Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dinsdag 3 september 2013

Daar is het dan.

Hier dan het verslag van ons super gezellige lange weekend.

Afgelopen vrijdag ben ik om 13.00 uur gestopt met werken, zodat ik lekker op tijd thuis zou zijn. Bij thuiskomst was Igor samen met Jibin nog even de laatste boodschappen doen en heb ik de laatste spulletjes in de tassen gedaan. Om 15.30 uur stonden we met de wagen vol geladen bij school om MaJin op te pikken en vandaar uit zijn we rechtstreeks naar De Lommerbergen gereden. Gelukkig viel de drukte op de weg mee en om 17.00 uur waren we ingecheckt en konden we onze intrek nemen in ons tijdelijke huisje. Nadat we onze spulletjes een plekje hadden gegeven, hebben we lekker een snelle hap klaargemaakt, zodat er nog tijd over was om het park alvast een beetje te verkennen.
Slechts enkele tientallen meters van ons huisje verwijderd lag de kinderboerderij en dat hebben geweten. Elke ochtend om 7.00 uur kraaide de haan er vrolijk op los. Gelukkig hadden de kinderen er geen last van en was ik toch al wakker, maar irritant was het wel. Na de diertjes te hebben bekeken zijn we doorgelopen naar het speel/klim eiland. Hier hebben ze zich natuurlijk even mogen uitleven om vervolgens onze "tocht" voort te zetten naar de Plaza. Hier zijn we even een kijkje gaan nemen in het gamehouse en natuurlijk hebben we ook een spelletje gespeeld. Toen we vroegen of ze zin hadden om nog even wat te drinken in de Plaza, riepen ze beiden volmondig ...... NEE. Ze wilden liever terug naar het huisje om daar onder het genot van een drankje en chipje een filmpje te kijken. Aangezien ze beiden in de auto hadden geslapen hadden we wat speling, dus zo gezegd zo gedaan. Jibin is uiteindelijk halverwege de film naar bed gegaan en MaJin heeft hem helemaal af mogen kijken en is daarna gezellig bij haar broertje gaan liggen. Beide kids hebben heerlijk geslapen.

Zaterdag rond 8.00 uur was iedereen wakker en is Igor samen met MaJin verse broodjes gaan halen, terwijl ik ons mannetje lekker in bad heb gestopt. Na een uitgebreid ontbijt zijn we op ons gemak richting de Plaza gelopen, met een kleine tussenstop bij de kinderboerderij. Vervolgens zijn we naar het overdekte klimgebeuren gegaan, waar MaJin en Jibin in eerste instantie een van de weinige waren, maar na een klein halfuurtje druppelden er meerdere gezinnen binnen en werd het langzaam wat drukker in het klimrek. Tegen twaalven hadden de kids het wel zo'n beetje gezien en zijn we een speurtocht gaan lopen. Het weer was prima, dus het was lekker om even buiten bezig te zijn. Bijna op het einde van de tocht klaagde Jibin dat hij honger en dorst had en Igor is toen met hem alvast naar het huisje gelopen terwijl MaJin en ik de tocht af hebben gemaakt. Een klein half uur later waren ook wij weer terug en hebben we lekker noodles zitten eten. Na nog een tijdje te hebben relaxed zijn we om 15.00 uur op verzoek van de kids naar het zwembad gegaan. Jawel, ook moeders heeft zich in zwemkledij gehesen en heeft zich in het water begeven. Geen uren, want er moet tenslotte ook iemand foto's maken, maar ik ben wel degelijk nat geworden. De kinderen hebben werkelijk genoten, wat zijn het toch een stel waterratten. Na bijna 2 uur te hebben gezwommen, zijn we ons gaan aankleden, want tenslotte moesten er nog wat voorbereidingen worden getroffen voor de gourmet. Uiteindelijk hebben we heerlijk zitten eten, maar na het eten was het al snel bedtijd voor ons mannetje. Wat was hij moe van alle inspanningen van die dag. Ook MaJin heeft het niet heel laat gemaakt en opnieuw hebben ze een goede nacht gehad.

Zondag zijn we weer lekker rustig opgestart en de eerste activiteit van die dag was midgetgolfen. Voordat we begonnen hebben we duidelijk met MaJin afgesproken dat er niet gemopperd mocht worden en dat het gewoon een gezellig spelletje moest blijven en dit is gelukkig heel goed gelukt (of kwam dat doordat ze had gewonnen ????). Het was in ieder geval erg gezellig en ook Jibin heeft ervan genoten. Na deze inspanning zijn we even op het terras wat gaan drinken, terwijl de kids gelijk weer een speeltuin indoken. Lekker in het zonnetje hebben Igor en ik zitten genieten van een heerlijk drankje en onze twee kids.  Rond 13.00 uur zijn we teruggegaan om even wat te eten en te rusten, want om 16.00 uur hadden we een bowlingbaan besproken en daarvoor moesten we wel weer even opladen. Eenmaal op de baan zijn we met z'n vieren de competitie aangegaan en fanatiek hebben we staan gooien. Wat hadden we een lol. Na deze sportieve activiteit was het tijd om de buikjes te vullen en hiervoor zijn we naar het buffetrestaurant gegaan. Het was geen culinaire hoogstandje, maar we hebben prima gegeten en het was ook wel lekker om zelf niet in de keuken te hoeven te staan. Aangezien ons mannetje inmiddels bijna omviel van de slaap, zijn we gelijk na het eten terug gegaan naar het huisje en heb ik hem in bad gestopt en is ie gelijk naar bed gegaan. MaJin heeft nog een filmpje mogen kijken daarna is ook zij lekker gaan slapen.

Maandag zijn we op tijd opgestaan, want om 10.00 uur wilden wij uit het huisje zijn, want tenslotte stond er een bezoek aan Toverland op het programma. Toen we het parkeerterrein op kwamen rijden leek het een rustige dag te worden, maar niet veel later kwamen er nog diverse bussen aan, dus het werd toch gezellig druk. Eerst hebben we het binnen gedeelte ontdekt en pas later op de dag zijn we naar buiten gegaan. Het was jaren geleden dat we hier voor het laatst zijn geweest en in de afgelopen jaren is er buiten toch wel een hoop bijgekomen. We hebben vrijwel alle attracties gehad, waar de kinderen in mochten en ook van deze dag hebben we weer volop genoten. De boomstammen waren bij de kids favoriet, maar MaJin vond de achtbaan de Wervelwind ook wel helemaal geweldig en eerlijk is eerlijk deze was ook wel erg leuk, maar ook heftig., dus na 2 ritjes vrij kort op elkaar hield deze mama het voor gezien. Rond 16.30 uur hebben we wat gegeten en nadat dit goed was gezakt en we nog een laatste ritje in de rodelbaan hadden zijn we naar de auto gelopen en zijn we op huis aangegaan. Ook nu hebben ze bijna de hele rit geslapen en Jibin hebben we half slapend gelijk in zin bed kunnen leggen MaJin is onder de douche gedoken en lag er ook op tijd in. Tenslotte moesten ze vandaag weer gewoon naar school. Of eigenlijk MaJin, want ons mannetje hebben we nog een dagje thuis gehouden om weer even op adem te komen.

We kunnen in ieder geval terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Zeker voor herhaling vatbaar (over een tijdje).

1 opmerking:

  1. Wauw wat een fantastisch gezinsweekend!!!! Het genieten spat ervan af!! Daar kunnen jullie weer lang op teren! Heerlijk om te lezen!

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen