Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 27 oktober 2014

Het was een heerlijke vakantie

Vorige week zaterdag vertrokken we weer met een bomvolle auto richting de camping. Voorlopig weer voor het laatst genieten van ons tweede huisje en wat hadden we er zin in. Het weer zat mee en bij aankomst bleek het in de speelkamer zelfs 40 graden te zijn, dus snel de ramen en deuren opengegooid. MaJin is gelijk naar Lisa gelopen en Jibin bleef liever bij ons. Snel hebben we de spullen een plekje gegeven en hebben we de bedden opgemaakt en daarna zijn we lekker op de veranda gaan zitten met een kopje koffie. Jibin heeft heerlijk zitten puzzelen en tevens is hij helemaal in de ban van schrijven, dus hadden wij een boekje meegenomen waar hij zich heerlijk in uit kon leven.



De hele middag hebben de kids zich prima vermaakt en ook 's avonds met een dvd-tje in bed, was het feest.

De daarop volgende twee dagen heeft Jibin weer gezellig met Jordi gespeeld en MaJin en Lisa waren ook onafscheidelijk. Tevens hebben ze lekker gezwommen en ja ..... ook de tablets kwamen zo af en toe tevoorschijn.
Dinsdag was het weer een stuk minder en dus besloten we een binnen activiteit te gaan doen. In eerste instantie wilden we naar de bios, maar daar kwamen we niet uit wat betreft films, dus besloten we om te gaan bowlen. Blijkbaar waren wij niet de enige met dat idee en uiteindelijk hadden wij om 15.00 uur de laatste beschikbare baan. Nadat we onze schoenen hadden gewisseld en het scorebord hadden geactiveerd, hebben we een uur lang fanatiek staan bowlen. We hebben twee ronden kunnen spelen en papa was de winnaar van de eerste ronde, maar MaJin klopte hem in de tweede. En dat terwijl ze het hele uur ook nog eens haar broertje heeft geholpen met "gooien".



Om 16.00 uur moesten we de baan helaas weer verlaten. Wat ons betreft had het best nog een half uurtje langer mogen duren. We hebben nog even wat gedronken en zijn toen weer terug naar de camping gereden, ondanks dat we hadden voorgesteld om in de stad ergens wat te eten.

Woensdag was ook weer zo'n wisselvallige dag en toen heeft het zwembad weer prima dienst gedaan. Donderdag stond voor ons in het teken van inpakken en schoonmaken, want de komende 4 a 5 maanden zullen wij er niet meer slapen, dus tijd om de caravan winterklaar te maken. Van de ene kant heel jammer dat we er voorlopig niet meer komen, maar van de andere kant is het in april dan des te leuker als we dan eindelijk weer kunnen gaan.

Vrijdag moest ik weer werken en stond er voor Jibin een tandartsbezoekje op de agenda. Ik geloof dat ik zenuwachtiger was dan ons mannetje, maar die wist op dat moment ook nog niet wat hem te wachten stond. Wonder boven wonder heeft hij het super gedaan en heeft hij amper een kick gelaten. De eerste 2 kiesjes zijn gevuld. Aankomende woensdag volgen de volgende 2 en misschien dat er daarna nog een gevuld moet worden, maar wie weet kan dat nog even wachten. Tenslotte is de eerste wiebeltand een feit. Ik moet zeggen dat erg moet wennen aan het idee dat ons mannetje een wiebeltand heeft, want ik ben daar nog helemaal niet aan toe. Mijn kleine mannetje.

Zaterdag kregen we bezoek van onze Chengdu-reisgenoten. Hier hebben we toch wel heel regelmatig contact mee en elke keer weer is het reuze gezellig. De meiden kunnen het erg goed met elkaar vinden en de mannetjes vermaken zich ook prima samen. Als dan ook de papa's en mama's een klik hebben, dan worden er allerlei leuke plannen gemaakt. 's Middag ontstonden de eerste spontane ideeen en 's avonds na het eten hebben we wat zitten googlen en kreeg het wat meer vorm. Het enige wat ik er nu over kwijt wil is, dat we heel erg uitkijken naar de meivakantie.

Zondag zijn we eerst naar de camping gereden om de laatste spullen in de auto te laden die afgelopen donderdag niet meer in de auto pasten. Jibin voelde zich niet zo lekker en ik besloot bij de slagboom uit te stappen om verder naar de caravan te lopen en MaJin besloot gezellig met ons mee te gaan. Na een paar keer diep ademhalen in de frisse lucht zakte de misselijkheid al snel en uiteindelijk hebben we een heerlijke wandeling gemaakt van zo'n drie kwartier. Naast het wandelen en rennen zijn er ook diverse speeltuintjes aangedaan en we hebben wet z'n drieen ontzettend genoten. Als het aan Jibin had gelegen waren we ook weer teruggelopen, maar hiervoor was geen tijd, want er stond nog meer op de planning.  's Middags zijn we naar de verjaardag van mijn oma geweest. Zij werd alweer 99 jaar en ondanks dat de gebreken nu wel komen, zou ik hier toch echt voor tekenen. Groots werd het niet gevierd, want dat is veel te vermoeiend voor haar, maar natuurlijk kwam iedereen van de familie even langs om haar te feliciteren en dan is het toch al snel gezellig. Natuurlijk mag een foto van oma met de achterkleinkinderen op zo'n dag niet  ontbreken, want tenslotte blijft het een bijzondere gebeurtenis.





Tegen vijven zijn we langzaam allemaal gegaan, want we merkten dat oma ontzettend moe was. Tenslotte had ze ook haar middagdutje gemist. Binnenkort gaan we wel weer een keer langs op de koffie.

En dan vandaag, maandag, hadden de kinderen een studiedag. Deze is goed benut, want vanmorgen hebben we ze de vloer laten poetsen en vanmiddag heeft MaJin een heerlijke appeltaart gebakken. Al met al kunnen we terugkijken op een topvakantie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten