Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 13 november 2011

De Sint is in de Stad

Gisteren heeft MaJin natuurlijk vol spanning naar de aankomst van de Sint in Nederland zitten kijken, maar vandaag is hij dan ook aangekomen in onze stad. Om 12.00 uur meerde de stoomboot aan in de haven en iets na 13.00 uur begon hij aan de tocht door de stad. Net als andere jaren hebben wij hem samen met San, Ingrid en de kids ingehaald. Sinterklaas en zijn gevolg nam er dit jaar wel de tijd voor want ruim een uur later dan verwacht kwam hij door de straat waar wij stonden. De meiden hebben hier niet veel van gemerkt, want zij hadden genoeg te bespreken met elkaar, maar voor de kleinsten (en de aller grootsten) was dit wel wat vervelend.
Gelukkig kwam er om 14.30 uur beweging in en waren de eerste pieten te zien.
In totaal heeft de optocht zo'n half uur geduurd en het was duidelijk dat ze in Spanje ook moeten bezuinigen, want de buit van de pepernoten was dit jaar erg karig. Toch was er een hoogtepuntje, want alle kids hebben Sinterklaas een handje kunnen geven en dat was andere jaren wel anders. Toen moesten we werkelijk achter Americo aansprinten om alleen maar een glimp van de Goed Heiligman op te vangen.
Net als andere jaren zijn we na de optocht met z'n allen de kroeg ingedoken. Eerst even op temperatuur komen met wat warms en daarna iets lekkers voor de gezelligheid. Voor de kinderen was er een speciale tafel met allerlei lekkers en waar ze gezellig konden kleuren.
Tegen vijven hebben we de kroeg verlaten en zijn San en Ingrid langs de Thai gereden om eten te halen en wij zijn gelijk naar huis gereden om de tafel te gaan dekken. Samen hebben we heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk gegeten en ook onze kleine vriend zat lekker mee te smullen.
Rond half acht is onze visite vertokken en heeft MaJin nog snel even een briefje voor Sinterklaas geschreven. Deze zit nu in haar schoen, samen met een appel voor Americo. Op aandringen van MaJin hebben ook wij onze schoen gezet, maar ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat er vanavond alleen iets in kinderschoenen wordt gestopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten