Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 30 september 2013

Lekker bezig

Wat hebben we afgelopen weekend gedaan? Er stonden geen afspraken in de agenda en dat betekende dat we zaterdagochtend weer rustig zijn opgestart. Na onze vaste zaterdaglunch moesten er boodschappen gedaan worden en dat gaf toch wel enige discussie. MaJin had er absoluut geen zin in, maar wij vonden dat ze deze keer toch mee moest en dat viel helemaal verkeerd bij onze pre puber. Wat een drama werd er van gemaakt, maar we hielden voet bij stuk en uiteindelijk na zeker een uur zijn we met z'n vieren toch boodschappen gaan doen. Naast het eten voor het weekend kochten we ook de ingrediĆ«nten voor lekkere cupcakes, die we die middag zouden gaan maken om het weer een beetje goed te maken. Dus eenmaal thuis werden de boodschappen uitgeruimd en zijn onze twee kanjers aan de (be)slag gegaan.



Ze hebben bijna alles met z'n tweeen gedaan en wat genoten ze ervan. MaJin was flink in de weer met de mixer en de eieren en Jibin hield de kom goed op zijn plek, zodat ie niet onder het mixen weg zou schuiven. Nadat het beslag klaar was aan hen de taak om het gebruikte materiaal ook weer schoon te maken en dit deden ze met veel plezier.



Vervolgens hebben ze het beslag over de vormpjes verdeeld en konden de cakejes de oven in en terwijl de cakejes aan garen waren, hebben wij lekker frietjes gegeten. Eenmaal uit de oven, moesten ze eerst nog even afkoelen, voordat er versierd kon worden. Na even tv te hebben gekeken, was het dan eindelijk zover en kon het decoreren beginnen. Met veel precisie werden de soort mini smarties erop gelegd en het eind resultaat was een fleurig geheel.




Nadat het suikerlaagje een beetje was ingedroogd kon er eindelijk geproefd worden. Met z'n vieren hebben we zitten smullen van het baksel van onze kids , wat een natuurtalenten.

Zondag hadden we bedacht om met z'n vieren naar de bossen te fietsen, daar een stukje te gaan wandelen, dan lekker picknicken en vervolgens weer op ons gemak naar huis te fietsen. MaJin had hier ontzettend veel zin in en Jibin vind het al gauw goed als we met z'n allen op pad gaan. De plannen wijzigde echter toen ik om 10.30 uur een whatsApp van Sheila kreeg die wilde weten of ik een leuk restaurant/terras bij de Loonse en Drunense Duinen wist. Natuurlijk kenden wij wel een leuk stekje en toen kwam de vraag of wij nog plannen hadden voor die dag. Aangezien wij MaJin een fietstochtje naar de bossen had beloofd heb ik even met haar overlegd wat ze liever deed. Met z'n vieren naar de bossen of met Sheila, Patrick en Yenna naar de duinen. MaJin vond het allebei leuk, maar naar de bossen konden we een andere keer ook nog wel doen en Yenna kwam niet vaak onze kant op, dus om 12.00 uur zaten we op het terras bij Bos en Duin en niet veel later kwamen ook Sheila, Patrick en Yenna aan. De kinderen stoven gelijk naar de speeltuin en wij hebben eerst een kop koffie/thee genuttigd. Nadat we een beetje waren bijgepraat hebben we de kinderen geroepen en zijn we de duinen in gegaan. Wat is het hier toch prachtig en wat is het heerlijk om door het zand te baggeren.






De kids zaten van top tot teen onder het zand, maar ze genoten er zichtbaar van. Na een wandeling van zo'n anderhalf uur met een kleine tussenstop op een hoge duin, zijn we weer op het terras beland en hebben we nog even een hapje gegeten. Wat hadden we een trek gekregen. Tegen vieren zijn we maar eens opgestapt en zijn we met z'n allen nog even naar ons thuis gereden voor nog een kopje thee. Tegen half zes hebben we uiteindelijk afscheid van elkaar genomen en ben ik gelijk met de kinderen naar boven gegaan om Jibin in bad te zetten en MaJin onder de douche. Eenmaal in pyjama zijn ze nog heel even mee naar beneden gegaan om nog wat te drinken en toen Igor Jibin lekker naar bed gebracht heb ik met MaJin haar Natuur toets nog even doorgenomen. Niet veel later lag ook ons meisje in bed. Wat zullen ze lekker slapen.

2 opmerkingen:

  1. Genieten weer!!! Wat heerlijk om te zien noe goed ze kunnen samenwerken en vooralmookmhoe ze daarvan kunnen genieten. En ja die pre puber .............daar kan ik over meepraten!,

    Liefs Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. veiligheidstip voor tijdens het mixen: loshangende haren kunnen makkelijk tussen de mixer komen en zo zelfs een heel stuk hoofdhuid wegrukken, maak een staart/vlecht.

    BeantwoordenVerwijderen