Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

donderdag 6 maart 2014

Even er tussenuit


Zondag 2 maart. Om 8.00 uur zijn we allemaal uit bed. Eerst even wat eten, dan douchen, spullen verder bij elkaar zoeken en de auto vol laden. Om 10.00 uur rijden we naar oma voor nog even een kopje koffie en dan om 11.00 uur kan onze reis naar ………………. DisneyLand Parijs beginnen.

 

In de week na het weekend dat mijn vader voor het eerst heel kritiek had gelegen en weer een klein beetje aan het opkrabbelen was, hadden we al besloten dat we deze vakantie er even met z’n viertjes tussenuit wilden gaan. Dat weekend had er bij ons zo ingehakt dat we wel een verzetje konden gebruiken. Op dat moment gingen we er nog vanuit dat mijn vader dan zodanig opgeknapt zou zijn dat hij op zijn minst weer van de IC zou zijn en misschien al wel thuis.  Dat de weken daarna nog heftiger zouden worden hadden we op dat moment nog niet kunnen voorzien. Het uitje verdween dan ook naar de achtergrond en ons hoofd stond er absoluut niet meer na. Tot voor afgelopen weekend. Ik had het opnieuw erg zwaar en ook aan de kinderen merkten we dat ze absoluut niet lekker in hun vel zaten en het hele gebeuren ook bij hen hun sporen had achtergelaten. Tijd dus om onze zinnen even te verzetten en toch even weg te gaan (wel na overleg met oma).

In eerste instantie was het de bedoeling om naar MoviePark Duitsland te gaan, maar dit park gaat pas in april open, dus dan maar even schakelen. We gaven de kids 2 opties of naar een vakantiepark of naar Disney en toen was de keuze snel gemaakt. Vorige week zondag dus op zoek naar een gunstige aanbieding en met behulp van mijn nichtje vonden we die al snel.

Ik wist namelijk dat zij ook naar Disney zouden gaan en toen ik maar geen geschikte mogelijkheid kon vinden heb ik haar gebeld. Zij was gelijk enthousiast en zocht gelijk hun arrangement op. Deze bleek nog steeds vrij te zijn op de voor ons gewenste dagen en tevens was het de goedkoopste optie die we tot nu toe waren tegengekomen, dus snel gegevens invoeren, betalen en klaar was kees. Op naar 2 maart.  

Na een rustige autorit van ruim 4 uur met daar tussendoor een korte lunchpauze kwamen we om 16.00 uur in het Raddison Blu Hotel aan. Het inchecken was zo gebeurd en ook de tassen waren zo uitgepakt, dus een uurtje later zaten we alweer in het pendelbusje van het hotel richting het DisneyPark waar we zo’n 10 minuten later aankwamen. Het was er aardig druk, maar dat kon de pret niet drukken. Eerst even wat popcorn gescoord en toen naar Buzz Lightyear. Helaas een wachtrij van ruim een uur, dus dan maar op naar it’s a Small World. Hier waren we zo aan de beurt en ook deze keer hebben we weer wat nieuwe dingen kunnen ontdekken. Vervolgens zijn we het doolhof van Alice in Wonderland in gelopen. MaJin kent inmiddels al aardig de weg en in een keer zijn we naar het kasteel gelopen. Appeltje, eitje dus. Inmiddels was het toch alweer 18.30 uur en er moest ook nog gegeten worden, dus zijn we naar de Village gelopen, waar de Mac uitkomst bood. Eenmaal de buikjes volgegeten zijn we via de Disney Store weer naar het busstation gelopen waar we al snel de pendelbus terug naar het hotel hadden. Om 20.30 uur waren we weer op de kamer, waarna de kids nog even een spelletje op de tablet hebben gespeeld. 

Nu maar hopen dat we vannacht met z’n allen een beetje kunnen slapen, want met z’n vieren op een kamer is best even wennen en dan heb ik het nog niet over alle vreemde geluiden die je in een hotel ook nog eens hoort .

Morgenmiddag treffen we mijn nichtje met haar gezin. Hier kijken we erg naar uit.
 
DE rest van het verslag volgt de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten