Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

maandag 10 maart 2014

Jibin 5 jaar

Vandaag werd onze grote vent alweer 5 jaar.
Dat betekende feest op school en dat was voor ons mannetje voor het eerst, dus super spannend. Voordat het zover was, hadden we gisteren het feestje voor de familie en vrienden en daar had hij ook ontzettend veel zin in. De avond ervoor hadden we met behulp van MaJin de hele kamer al versierd en gezien de weersvoorspellingen, hadden we de tuin ook maar gelijk meegenomen, want wie weet konden we zijn feestje lekker buiten vieren en dat begin maart. Op de gebruikelijke tijd (7.15 uur)werd ons mannetje wakker en niet veel later kwam zijn zus onze kamer op met haar cadeautje voor haar lieve broertje. Ze had het helemaal zelf uitgekozen en betaald, als dat geen zusterliefde is.


Jibin was er blij mee, dus MaJin was helemaal gelukkig. Toen spoorde ze Jibin aan om naar beneden te gaan en dus zat er voor ons ook niets ander op om uit bed te komen en mee naar beneden te gaan. Hier stond ons cadeau aan Jibin op hem te wachten en ook dit viel gelukkig in goede aarde.


Tot groot ongenoegen van ons mannetje wilden wij dat er toch eerst wat gegeten werd, voordat er buiten gefietst kon worden. Om het leed wat te verzachten mocht dat deze keer voor de televisie. Toen de boterham op was, werd er snel aangekleed (door beiden) en kon zijn super snelle crossfiets worden getest. Wat ging hij hard en wat straalde hij.



Vanaf 14.00 uur waren de gasten welkom, maar waarschijnlijk door het mooie weer werd dat wat later en de eerste gasten druppelden dan ook pas na drieen binnen. Op dat moment volgden ze elkaar snel op en binnen no time was het een drukke en gezellige boel. Vergissing over waar het feestje zou zijn werd voorkomen door een duidelijke aanwijzing.


Toen bijna iedereen aanwezig was en de cadeautjes waren uitgepakt, mocht Jibin de kaarsjes uitblazen en vanaf dat moment kon het feest echt beginnen. Iedereen heeft zich volgens mij prima vermaakt. Groot en klein, zowel de jongens als de meisjes en wat een luxe was het dat we lekker naar buiten konden.







We hadden ook een eindtijd aan het feestje gehangen gezien het feit dat we er net een drukke vakantie op hadden zitten en er de volgende dag gewoon naar school gegaan moest worden. Iedereen heeft zich daar keurig aan gehouden en om 19.00 uur gingen de laatste met gevulde buikjes de deur uit. Wat was het een geslaagde dag ( waarbij ik toch even een traantje moest wegpinken) en dat vond de jarige job ook. Om 19.30 uur lag hij lekker in zijn bed en niet veel later was hij in dromenland.

Vandaag was ons mannetje dan echt jarig en ook al hadden wij het feest er al opzitten, op school mocht er ook nog wat gevierd worden. Om 8.30 uur togen we dan ook naar school met camera en traktaties. Ons mannetje had er zin in, want tenslotte was dit voor hem de eerste keer dat hij zijn verjaardag op school mocht vieren. Hij heeft namelijk, voordat hij vorig jaar naar school ging, niet op een peuterspeelzaal of KDV gezeten en om gelijk na een paar keer oefenen in het middelpunt van de belangstelling te staan was ook geen strak plan, dus vandaag voor hem de primeur. Bij binnenkomst mocht hij op de troon plaatsvinden en kreeg hij zijn verjaardagsmuts op. Hij zat helemaal te stralen, maar je zag ook wel dat het wat onwennig was.


Eerst mocht Jibin vertellen over zijn feestje en over de cadeautjes die hij had gehad en met behulp van mama kwamen we daar wel uit. Toen mocht ie vertellen hoeveel jaar hij was geworden en zoveel kaarsjes werden er aangestoken. Vervolgens mocht hij de instrumenten uitdelen en werd er voor hem gezongen. Daarna moest iedereen Jibin en mij een handje komen geven om te feliciteren en eindelijk was het tijd voor de traktaties. Oma mag deze keer met de eer gaan strijken, want zij had een super gave taart gemaakt van stokjes met een cakeje, wat snoepjes en vervolgens een speeltje. Het zag er ontzettend feestelijk uit en dat vonden ook de kinderen in de klas. Jibin mocht ze een voor een zelf uitdelen en toen iedereen zijn traktatie had, mochten ze deze mee naar buiten nemen om ze daar lekker op te eten. HEEEEEEEEL slim van de juf. Dit was ook het moment dat ik weer naar huis ben gegaan en onze kanjer bij zijn vriendjes heb achter gelaten.




Jibin heeft echt een heerlijke ochtend gehad. 's Middags was hij wel wat teleurgesteld omdat hij niet opnieuw op de troon mocht zitten, maar vandaag was er ook een ander kindje uit de klas jarig en dat werd vanmiddag gevierd. Even leken er wat tranen te komen, maar toen de juf voorstelde om op haar stoel te gaan zitten was het leed snel geleden. Eenmaal thuis hebben de kids nog wat chipjes gegeten, want tenslotte was het toch een bijzondere dag, maar verder hebben we er niet al te veel aandacht meer aan geschonken. Nu weer even wat rust in de tent.

2 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met je 5e verjaardag, Jibin! En jullie ook met je zoon en broer! Heel dapper dat jullie ondanks je verdriet zijn feest voluit hebben gevierd. Hopelijk heeft het jullie ook goed gedaan. Groetjes, Adriaan & Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jibin van harte gefeliciteerd met je vijfde verjaardag.
    ik hoorde dat je een hele fijne dag hebt gehad, en nog wel met
    zulk mooi weer.
    een hele knuffel voor jou en je ouders en zus.

    groetjes van ome peter en tante

    BeantwoordenVerwijderen