Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 16 februari 2015

De week voor de vakantie

Afgelopen week kon MaJin het eindelijk rustiger aan doen. Haar spreekbeurt zat erop en ook de toetsen waren achter de rug, dus lekker aftellen naar carnaval en de vakantie. Woensdag moesten er nog wel 2 kiezen worden getrokken en daar zag ons meisje deze keer toch wel aardig tegenop. Niet zozeer tegen het trekken, maar wel tegen de verdovingsspuitjes. Ze heeft zich er weer kranig doorheen geslagen en na een kwartier was ze weer thuis, 4 maart krijgt ze haar beugel.

Ook Jibin heeft de afgelopen weken diverse Cito-toetsen gehad en naar aanleiding daarvan wilde de juffrouw ons graag spreken. Tijdens dit gesprek liet zijn juffrouw weten dat het haar beter leek om Jibin volgend jaar nog een jaar te laten kleuteren en nu dus gas terug te gaan nemen. Volgens haar zou hij er nog heel hard aan moeten trekken, wil hij deze zomer klaar zijn voor groep 3 en de vraag is of we dit van hem moeten verlangen. Na het gesprek hebben we gezegd dat we er heel even over na willen denken, ook al hebben we dit zelf ook al wel overwogen. Eenmaal thuis heb ik Jibin samen met zijn vriendje Yoeri uit groep 1, waarmee hij had afgesproken, goed geobserveerd en kwam tot de conclusie dat Jibin sociaal-emotioneel echt nog op het niveau van groep 1 zit en als we hem over zouden laten gaan denk ik dat hij in groep 3 de aansluiting met zijn klasgenootjes volledig zou missen. Dit willen wij ons mannetje absoluut niet aandoen, dus we hebben besloten dat we hem lekker nog wat extra tijd gunnen. Blij dat we dit besluit genomen hebben.

Vrijdag hadden beide kids ontzettend veel zin in de carnavalsviering op school. Jibin ging natuurlijk als piraat en MaJin was verkleed als nerd.



De hele dag werd gevuld met spelletje, optocht, hossen en dansen en wat heeft met name Jibin hiervan genoten. Ons mannetje is echt dol op muziek en dansen en hij heeft volgens de juf de hele dag heel goed meegedaan. MaJin vindt het allemaal wel gezellig met haar vriendinnen, maar om carnaval zelf geeft ze niet zoveel.


Zondag is Jibin met Igor nog naar de carnavalsoptocht gaan kijken en ook toen heeft hij de hele tijd in Igor's nek zitten "dansen" en zingen. Ons mannetje heeft genoten.

Nu gaan we heerlijk genieten van een weekje vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten