Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

zondag 29 januari 2012

Kinderfeestje MaJin

Ons meisje heeft er even op moeten wachten, maar eindelijk was het gisteren dan zover, MaJin haar kinderfeestje.
Om 13.00 uur stonden haar vriendinnen keurig op tijd voor de deur en na het uitpakken van de cadeautjes en wat drinken met wat lekkers erbij, zijn we om 13.30 uur in de auto gestapt op weg naar het Natuurmuseum. Hier zou MaJin's Droef&Co kinderfeest plaatsvinden.
Bij binnenkomst werden we verwelkomt door Sylvester en hij vertelde ons wat de bedoeling van die middag was. Er moest een mysterie worden opgelost en daarvoor had hij de hulp van de kinderen nodig. Detectives van het Bureau Droef & Co waren bezig met het oplossen van het raadsel rond de verdwijning van de heer P. Veldmuis en daarbij konden zij de hulp van de kinderen goed gebruiken. Met slim denkwerk zou de dader vast wel ontmaskerd kunnen worden.
De speurtocht begon aan de onderzoekstafel waar een aantal getuigenverklaringen werden doorgenomen en sporen werden onderzocht. De kinderen kregen allemaal een onderzoeksrapport waarop ze alle aanwijzingen moesten noteren en een hesje met daarin allerlei attributen welke zij konden gebruiken bij het onderzoek. De speurtocht begon met een zestal verdachten.
De tocht werd vervolgens voortgezet in het museum waar we verdere aanwijzingen moesten vinden, waardoor er verdachten af konden vallen.
Na een hele tocht door het museum en een kleine versnapering tussendoor was het tijd om alle bevindingen te bespreken in de onderzoeksruimte. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Ransuil als dader en om dit te kunnen bewijzen hebben we zijn braakballen onderzocht.
We hebben harde bewijzen gevonden en hiermee was het mysterie dus opgelost. De uil heeft de heer P. Veldmuis opgegeten of was het misschien toch mevrouw Spitsmuis ............. ?????
Om 17.00 uur werden we vriendelijk verzocht om het museum te verlaten want inmiddels waren we nog de enige overgebleven bezoekers.

Van al dat speuren hadden de meiden flink honger gekregen, dus een ritje naar de Mac was geen overbodige luxe. Hier hebben de meiden heerlijk gegeten en uiteindelijk zijn we om 18.30 uur de kinderen thuis gaan brengen. Nadat wij de laatste hadden afgezet zijn wij gelijk doorgereden naar het feestje van Jurre. Hier zijn we tot 21.30 uur gebleven en toen waren we wel een beetje klaar met feesten. Het was in ieder geval een geslaagd feestje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten