Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 25 mei 2015

Uitgebreid blog


De woensdag na de meivakantie stond er voor Majin een hele leerzame excursie op het programma. Bij de geschiedenislessen hadden ze het de afgelopen maanden over de tweede Wereld oorlog gehad en als afsluiting gingen ze naar kamp Vught. Igor had zich opgegeven om te rijden, want hij wilde daar ook graag een keer naar toe. Tegen tienen waren ze op de plaats van bestemming. Ze mochten een kijkje nemen in een deel van de slaapzalen, de eetkamer en de wasgelegenheid. Daarnaast hebben ze een soort van crematorium gezien en een begraafplaats.  Het grootste deel van de gebouwen was opnieuw opgebouwd, omdat de oorspronkelijke gebouwen waren gebombardeerd. Het kamp was ook in het miniatuur opgebouwd, zodat ze toch een goed beeld kregen hoe het er vroeger uit heeft gezien. Ze waren in ieder geval behoorlijk onder de indruk en tot slot mochten ze ook allemaal nog een schriftelijke boodschap achterlaten. Ik ben blij dat onze school vaker leerzame excursies buiten school doet. Ze steken hier zoveel van op.




 
Afgelopen 2 weekenden zijn we lekker naar de camping geweest. Vorige week was het er behoorlijk druk i.v.m. het lange Hemelvaart weekend , dus voor de kids voldoende vertier. In eerste instantie wilden we woensdagavond al gaan, maar door een etentje van mijn werk werd dit donderdag laat in de ochtend. Majin zocht gelijk Lisa op en Jibin bleef nog even lekker bij ons. Toen eenmaal alles weer een plaatsje had gekregen zijn wij ook naar de buurtjes gelopen en hebben we daar het begin van hun nieuwe serre bewonderd. Jibin ontdekte op dat moment de 2 jongens van hun overburen en na een kleine aarzeling is hij daar gezellig gaan spelen. Beide kids hebben we die dag amper meer gezien en hierdoor hebben wij uitgebreid bij kunnen kletsen met Wil en Lies. Ook de eerste wandelingen zijn toen weer gemaakt.
Vrijdag zoals gebruikelijk eerst langzaam opstarten en vervolgens deuren open en lekker naar buiten. Jibin zocht gelijk weer zijn vriendjes van gisteren op en Majin haar vriendinnen Lisa en Fleur. Wij hebben ons bezig gehouden met het op orde brengen van ons tuintje en het klaarmaken van het “restaurant” in de speelkamer. We zouden namelijk zaterdag eters krijgen en de planning was om de bbq aan te steken en dat terwijl de weersvoorspellingen niet al te best waren. De hele dag zijn we allemaal lekker bezig geweest en als verrassing voor de kinderen gingen we om 17.00 uur naar de Toekomst om frietjes te eten. Ook hier hebben de kids zich goed vermaakt in de klimtoestellen. Tot slot zijn we nog naar Hilvarenbeek gereden om bij de Italiaan een ijsje te eten. Voor Jibin blauw smurfenijs en Majin hield het bij simpel vanille. Uiteindelijk waren we rond 20.00 uur weer bij de caravan en s ons mannetje lekker naar bed gegaan. Majin is nog een tijdje buiten gebleven en lag er wat later in.
 
Zaterdag zijn we met z’n allen richting het zwembad gereden, want Jibin moest gewoon naar zwemles. Terwijl Jibin aan het zwemmen was zijn wij boodschappen gaan doen voor de bbq die avond. Tegen half een waren we weer terug en hebben we wat gegeten. Daarna zijn de kinderen gaan spelen en ben ik met de voorbereidingen begonnen. Om 16.00 uur arriveerde de visite en hebben we eerst wat gedronken. Een uur later hebben we de bbq aangestoken en heb ik de tafel in de speelkamer gedekt. De kids hadden inmiddels een pizza voor hun neus, dus hun ergste honger was gestild. Om 18.00 uur konden wij aan tafel en doordat het kacheltje had aangestaan was het daar prima vertoeven. Zelfs de dikke vesten konden uit. We hebben heerlijk zitten eten terwijl Majin weer naar Lisa was gegaan en Jibin op zijn bed een filmpje lag te kijken. Het was een geslaagde avond, maar volgende keer doen we het als het wat beter weer is en we gewoon buiten kunnen zitten.

Zondag stond in het teken van zwemmen en alles weer opruimen. Heerlijk zo’n korte vakantie.
Vervolgens stond er weer eens een 5-daagse schoolweek op het programma. Dit was weer even wennen na de 2 weken meivakantie en de korte week daarna, maar Jibin had er zin in. ’s Maandags wilde hij afspreken met Evy. Een meisje uit zijn klas, waar hij een beetje verliefd op is.
 
Dinsdags kon hij niet afspreken, want toen kwam oma hem uit school halen. Woensdag was de grote rekendag en mocht hij ’s middag naar het kinderfeestje van Valentino en of dat nog niet genoeg was heeft hij donderdag en vrijdag ook nog eens met Joeri afgesproken. Het was dus een goed gevulde week.
Afgelopen woensdag, de grote rekendag, heb ik trouwens geholpen in de klas bij Majin, omdat ze daar nog hulpouders te kort kwamen. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar dinsdag kreeg ik een heel draaiboek mee, dus ik kon me enigszins voorbereiden. Het thema was meetkunde uit de kunst. Gelukkig bestond de ochtend niet echt uit rekenen, maar was het meer tekenen in 3D en perspectief. Hoewel Majin grote moeite heeft met cijfertjes ging dit haar heel goed af. Ik heb haar achteraf dan ook overladen met complimenten, want ze was vandaag echt de beste van het groepje. Ze straalde dan ook stiekem van trots.
Zaterdag zijn we na de zwemles weer naar camping gereden. Deze keer was het een stuk rustiger en ook de vriendjes en vriendinnen van de kids waren er niet.  De kinderen hebben samen in de speelkamer zitten spelen en ook de trampoline is weer ingesprongen. ’s Avonds hebben we de bakplaat in de speelkamer gezet en hebben we daar lekker gegeten. Na het  eten zijn we met z’n vieren nog even naar de speeltuin gewandeld en daarna lekker terug en in bed een filmpje kijken.
Zondag was het een heerlijke dag. We zijn lekker veel buiten geweest. Om beurten met elkaar tennissen, trampoline springen en met water spelen. Om 14.00 uur kregen we bezoek van San, Ingrid, Rosalie en Youri. Terwijl wij gelijk aan de borrel gingen vermaakten de kids zich met de waterpistolen en bekers met water. Wat later op de middag zijn we met z’n allen naar het strandje gegaan en ook daar heeft een ieder zich prima vermaakt. De kinderen hebben zelfs allemaal gezwommen en dat terwijl het water toch echt niet warm was.




Eenmaal weer terug bij de caravan hebben we frietjes gebakken. In de tussentijd hebben Youri en Jibin samen met de auto’s gespeeld. De jongens hebben de hele dag heel leuk met elkaar gespeeld. Elke keer gaat dat steeds beter. Voorheen was het voornamelijk naast elkaar spelen, maar nu hebben ze echt met elkaar gespeeld en wel de hele middag en avond. Tijdens het eten hebben wij het over onze plannen van volgende zomer gehad. Hoe gaan we de reis indelen en hoelang denken we er voor uit te moeten trekken. Naar verwachting in ieder geval minimaal 3 weken en dan zullen we waarschijnlijk toch al wat wensen moeten schrappen. Vier provincies, Beijing, Shanghai, Hongkong en eigenlijk ook nog het Terra Cotta leger in weer een andere provincie. Dit gaan we niet eens redden in  4 weken. Binnenkort toch echt eens om de tafel gaan zitten en concrete plannen maken. Tegen half negen is onze visite weer op de fiets gestapt en Majin is mee gefietst. De meiden hadden namelijk besloten dat ze bij elkaar wilden logeren en aangezien Rosalie hiervoor geen spullen bij zich had, is Majin met hun meegegaan. Jibin is gewoon lekker in zijn eigen bedje gestapt en sliep binnen no time.

Vanmorgen was het best stil zonder ons meisje en Jibin vond het maar niets zonder zijn zus. Met z’n drietjes zijn we rustig opgestart en daarna heb ik met hem getennist, Jibin heeft in zijn Doeboek van Peppa big “gewerkt”  terwijl wij wat andere klusjes deden en we hebben met de bellenblaas gespeeld. Na ’s middags een broodje te hebben gegeten is Jibin samen met papa gaan zwemmen en heb ik onze spullen weer bij elkaar gezocht en de boel weer aan kant gebracht. Rond 16.00 uur zijn we Majin gaan ophalen bij San en Ingrid en na een kopje koffie zijn we naar huis gegaan. Komende weken zullen we niet naar ons tweede huisje kunnen. Dit laat de agenda niet toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten