Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zaterdag 3 januari 2015

Klein weekje weg

Dinsdag 23 december, wat een rare dag. Dag van de uitvaart van de vader van Igor, maar daarnaast ook Igor's verjaardag. Aan het laatste hebben we natuurlijk niet veel gedaan, want daar stond ons hoofd niet naar. De kindjes hebben wel een cadeautje gegeven bij het ontbijt, maar verder heerste er een verdrietige stemming. Om 9.30 uur zijn we met z'n vieren naar Igor's moeder gegaan, waar de rest van de familie ook was en van daaruit zijn we naar het crematorium gereden. Het was een mooi eenvoudig afscheid, precies zoals zijn vader het gewild zou hebben. Jibin was er deze keer ook bij, want dat had opa zeker gewild en hij heeft het voorbeeldig gedaan. Na de dienst zouden we met z'n allen naar cafe/ restaurant Het wandelbos gaan voor koffie met een broodje, maar voordat we hier heen reden wilde ik nog heel graag even naar de plek waar mijn vader is uitgestrooid. Gewoon even bij hem langs gaan en ik moet eerlijk zeggen, het voelde fijn om daar weer even te zijn.
Na het samenzijn in cafe/restaurant Het Wandelbos, zijn we naar huis gegaan en hebben we onze spullen in de auto gezet en zijn we tegen 16.00 uur met z'n vieren naar Landal Hoog Vaals gereden. Iets na 17.30 uur kwamen we aan en gelukkig was er nog een receptie open, zodat we gelijk de sleutel van ons huisje in ontvangst konden nemen. Eenmaal in het huisje hebben de kids zich op de bank genesteld en hebben wij de spullen een plekje gegeven en hebben we een snelle hap klaar gemaakt. Na het eten hebben we de kids voorgesteld om nog even naar het "centrum" te lopen om te kijken wat daar te doen was, maar daar hadden ze geen meer in. Dan maar lekker voor de TV met nog wat lekkers erbij en vervolgens redelijk op tijd naar bed.

Woensdagochtend werden de oma's door ome Mark gebracht. Ook Jurre was gezellig meegekomen. Helaas hadden ze ook niet al te best weer meegenomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een kop koffie zijn ome Mark en Jurre weer naar huis gegaan en hebben de oma's zich gesetteld. 's Middags zijn we naar het indoorspeelparadijs gegaan, waar MaJin en Jibin zich lekker even uit hebben kunnen leven en wij hebben zitten genieten van de spelende kids. Tegen vieren zijn we weer even teruggegaan naar ons huisje, waar we wat hebben gedronken en ons wat hebben opgetut. Het was tenslotte kerstavond en we hadden een tafeltje besproken in het restaurant van het park. Daar aangekomen bleek het gezellig druk te zijn en de aankleding was ook erg sfeervol, dus so far so good. De bediening bestond grotendeels uit stagiaires dus verliep niet helemaal vlekkeloos, maar we hebben vervolgens wel weer lekker gegeten en daar gaat het tenslotte om. Na het toetje zijn we naar het huisje gegaan en heb ik Jibin in bad gezet, terwijl er koffie en thee werd gezet. Een eerste geslaagde dag met z'n zessen en een prima manier om onze zinnen te verzetten.

Donderdag eerste kerstdag was het al vroeg dag voor ons mannetje en Igor. Gelukkig was hij stil te houden met zijn tablet, zodat wij nog wat hebben kunnen slapen. Om 9.00 uur waren we allemaal uit ons bed en hebben we de voorbereidingen getroffen voor een uitgebreid kerstontbijt en na heerlijk te hebben getafeld hebben we ons op de bank genesteld. Ook hebben we gezellig wat spelletjes gedaan totdat Jibin aangaf dat hij toch wel erg moe was ( hoe zou dat toch komen) en samen met papa, die ook wel een dutje kon gebruiken, zijn zij op bed gaan liggen. De oma's, MaJin en ik zijn toen naar het indoorspeelparadijs gegaan, waar ons meisje  even heeft gesprongen en geklommen, maar ook met de oma's air-hockey heeft gespeeld en de flipperkast onveilig heeft gemaakt. Eenmaal terug in het huisje waren de heren ook weer boven water en geleidelijk zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de bakplaat, want een 6-gangen diner bereiden in een vakantiehuisje zag ik niet zitten. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten en ook de kids genieten hier altijd ontzettend van. De rest van de avond hebben gezellig voor de TV gehangen.

Vrijdag tweede kerstdag, een dag die we de laatste jaren in het gezelschap van Ingrid, San, Karin en Marcel met kids doorbrengen. Ook dit jaar lieten ze ons niet in de steek en voor tienen zaten zij met z'n allen al in de auto op weg naar het zuidelijkste puntje van Limburg. Igor en ik hebben ze opgewacht bij de receptie en gezamenlijk zijn we naar ons huisje gelopen, waar we koffie met een stukje Limburgse vlaai tot ons hebben genomen.  De meiden waren al gelijk naar boven vertrokken en de jongens vermaakten zich met een racespelletje. 's Middags zijn we naar het Drielandenpunt gereden, waar een deel van ons het doolhof heeft verkend en de rest is de warmte heeft opgezocht in de taverne. Vervolgens hebben we er nog een frietje gegeten en daarna zijn we teruggegaan naar het vakantiepark. De mannen en de kids zijn richting het zwembad gegaan en wij vrouwen zijn  achtergebleven in het huisje, waar we gezellig hebben zitten borrelen. Om 18.30 uur zijn we naar Aachen gereden, waar we een tafel voor 13 personen bij een wokrestaurant hadden besproken. Het restaurant lag tegen een industriegebied aan, dus onze eerste indruk was dat we er waarschijnlijk alleen zouden zitten, maar niets was minder waar, want we kwamen in een giga grote zaal, bomvol met (vr)eters. Van intiem dineren was dus geen sprake. Het eten was niet heel bijzonder, maar we hebben een heerlijke avond gehad. Super fijn dat onze lieve vrienden de moeite hebben genomen om helemaal naar Vaals te komen om kerst met ons te vieren.

Zaterdag hadden we gehoopt sneeuwpoppen te kunnen maken en een sneeuwballengevecht te kunnen houden, maar helaas had het in Vaals niet gesneeuwd in tegenstelling tot een groot deel van het land, dus zijn we naar Valkenburg gegaan. Hier hebben we een rondleiding van bijna een uur door een grot gedaan, waar zowel MaJin als Jibin erg goed aan mee hebben gedaan. Ze werden zelfs door de gids gevraagd om hem mee te helpen met zoeken naar aanknopingspunten. Toen we de grot uitkwamen zijn we de ruine opgelopen maar aangezien het behoorlijk koud was, hebben we de korte route genomen en hebben we de speurtocht gelaten voor wat hij was. Eenmaal beneden hebben we een hapje gegeten bij een Italiaan en daarna zijn we op ons gemak weer teruggereden. Opnieuw een leuke dag.

Zondag 28 december, de geboortedag van mijn vader en de eerste verjaardag dat hij er niet meer bij is. Natuurlijk hebben we hier even bij stilgestaan, maar we hebben het niet de dag laten beheersen. We hebben een heerlijke wandeling door de omgeving gemaakt. We hadden een route gekozen van 4,5 km gemarkeerd met blauwe paaltjes. De wind was ijzig, maar de route mooi en MaJin en Jibin liepen vrolijk mee dus ik genoot. Na zo'n 3,5 km (schat ik) begon MaJin te klagen over zere voeten ( niet het juiste schoeisel) en Jibin begon ook moe te worden, dus Igor heeft samen met de kids en zijn moeder een binnendoor route genomen en mijn moeder en ik hebben de blauwe route vervolgd. Ergens is er wat mis gegaan, want we liepen steeds verder van het park af en in geen velden of wegen was er nog een blauw paaltje te ontdekken, dus met behulp van wat voorbijgangers zijn we uiteindelijk weer op de route gekomen. Ik geloof dat we wel zo'n 6 a 7 km hebben gelopen, maar ik vond het heerlijk. Eenmaal weer in het huisje hebben we een wam kopje soep genomen en hebben we verder een luie middag en avond gehouden.

Maandag, de vakantie zit er weer op. Om 10.30 uur moesten we het huisje verlaten, maar voordat het zover was hebben de kinderen nog even buiten in de sneeuw gespeeld. Er was een heel dun laagje sneeuw gevallen, genoeg om een mini sneeuwpop te maken. Ook hebben we nog een sneeuwballen gevecht gehouden en ook al was het amper de moeite waard, we hebben er van genoten. Toen eenmaal alle spullen in de auto zaten en het huisje aan kant was zijn we met z'n allen naar het centrumgebouw gelopen. De moeder van Igor en de kinderen zouden zich daar nog even vermaken, terwijl Igor mijn moeder en mij naar het centraalstation in Heerlen bracht waar wij onze reis per trein voortzette en zij met z'n vieren met de auto naar huis zouden rijden. Tenslotte pasten we niet met z'n zessen en alle bagage in de auto. De reis verliep voorspoedig en rond 14.00 uur waren we allemaal weer thuis.

We kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie. Het doel om de kerstdagen en de verjaardag van mijn vader wat luchtiger te maken is zeker gelukt.

1 opmerking:

  1. Fijn marlou dat jullie ondanks alles toch fijne dagen hebben gehad.
    Ik had het al van jullie mam gehoord.
    Tot zondag. Je Tante.

    BeantwoordenVerwijderen