Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 2 januari 2014

Oud en Nieuw

Om te beginnen wil ik alle bezoekers van ons blog een heel gelukkig, gezond en succesvol 2014 toewensen. Dat er maar heel veel dromen uit mogen komen.

Dan even over onze oudjaarsavond en nieuwjaarsdag. Al enkele jaren vieren wij dit met San, Ingrid, Marcel en Karin en zo ook dit jaar. Deze keer was het onze beurt om ons huis ter beschikking te stellen en dat hebben we dan ook met veel liefde en plezier gedaan.  Om 19.30 uur zouden onze gasten arriveren, dus dat gaf ons alle gelegenheid om Jibin van te voren nog even te laten slapen. De avond ervoor had hij al een ruk gemaakt van 13 uur, dus om hem 's middags al heel vroeg in bed te leggen had geen zin. Uiteindelijk hebben we hem om 16.00 uur in bed gelegd en binnen no-time was hij vertrokken. Om 19.00 uur zijn MaJin en ik naar boven gegaan om ons nog wat op te frissen en toen werd ook Jibin wakker. Hij had dus heerlijk 3 uur geslapen, dus die kon er wel weer even tegenaan. Toen de visite iets na half acht arriveerde hebben we eerst de logeerspullen een plekje gegeven (jawel, we blijven ook altijd gezellig bij elkaar slapen) en vervolgens zijn we begonnen met de koffie en thee. De meiden zijn gezellig een spelletje Giebelen gaan spelen en de jongens vermaakten zich prima met duplo en autootjes. Na de tijden zijn de meiden naar boven gegaan en de jongsten zijn gezellig bij ons gebleven. We hebben gezellig zitten kletsen, borrelen en snaaien en zo af en toe kregen we wat mee van Ik hou van Holland. Toen de meiden trek kregen zijn ze ook maar even naar beneden gekomen en zijn ze voor de televisie beland.


Iets na elven besloten we de kids al wat vuurwerk af te laten steken, zodat ze om 00.00 uur lekker vanachter het raam alles konden bekijken. In eerste instantie vond Jibin het nog wel een beetje spannend, maar dat was maar van korte duur. Al snel had hij de smaak te pakken en waren de trektouwtjes, knalerwten en sterretjes niet meer aan te slepen. Marcel en Igor waagden zich nog aan wat "kindervuurwerk" met een lontje en de kids genoten zichtbaar van alles.



Iets voor twaalf uur zijn ze naar binnengekomen en hebben we samen afgeteld naar het nieuwe jaar. Dat het maar weer een mooi en vooral voor Igor een succesvol 2014 mag worden. Na het proosten hebben we met z'n allen naar het vuurwerk gekeken en er is behoorlijk wat afgestookt hier in de buurt. Uiteindelijk hebben we Jibin om 01.30 uur naar bed gebracht en ook nu was hij zo vertrokken. Niet veel later is Youri bij Ingrid op schoot in slaap gevallen, waardoor we toch nog een uurtje zijn doorgegaan. Uiteindelijk zijn de meiden zich om 02.30 uur klaar gaan maken om naar bed te gaan, waar ze na wat getreuzel toch pas om 03.00 uur  in lagen en hebben we afscheid genomen van Ingrid, (BOB)San en een slapende Youri die besloten hadden om toch thuis te gaan slapen. Om 03.30 uur gingen ook wij naar boven en konden we terugkijken op weer een gezellige jaarwisseling.

Nieuwjaarsdag melde Jibin zich om 10.15 uur en je hoort ons dan ook zeker niet klagen. Rond 11.00 uur hoorden we geluiden komen uit de slaapkamer van de meiden en ook Karin en Marcel melden zich toen. Op ons gemak hebben we de tafel gedekt, terwijl de kids zich weer op hun tablets o.i.d stortten. Na de vakantie zullen hier weer striktere regels voor gelden, maar voor nu laten we het nog maar even zo.


Om 11.30 uur arriveerden Ingrid, San en Youri weer met een grote kan vers geperste sinaasappelsap en konden we aan tafel. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt hebben we de boel opgeruimd en heeft iedereen zijn spullen bij elkaar gezocht en hebben we afscheid van onze adoptiefamilie genomen. Inmiddels was het al wel weer 14.30 uur en dus hoogste tijd om naar mijn oma te gaan om Nieuwjaar te wensen. Op het moment dat wij aankwamen, kwam ook net mijn nicht met haar gezin en eenmaal boven bleek dat ook mijn zus en neef met hun gezin er waren. De klein- en achterkleinkinderen waren er dus allemaal, dus een mooie gelegenheid om oma met haar achterkleinkinderen op de foto te zetten.


Voor oma (98 jaar) was het allemaal wel een beetje te druk, dus we zijn ook geen uren gebleven. Vervolgens zijn we nog even naar de ouders van Igor gereden om uiteindelijk om 18.00 uur weer thuis te zijn. Snel wat eten en dan op tijd naar bed.

Vandaag zijn we nog even naar mijn ouders geweest en voor de rest hebben we vandaag niet zoveel gedaan. Kerstspullen opgeruimd en begonnen aan de kledingkast van MaJin. Ik denk dat de helft wel weg kan, want onze dame is het afgelopen jaar flink gegroeid.

Morgen voor de kids hun laatste "vakantiedag" en voor mij begint het gewone leven weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten