Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 8 maart 2012

Natuurmuseum en een dagje shoppen

Gisteren, woensdag, stond er een uitje met school op de agenda. Ik had mij hiervoor ook opgegeven en om 9.00 uur precies zaten we met z'n allen in de bus. De rit ging naar het Natuurmuseum, waar MaJin haar kinderfeestje had gegeven, dus voor ons bekent terrein. Voor het eerste gedeelte van de ochtend werden we in kleine groepjes met ieder 3 kinderen ingedeeld. Ieder groepje kreeg een pasje en met dit pasje hadden we toegang tot een computer. Eenmaal ingelogd op de computer, konden de kinderen kiezen uit 2 onderwerpen. Met het gekozen onderwerp ging men dan aan de slag. Men moest vragen beantwoorden, er moesten proefjes worden gedaan en ook kon men met het pasje toegang krijgen tot lades in het museum, waar voorwerpen lagen die te maken hadden met het onderwerp.
Het was allemaal erg interessant en leerzaam en vooral ook heel erg leuk. Na dit deel van de ochtend was het tijd voor een korte pauze.
Het tweede deel van de ochtend werd gevuld met een speurtocht (altijd een schot in de roos). Hiervoor werden de groepjes aangepast naar 4 kids. We hadden slechts een uur om het hele museum door te speuren en met kids die alles leuk en interessant vinden is dat natuurlijk veel te kort. Ik heb ze dan ook een beetje de vrije teugel gegeven en heb zelf het grootste gedeelte van de speurtocht opgelost.
Uiteindelijk zaten we keurig om 12.00 uur weer in de bus en waren we ruim op tijd weer terug op school.

's Middags heb ik MaJin om 14.00 uur bij Laura afgezet, want daar vond de eerste meiden-clubmiddag plaats. Vriendin Jalissa was er al, maar helaas was vriendin Maud verhinderd. Met z'n drieen hebben ze geknutseld, gedanst en cakejes gebakken. Volgens de mama van Laura was het een zeer geslaagde middag en hebben de meiden zich ontzettend goed vermaakt en is het alleen maar heel gezellig geweest. De volgende clubmiddag ligt dan ook alweer vast en die is bij ons. Binnenkort maar even met MaJin overleggen wat ze wil gaan doen. Ikzelf dacht aan vriendschapskettingen maken en zelf pizza maken (mogen ze ook gelijk blijven eten), maar misschien heeft onze dame wel hele andere plannen.

Vandaag zijn MaJin en ik samen met oma naar de stad geweest. MaJin was namelijk vrij i.v.m. een studiedag op school. We hebben goed ingeslagen en we kwamen dan ook met tassen vol terug. Ik heb mijzelf getrakteerd op een nieuwe tas en snuisterijen voor de caravan en ook ons meisje is flink verwend. Nu maar hopen dat de verzekering een beetje over de brug wil komen, want daar hebben wij nog niets van gehoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten