Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 27 december 2012

Onze Kerst als gezin van vier

Eerste Kerstdag begon voor ons al vroeg, want ons mannetje melde zich al om 6.30 uur. Gelukkig hebben we hem nog een uurtje bezig kunnen houden en toen was het ook voor ons tijd om eruit te gaan. Al vroeg zou ons bezoek aanwezig zijn en er moest nog vanalles worden voorbereid. Eerste Kerstdag hadden we afgesproken met Karin, Marcel en Fenna en met z'n allen zouden we de dag doorbrengen in de Efteling en 's avonds zouden we met z'n allen lekker bij ons thuis eten. Om 10.30 uur stonden ze voor de deur en na eerst de nodige spullen in de koelkast te hebben gezet en de logeerspullen een plekje te hebben gegeven zijn we op ons gemak naar de Efteling gereden. Het was drukker dan verwacht, gezien de weersvoorspellingen, maar zeker niet te druk.
Gezien het feit dat de regen nog uitbleef besloten we eerst diverse attracties langs te gaan, want schaatsen en het andere Kinder IJspaleis waren de ideale uitwijkmogelijkheden zodra het met bakken uit de hemel zou komen. Op verzoek van Fenna zijn we begonnen in de Droomvlucht. Meiden natuurlijk samen in een karretje, dan de mannen met hun adoptiezoon en daarna Karin en ik die alles met een big smile van een afstandje konden bekijken. Vervolgens is Karin met Fenna en MaJin in Villa Volta gegaan en terwijl wij stonden te wachten hebben we 3 Unox mutsen gescoord (bij aanschaf van 3 broodjes Unox rookworst, de perfecte Kerstlunch) en heeft Jibin zijn ogen uitgekeken bij de stoomtrein die net het station kwam binnen gereden. Na zo'n 20 minuten kwamen de dames terug en MaJin was helemaal enthousiast. Hoogste tijd voor een kop koffie of iets anders te drinken en terwijl wij hier alle tijd voor namen zijn Fenna en MaJin met z'n tweeen Laafland in gegaan. Jibin heeft zich in de tussentijd prima vermaakt met het speeltje van zijn grote vriend Marcel. Marcel had op zijn telefoon een Lego spel waarbij met kleine handelingen autootjes gebouwd konden worden en die kon je dan laten rijden. Jibin had dit snel door en vond het helemaal fantastisch.
Nadat de meiden weer terug waren zijn we doorgelopen naar de Vogelrok en het Carnavalfestival. Eerst was de Vogelrok aan de beurt en voor Fenna was dit de eerste keer, dus eerst met papa en mama erin, maar daarna zijn de vriendinnen samen nog een paar keer gegaan. Daarna met z'n allen in het Carnavalfestival en vervolgens wilden de meiden nog in de kookpotten. Terwijl zij daar stonden te wachten, begon het te regen. Marcel is even bij de meiden gebleven en wij zijn naar de schaatsbaan gelopen. Het kostte wat moeite om een tafeltje te vinden, maar uiteindelijk konden we zitten en konden de kids gaan schaatsen. Jibin voor het eerst op zijn botjes en dat viel nog niet meer. Hij lag meer op het ijs dan dat hij er op stond, maar hij vond het wel heel leuk.
Na hier een hele tijd te hebben vertoeft, hebben we de kids toch maar eens van het ijs gehaald (waren ze het niet mee eens) om verder het park in te gaan. De bedoeling was om richting de oude auto's te lopen, in de hoop dat ons mannetje onderweg in slaap zou vallen. Voordat we bij de auto's waren aanbeland hebben we nog even een tussenstop bij de Vogelrok moeten maken, want de meiden konden hier maar geen genoeg van krijgen. Na de auto's zijn we gaan schuilen in het Kinder IJspaleis, want het kwam inmiddels weer met bakken uit de hemel. De kids hebben hier lekker op de springkussens gespeeld terwijl de mannen met z'n tweeen naar Joris en de Draak zijn gelopen. Toen de meiden hier lucht van kregen wilden zij ook graag in die achtbaan en toen de papa's terug waren zijn we met z'n allen opnieuw die kant op gelopen. Voor zowel Fenna als MaJin zou dit de eerste keer zijn, maar beide leken ze nergens meer bang voor te zijn. En ja hoor, ook hier kwamen ze dolenthousiast naar buiten. Vanaf nu is dit de meest favoriete achtbaan van de meiden. Inmiddels was het bijna 18.00 uur en vond ik het wel een mooie tijd om naar huis te gaan. De meiden wilden echter nog in de Bobbaan en Marcel is dan ook nog even met de meiden gebleven, terwijl wij alvast naar huis zijn gegaan om aan het eten te beginnen. Eenmaal thuis hebben we voor ons mannetje gelijk de soep warm gemaakt, zodat hij alvast wat kon eten. Tenslotte was het al 18.30 uur en had hij flink trek gekregen. Toen Marcel en de meiden iets na zevenen thuiskwamen was het eerst gerechtje inmiddels klaar en konden we gelijk aan tafel. Zoals jullie wel zullen begrijpen liet onze Kerstoutfit wel een beetje te wensen over, maar wat wil je na een dagje Efteling. Wel hebben we in ieder geval heerlijk gegeten. Tussen de gerechten door hebben we ons mannetje in bed gelegd en uiteindelijk zaten we om 23.00 uur aan ons toetje. Vervolgens zijn de meiden naar boven gegaan en hebben wij nog gezellig een tijdje zitten kletsen. Om 00.30 uur zijn ook wij gaan slapen, want we waren allemaal best moe na een hele dag slenteren. Tweede Kerstdag, was het iets minder vroeg dag en opnieuw hebben we ons mannetje nog een tijdje in bed weten te vermaken. Om 9.00 uur was iedereen wel wakker en zijn we naar beneden gegaan. We hebben heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel uitgebreid zitten ontbijten en uiteindelijk hebben we om 12.00 uur afscheid genomen van Karin, Marcel en Fenna. De rest van de middag hebben we het lekker rustig aan gedaan, want rond 16.00 uur werden we bij mijn zus verwacht, waar ook mijn ouders zouden zijn. Jibin heeft nog bijna 2 uur geslapen en dat gaf wel wat ruimte voor de avond. We werden ontvangen met een heerlijk stuk cake, gebakken door Pjotr. Na een poosje kregen we een heerlijke amuselepel met carpaccio en vervolgens hebben we een heerlijk kopje pompoensoep genuttigd.
Het derde gerecht was een garnalencocktail en als vierde kregen we een culinaire hoogstandje gemaakt door kok Jurre.
En terwijl Jurre druk bezig was in de keuken, hielden de andere 3 zich bezig met andere serieuze zaken.
Het gerecht is daarna vakkundig genuttigd door een ieder en als je zou zeggen dat Jibin Italiaans bloed in zich zou hebben, zou ik dit direct geloven. Met gemak draaide hij de spaghetti om zijn vork en stak het in zijn mond. Hij heeft heerlijk zitten smullen.
Vervolgens hebben we nog zitten genieten van het hoofdgerecht met Hertenbiefstuk en wintergroenten en als slot van een toetje met zelfgemaakt ijs. Meer dan voldaan zijn we om 21.30 uur naar huis gegaan en opnieuw hebben de kids het fantastisch gedaan. We kunnen terugkijken op 2 fantastische dagen. Wat heeft ons mannetje het toch goed gedaan. Helemaal uit zijn ritme gehaald, maar toch zo flexibel en gezellig.

3 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk om te lezen en wat maakt jullie manneke al veel leuke dingen mee in zo'n korte tijd. Super, zo te zien gaat het al best erg goed. Leuk ook dat filmpje wat je eerder plaatste. Is al de hele familie rond geweest....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. elizabeth@de-veld.nl28 december 2012 om 18:05

    Leuke gezellig kerst geweest zo te lezen, en wat een leuke foto's weer.

    gr. Elizabeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo te lezen een eerste fantastische kerst met jullie vieren. Heerlijk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen