Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 12 februari 2013

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag begon voor mij als werkdag en voor MaJin als een hele leuke schooldag. Vandaag vierden ze op school met z'n allen carnaval en daar had ons meisje ontzettend veel zin in. Als meisjes piraat toog ze naar school en Jibin vergezelde zijn zus natuurlijk als stoere jongens piraat.
Voor de middag hebben ze allerlei spelletjes gedaan en 's middags gingen ze in optocht richting de feestzaal en natuurlijk was ook nu haar grote bewonderaar van de partij.
Om 15.30 uur zouden opa en oma MaJin van school halen en Igor zou met Jibin om 15.30 uur op mijn werk zijn. Doordat ik woensdag extra gewerkt had, kon ik het mijzelf veroorloven om nu eerder te vertrekken. Gescheiden zijn we richting Eerbeek gereden, maar redelijk kort na elkaar kwamen we aan. We hadden weinig oponthoud gehad, dus om 17.15 uur stonden we voor het huisje. Eerst ons hele hebben en houwen uit de auto geladen (en dat was niet mis) en vervolgens een kamerindeling gemaakt. Doordat Jibin nogal luidruchtig slaapt en wij niet wilden dat MaJin een paar keer per nacht wakker zou worden, besloten we dat Igor bij Jibin zou slapen en ik bij MaJin. Jongens bij de jongens en meisjes bij de meisjes. Toen onze (t)huisraad een plekje had gekregen, zijn mijn moeder en ik nog even naar de parkwinkel gelopen en is Igor aan het eten begonnen. We hebben lekker pasta gegeten en daarna gezellig met z'n allen op de bank voor The VoiceKids. Jibin een klein stukje (die had de hele rit in de auto geslapen, dus die kon wel wat langer door) en MaJin de hele show.
Te laat gingen de kids natuurlijk naar bed, maar dat mag best een keer als je lekker vakantie hebt. Zaterdagochtend was het voor ons allemaal alweer vroeg dag, want Jibin liet om 6.30 uur al van zich horen. Op zo'n moment merk je heel goed hoe gehorig die huisjes zijn. Gelukkig heeft Igor hem nog even met een dvd van Mickey Mouse in bed kunnen houden, maar om 7.30 uur waren we allemaal uit de veren. Dan maar eerst uitgebreid ontbijten en vervolgens om beurten douchen terwijl de MaJin en Jibin zich vermaken met de ds en de tablet. Iets na elven zijn we naar het overdekte speelbos gelopen en daar hebben MaJin en Jibin zich kostelijk vermaakt en wij ook. MaJin nam haar broertje op sleeptouw en Jibin week niet van haar zijde. Wat was het heerlijk om die twee zo samen bezig te zien. Ze genoten er beide zichtbaar van.
Met moeite kregen we ze om 13.00 uur mee naar het huisje om even wat te eten. Na een heerlijke kom soep hebben we Jibin in bed gelegd in de hoop dat hij even zou slapen. Hij had zich tenslotte flink uitgesloofd in het speelbos en met een korte nacht achter de rug, zagen we de bui al hangen. Gelukkig werkte het en binnen no-time was hij vertrokken. Oma en ik hadden toen wel zin in een wandeling, maar daar voelde MaJin maar weinig voor en ook opa en Igor bleven liever binnen. Na eerst een rondje over het park te hebben gelopen, besloten we toch een bospad op te gaan in de hoop dat deze weer ergens op het park uit zou komen. Na een tijdje lopen, merkten we dat er eigenlijk nergens een bepaalde route werd aangegeven en we liepen maar verder en verder. Gelukkig zagen we voor ons nog een groepje mensen, welke we eerder op het park waren tegengekomen, dus we vertrouwden erop dat zij wisten wat ze deden. We zijn hen blijven volgen en uiteindelijk zagen we weer een herkenningspunt, dus we zaten weer op het goede pad. Na uiteindelijk een wandeling van ruim anderhalf uur waren we weer op de plaats van bestemming en Jibin nog steeds in dromenland. We besloten ons mannetje maar eens wakker te maken, want tenslotte wilde ons meisje nog gaan zwemmen. Pas na vieren zijn we naar het zwembad gegaan, waar we ons toch nog ruim een uur hebben vermaakt. Zelfs ik ben het water ingegaan en dat gebeurd niet snel. Het is niet zo dat ik zwemmen helemaal niet leuk vind, maar ik heb een hekel aan te koud water en dat vind ik al als het geen 36 graden is. De kinderen vonden het in ieder geval geweldig dat ik er ook in kwam en daar wordt je vanzelf al een beetje warmer van.
Om 17.30 uur zijn we maar eens gaan douchen en aankleden om vervolgens in de sneeuw terug naar ons huisje te lopen. Eenmaal daar aangekomen heeft MaJin ons goed meegeholpen met de voorbereidingen voor de gourmet. Op verzoek van MaJin hadden we de bakplaat meegenomen. We hebben heerlijk zitten tafelen en daarnaast was het ook nog eens erg gezellig. Ook nu mochten de kinderen wat langer opblijven en hebben we naar Sterren dansen op het ijs gekeken. Jibin weer een klein stukje en ons meisje wat langer, maar deze keer hield ze het niet tot het einde vol. Ook MaJin was uitgeblust na alle activiteiten van vandaag.

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie het heerlijk gehad!!! Echt genieten van die mooie glimlachen!

    Lieve groetjes Danielle Slofstra

    BeantwoordenVerwijderen