Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 4 november 2013

November, de maand waarin ......

En dan is het alweer november. De maand waarin we ondanks alle ophef, gewoon Sinterklaas en zijn zwarte pieten zullen verwelkomen en waarin we de voorbereidingen gaan treffen voor pakjesavond. Wat kijken we hier weer naar uit.

Maar zover is het nog niet, dus even terug naar afgelopen week. MaJin heeft er een hele creatieve week opzitten. Dit begon dinsdag met tekenles, waarbij we deze keer mochten experimenteren met houtskool. Woensdag was MaJin uitgenodigd voor weer eens een gezellige vriendinnenclub-middag. Sinds groep 3 heeft ze 3 hele goede vriendinnen en samen hebben ze een vriendinnenclub opgericht. Eens in de zoveel tijd wordt er bij een van de meiden een gezellige middag georganiseerd en deze keer hadden ze een knutselmiddag bij Jalissa. Na het pannenkoeken eten hebben ze hele leuke vogelhuisjes geschilderd en ook hebben ze een leuk schilderijtje gemaakt. Er valt op zo'n middag geen onvertogen woord en dat komt waarschijnlijk doordat de meiden elkaar door en door kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Echt super gezellig.
Op school heeft ze nog een ontzettend lief egeltje geknutseld en toen was de inspiratie wel zo'n beetje op.

Jibin is vorige week naast de dinsdagmiddag ook donderdagmiddag naar school gegaan, dus langzaam pakt hij het wel weer op. Ook vandaag is hij de hele dag naar school geweest en de juffrouw gaf aan dat ze het idee had dat hij wel wat rustiger was geworden. Het stapje terug lijkt hem goed te hebben gedaan. We blijven hem goed in de gaten houden en indien nodig grijpen we gewoon weer in.
Thuis of sowieso als we bij elkaar zijn is hij erg op ons gericht en de knuffels, kusjes en lieve woordjes vliegen ons dan ook om de oren. Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk.
Afgelopen vrijdag mocht hij samen met zijn grote zus bij opa en oma logeren, maar ondanks dat hij het daar altijd reuze naar zijn zin heeft, wilde hij toch liever met papa en mama naar huis. Gelukkig hadden wij verder geen plannen, dus ons mannetje is lekker weer mee naar huis gegaan, terwijl MaJin gezellig bij opa en oma is gebleven. Lekker weer eens als vanouds.

Ikzelf heb afgelopen week 4 dagen gewerkt. Het is natuurlijk fijn dat het druk is op mijn werk, maar het is niet de bedoeling dat dit wekelijks gaat terugkeren. Officieel werk ik 2 dagen in de week, maar afgelopen maanden heb ik vaker 3 dan 2 dagen gewerkt en dat vind ik eigenlijk ook meer dan genoeg. Toch hadden we nog tijd om naar een andere auto te gaan kijken, die we inmiddels ook hebben gekocht. Volgende week maandag kunnen we hem ophalen. De reden dat we naar een andere auto zijn gaan kijken heeft te maken met het feit dat Igor er serieus over nadenkt om voor zichzelf te beginnen. Hij heeft thuis en op de camping al menig klus geklaard en dat met ontzettend veel plezier en naar alle tevredenheid. Schilderwerk, renovatiewerk van o.a. de caravan, een prachtige veranda en daarnaast nog allerlei timmer- en onderhoudswerkzaamheden, hij draait er zijn hand niet voor om. Daarnaast is hij ook thuis in loodgietwerk en elektra, dus alle ingrediënten voor een nieuwe succesvolle carrière (hopen wij).

Gisteren zijn de kids en ik samen met mijn moeder, zus en neven Pjotr en Jurre naar de Efteling geweest. Mijn moeder had nog kortingskaartjes van de AH en die moesten voor 17 november worden opgemaakt. De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar we hebben het er toch maar op gewaagd en gelukkig viel het alles bij elkaar toch nog mee. Het leeftijdsverschil tussen de kids is natuurlijk behoorlijk groot, maar ondanks dat hebben we ons samen maar ook apart prima vermaakt. Ons meisje vond het wel wat lastig dat de aandacht van haar neven nu vooral uitging naar hun kleine neefje, terwijl zij voorheen toch hun favoriete nichtje was, maar gelukkig maakten de ritjes in de achtbaan samen met de jongens dit weer deels goed. Om 18.00 uur liepen we richting de uitgang om vervolgens de dag af te sluiten bij de Mac maar "helaas" gooide de aquanura watershow roet in het eten. Op de borden stond dat er alleen een show om 19.15 uur zou zijn en samen hadden we besloten dat dit te laat zou worden voor Jibin, want dan zouden we op z'n vroegst pas om 20.00 uur eten. Nu bleek dus dat ze de show ruim een uur hadden vervroegd en dan is het toch lastig om aan dit spektakel voorbij te gaan. We hebben met open mond staan kijken naar de show van licht, water en vuur op muziek van de Efteling. Het gevolg was wel dat we pas om 19.30 uur aan de frietjes zaten (ook mede door de zeeeeeeeeeeeeeeeer trage medewerkers van de Mac) en dus veel te laat thuis waren. Eenmaal thuis hebben zowel MaJin als Jibin gelijk hun pyjama aangetrokken en zijn ze lekker naar bed gegaan. Beiden waren volledig uitgeteld. Wie weet dat we volgend weekend nog een keer gaan, want na het weekend verlopen onze abonnementen en nieuwe liggen tot groot ongenoegen van MaJin niet in de planning.



1 opmerking:

  1. Wat een goed idee als Igor een klusbedrijfje begint! Adriaan is hiermee een jaar geleden gestart en het gaat goed! Mocht je van gedachten willen wisselen - mail gerust!

    BeantwoordenVerwijderen