zo'n 2 uur rijden bij ons vandaan, iemand te hebben wonen die deel uit heeft gemaakt van Jibin's leven in China. Wat ons betreft heel bijzonder. Yan en zijn papa en mama zouden deze keer bij ons op visite komen. Rond 12.00 uur zouden ze bij ons zijn en aangezien ze er al een aardige autorit op hadden zitten, leek het mij leuk om ze te verwelkomen met een heerlijk uitgebreide lunch. Na toch eerst een kop koffie te hebben gedronken zijn we aan tafel gegaan en hebben gezellig zitten tafelen en kletsen. Na de maaltijd hebben we een stukje van onze film zitten kijken en hebben we het over onze belevenissen in het land van onze kinderen gehad. De mannetjes hebben in de tussentijd lekker met en zonder elkaar zitten spelen en MaJin heeft zich op dat moment even met haar tablet beziggehouden.



Rond half drie zijn we naar Ballorig gelopen en hier hebben de jongens zich heerlijk uit kunnen leven. Ook nu waren ze regelmatig in elkaars gezelschap, maar zo af en toe trokken ze ook hun eigen plan. MaJin vermaakte zich gelukkig ook prima. Ik had eerder al voorgesteld dat ze een vriendinnetje mocht vragen om mee te gaan, maar dat vond ze niet nodig en dat was het ook niet. Ons meisje had al snel aansluiting met twee andere Chinese meiden en met z'n drieen hadden ze de grootste lol. Wij als ouders hebben op ons gemak wat gedronken en .......... gekletst.







Iets na half vijf hebben we de kids uit de touwen geplukt en zijn we terug naar huis gelopen. Hier hebben we afscheid van Yan en zijn papa en mama genomen, want tenslotte hadden zij nog een behoorlijke rit voor de boeg. Wat was het weer een gezellige middag.

Zondag hebben we het lekker rustig aan gedaan. Ik heb voor de komende tijd wat weekbladen gemaakt, want Jibin kan wel wat houvast gebruiken in de hectische tijd die voor ons ligt. Elke week komt er een blad te hangen met daarop de schooldagen en activiteiten voor die week. Wij merken dat Jibin daar een stuk rustiger door wordt. Deze week heeft het al erg goed gewerkt en ik hoop dat we dit kunnen voortzetten tot aan de Kerstvakantie. MaJin heeft afgelopen zondag flink zitten leren voor haar geschiedenistoets en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze dame heeft een prachtige 9 gehaald. Nog 2 weken en dan brengt ze het eerst rapport mee naar huis. Erg benieuwd hoe dat eruit zal zien. Ik heb er in ieder alle vertrouwen in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten