Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 12 mei 2015

7 mei


07-08 Op donderdag stond een dagje Parijs op de agenda. Om 9.30 uur vertrokken we naar DisneyLand, waar we de auto hebben geparkeerd. Vervolgens zijn we daar naar het treinstation gelopen, waar de mannen in de rij zijn gaan staan voor de kaartjes en waar ik alvast de route heb uitgevogeld. Het station scheelde niet veel van de Disney parken, want ook hier hebben de mannen bijna een uur in de rij moeten staan voor de kaartjes. Toen eenmaal de kaartjes bemachtigd waren konden we naar het perron, waar gelukkig de trein al stond te wachten. Voor Jibin was dit de eerste keer in een trein en hij vond het helemaal geweldig.
 
Na bijna een uur kwamen we aan op het station Charles du Gaule. Daar zijn we met de metro naar de halte bij de Arc de Triomphe gereden. Eenmaal boven de grond stonden we gelijk bij de Arc en wat is dat toch een indrukwekkend en prachtig bouwwerk. Majin wilde er graag bovenop, maar omdat de Eifeltoren ook nog op het lijstje stond hebben we dit achterwegen gelaten.

 
Heel lang zijn we hier niet gebleven, want we werden min of meer weggekeken omdat er filmopnames gemaakt zouden gaan worden. Opnieuw zijn we onder de grond gedoken en hebben de metro richting de Eifeltoren genomen. Niet helemaal tot aan de Eifeltoren, want we wilden ook nog een stukje lopen. Het weer zat mee en het was gezellig druk in het park voor het immense bouwwerk.

 
Eenmaal onder de Eifeltoren werd er overlegd wie naar boven wilden en op welke wijze en het werd de lift, niveau top. Voor mij het moment om af te haken, want dat ga ik niet trekken. Met z’n zevenen zijn ze dus in de rij gaan staan om kaartjes te kopen en bleef ik met twee buggy’s op het plein achter. Helaas waren er geen terrasjes, dus ben ik maar tegen een hek gaan zitten. Het wachten duurde lang en pas na twee uur kwamen ze eindelijk beneden, maar ze waren wel met z’n allen op de top geweest. Super stoer van de kids. Majin heeft voor mij hele mooie foto’s gemaakt, zodat ik toch ook nog een beetje van het uitzicht kon genieten.






 
Eenmaal weer compleet zijn we naar de Seine gelopen en hebben daar op een terras wat gedronken. Door alle drukte overal was het al later dan we hadden gehoopt. Eigenlijk waren we nog graag naar de Sacre Coeur gegaan, maar dit was weer aan de andere kant van Parijs en dit zou gelijk betekenen dat het toch weer laat zou worden en dat was eigenlijk niet de bedoeling, na het latertje van de avond ervoor. We hebben dan ook met z’n allen besloten om op ons gemak terug te gaan naar de metro om vervolgens aan de terugreis te beginnen. Om 19.00 uur waren we terug op het DisneyPark en omdat het inmiddels te laat was om zelf in de caravan een maaltijd te bereiden ( hadden we ook nog boodschappen moeten doen) hebben we een snelle hap gepakt in de Village. Al met al waren we toch pas rond half negen terug in onze blokhut, waar we de jongens na nog even wat te hebben gedronken snel in bed hebben gelegd. De meiden zaten een film te kijken en nadat deze was afgelopen zijn ook zij lekker gaan slapen. Morgen de laatste dag.

1 opmerking:

  1. wat een mooi verslag marlou en wat hebben jullie weer genoten
    van een weekendje Parijs? geweldig. gr tante margriet.

    BeantwoordenVerwijderen