Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 6 december 2011

Dag Sinterklaasje ......

Alle Sinterklaasfestiviteiten zitten er weer op, dus we kunnen ons gaan opmaken voor het volgende feest, MaJin's 8ste verjaardag aanstaande zondag.

Maar nu eerst even over de afgelopen dagen.
Vrijdagmiddag begon voor MaJin het Sinterklaasfeest met een bezoek aan de bioscoop. Met beide groepen 4 zijn ze naar de film Sinterklaas en het raadsel van 5 december geweest. Wat MaJin betreft de meest geweldige weeksluiting die ze ooit heeft gehad. De kinderen werden allemaal voorzien van popcorn en drinken, dus de juffen hadden er ook weinig omkijken naar.

Zaterdag had de Sint pakjes laten bezorgen bij de ouders van Igor. Eerst dachten we dat ze allemaal voor opa waren, want die was tenslotte jarig, maar al snel bleek dat er voor de kinderen ook wat bij zat. Na het uitpakken van de cadeautjes zijn we met z'n allen gaan wokken. (inmiddels traditie geworden) MaJin heeft heerlijk zitten smullen en alles wordt met stokjes gegeten, zelfs de glibberige champignons van de bakplaat. Blijkbaar zit het toch in de genen.
Na het eten zijn we nog heel even mee naar opa en oma gegaan om nog wat te drinken en de cadeau's op te halen en om het niet te gek te maken zijn we om 22.15 uur naar huis gegaan. Er staat ons meisje tenslotte de komende ddagen nog meer te wachten.

Zondag waren we uitgenodigd bij mijn ouders om gezellig op de koffie te komen en ook mijn zus, zwager en hun kids waren er. Wat toevallig. Wat bleek, ook hier had de Sint een aantal pieten langs gestuurd, maar hier was geen sprake van standaard werk. Ze hadden allemaal briefjes achter gelaten met allerlei opdrachten en na het uitvoeren van die opdrachten
mochten de kinderen pas op zoek gaan naar de pakjes. Pas als alle pakjes waren gevonden mocht er worden uitgepakt. Hier moest echter om gedobbeld worden en pas als je zes gooide mocht je een cadeautje pakken. Het was dus een middagvullend programma, maar wel erg leuk.
De kinderen waren allemaal dolgelukkig met hun cadeau's en natuurlijk moest er meteen mee gespeeld worden. MaJin was gelijk in de ban van haar Xoomy.
Opnieuw een super leuke dag met gelukkig een rustige avond.

En toen was het maandag, de dag van pakjesavond. School stond vandaag natuurlijk ook in het teken van Sinterklaas en van leren is maar weinig gekomen. Toen MaJin om 15.30 uur uit school kwam zijn we meteen doorgegaan naar Ingrid, want niet alleen Sinterklaas maar ook zij is op 5 december jarig. Na een hapje(heerlijke lasagne) en een drankje moesten we echter alweer vroeg het feestje verlaten, want wij verwachtte thuis ook nog bezoek. Rond 19.30 uur waren we thuis en toen MaJin de deur van de huiskamer open deed was ze toch enigszins teleurgesteld. Ons meisje had verwacht dat de Sint al langs was geweest, maar helaas dit was niet het geval. Wel belde even later opa en oma aan, maar nog steeds geen pieten te bekennen. Even later, toen MaJin de gang op liep, bleek er iets in de brievenbus te zijn gestopt. Het was een brief van Sinterklaas met een videoboodschap.
Na het lezen van de brief hebben we de dvd opgezet. Dit was wel erg bijzonder, want MaJin werd persoonlijk toegesproken en de Sint wist echt heel veel dingen van ons meisje. Zo wist hij dat ze een prachtig rapport had en dat ze ontzettend veel van tekenen houdt. Hij had zelfs de tekening, die MaJin de dag van te voren in haar schoen had gedaan, gekregen. MaJin heeft vol verbazing naar de dvd zitten kijken en wij hebben volop zitten genieten van haar reactie.
Volgens de informatie in de brief zou er in de garage iets moeten liggen en binnen no-time waren Igor en MaJin terug met een enorme doos.
Er was weer een hoop uit te pakken en zelfs voor MaJin's broertje of zusje zat er een pakje bij. Dat was natuurlijk wel heel bijzonder.
Toen de doos leeg was zag MaJin nog een brief te zitten en die verwees naar de kelder. Met mama voorop zijn we de kelder in gegaan en daar stond als laatste nog een enorme doos. Zou hier dan MaJin's grootste wens inzitten ???? En ja hoor, daar was de playmobil school.
Gelijk papa maar aan het werk gezet, want dat wordt nog een hele klus.
Na nog even met haar nieuwe DS-spelletje te hebben gespeeld, was het de hoogste tijd om naar bed te gaan. De Sint heeft ons meisje dit jaar weer veel te veel verwend, dat moet volgend jaar toch echt anders !!!!(zoals elk jaar)

Vandaag mochten ze gelukkig wat later op school zijn en nadat ik MaJin om 10.30 uur had weggebacht ben ik ook wat later naar mijn werk gegaan.

4 opmerkingen:

  1. Dat koppie!!!!!! Geweldig!!!!!

    Ik heb die school ook zien staan, wat is ie leuk (ik moest me echt bedwingen hihi). Veel plezier met in elkaar zetten ;-)

    Liefs van Yvonne

    ps: heb je mijn mail gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke dagen, ergens ook wel weer een beetje jammer dat ze voorbij zijn, maar voor jullie dus extra drukte in december vanwege de verjaardag van MaJin. Grappig trouwens, want de opa van Eline was afgelopen zondag jarig.

    Wat heeft het broertje/zusje eigenlijk van de Sint gekregen (erg goed van hem hoor!)

    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Edwin, Anita en Xue-Ling7 december 2011 om 15:37

    Zeker weten dat het eten met stokjes in de genen zit...... Xue-Ling eet ook met stokjes alsof ze nooit anders gedaan heeft.
    Wat is MaJin lekker verwend zeg door Sinterklaas. Heerlijk!
    Nu op naar de kerst en naar de volgende matching!
    Groetjes,
    Edwin, Anita en Xue-Ling

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kijk die sint toch.. en ook al niet luisteren naar pap's en mama's die ieder jaar weer zeggen dat het echt te gek is.. Maar ach die koppies!

    En genetisch aangelegd.. Hier geen stokjesgenen, maar wel genen met losse heupjes.. en ja hoor ook hier zit het er in. Je kan het willen verbergen of schuiven op opvoeding, maar als je onze Benjamin ziet dansen weet je het zeker :) Kaoma is er niets bij hihi

    BeantwoordenVerwijderen