Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 1 oktober 2015

Heerlijk Herfstweer

En dan zijn we inmiddels alweer aanbeland in oktober. De Herfst heeft zijn intrede gedaan en volgende maand komt de goedheiligman met hopelijk zijn Zwarte Pieten alweer naar ons land toe. Wat gaat een jaar toch hard.

Vorige week hebben we de kennismakingsavond van groep 8B gehad en ik heb het idee dat het een  leuk maar ook bijzonder jaar gaat worden. Het huiswerk vliegt ons om de oren, maar daar doet Majin gelukkig niet moeilijk over en bijna elke week weet ze al vooruit te werken voor de week erop. In november worden de eerste proef Cito's afgenomen en in december de drempeltoets. Dit zal samen met alle voorgaande schooljaren een goed beeld moeten geven van wat ons meisje in haar mars heeft, want in de eerste week van januari krijgen we het "definitieve"schooladvies. We hebben natuurlijk al wel een beetje een idee, omdat ze vorig jaar al de Cito Entreetoets hebben gehad met daarop volgend een voorlopig schooladvies, maar je weet maar nooit wat voor draai ze er nog aan gaan geven. Een ding is zeker, ons meisje heeft altijd ontzettend goed haar best gedaan, dus alles wat eruit rolt is wat ons betreft goed. In februari kunnen we dan de Open Dagen van de diverse scholen af en begin maart zullen we haar in moeten schrijven op een van die scholen. De komende 5 maanden gaat het dus gebeuren en daarna lekker nog allerlei leuke dingen doen. Werken aan de eindmusical en natuurlijk het schoolkamp.

Voor Jibin hadden we begin deze week de kennismakingsavond, maar hier hebben we, zoals verwacht, niet heel veel nieuws gehoord. Ik heb wel het idee dat hij nu echt heel goed mee gaat met zijn groepsgenootjes en hij lijkt zich nu ook beter thuis te voelen in de groep. Zijn knutselwerkjes zien er nu uit, zoals ze er in groep 2 uit horen te zien en de interesse voor letters en cijfers begint nu ook te komen. Elke week oefenen we een nieuw woord en hij vind dit erg leuk en hij pikt het ook heel snel op. Mocht hij nu straks heel hard gaan en er is extra uitdaging nodig, dan moeten ze hem maar Engelse les gaan geven. Ons mannetje lijkt erg taal gevoelig te zijn, want wat hij al niet oppikt uit Engelstalige filmpjes die hij regelmatig kijkt. Zelfs Majin is er jaloers op. Voor nu zijn we in ieder geval nog steeds erg blij dat we ervoor gekozen hebben om ons mannetje extra te laten kleuteren.

Verder hebben we ook lekker genoten van het prachtige najaarsweer. Afgelopen zondag zijn we gezellig met beide oma's naar het Wandelbos gefietst. Daar hebben we eerst lekker een stukje gewandeld en tikkertje en verstoppertje gedaan. Vervolgens zijn we even naar de diertjes gegaan, waar Majin Jibin heeft rondgeleid en waar wij in het zonnetje op een bankje hebben gezeten.





Toen zijn we weer een stukje verder gewandeld en was uiteindelijk de speeltuin aan de beurt.





Tegen drieën zijn we weer richting onze fietsen gelopen, maar voordat we op de fiets stapten moest er natuurlijk eerst nog even een ijsje worden gegeten. Dat ijscokarretje staat er al zo lang ik mij kan herinneren en op zo'n mooie dag als vandaag weten heel veel mensen hem te vinden. Na deze lekkere versnapering zijn we op fiets gestapt en zijn we naar huis gefietst. De oma's zijn nog even een kopje koffie blijven drinken en daarna zijn zij weer naar huis gegaan. Het was weer een heerlijke zondag en zolang het weer het toelaat zullen we vaker dit soort uitstapjes gaan maken.

1 opmerking:

  1. Leuk marlou dat de oma's zondags mee gaan fietsen.
    Ik weet zeker dat ze ervan genieten. Gr Tante Margriet.


    BeantwoordenVerwijderen